B
BigMac
Гостин
"Безбедносните служби ги прават извештаите и анализите, согласно кои ќе се одлучи дали европратеникот, Ангел Џамбаски, ќе може да влезе во Македонија или ќе биде персона нон-грата и ќе остане на граница."
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас лично и мој другари многу пати имаме идено Скопје, од страна на Македонштина ,една случка 2006та куп Горче Башкими ,дојдовме со воз од Битола ,јас и уште еден мој другар ,на помалио мост после камен мост се појави група на албанци, со камења се погодив тука и тргнав на кај нив по мосто и се појави група Комити и тие тргнаа ,се стигна до другио крај на мосто се повлекоа албанците на кај чаршијата ,на утакмица имаше се секавам од сите скопски групи знамиња и на југ и на запад пола југ беше со македонци и запад а другио дел од стадионо пола југ исток север албанци ,на две утакмици Македонија сум седел на западна трибина ,чисто за Македонија ,како шо е по кодекс ,многу пати сме иделе Скопје и за секој протест никакви фами ко немаше и без експонираање без ништо , многу пати битолчани имаме поможвано ,рака на срце само еднаш знам јас сум сведок, 2001 прва Пелистер Слога куп јас ,со уште 10 деца го носевме големото знаме покривно со крсто и беше многу долго и тешко заостанавме последни ,и како тогаш 90 посто на постарите му беше гајле за знамиња и се не се водеше сметка ,не остаја деца ,група комити дојдоја и рекоа да ви поможиме, и рекоа денес со вас сме контра шверцери ,и на утакмица се пееше песната ке ве крстиме двајца тогаш ликој н...0 ч...е се префрлија на југ и грмна песната од југ со комити ке ве крстиме , и многу грешно е шо не се подржва Репрезентација Македонија оти тука се брани многу Македонштината и глас се крева ,многу поединци сакам да кажам од Битола и Чкембари имат сегде одено идено и на протести и утакмици кога никој не одел и поможвано, репресија и трпеле се и сешто ама многу не се знај ,навивачки поздравСамо навивачите ли постојат во Македонија за да бранат нешто, цел живот некој се повикува на навивачи како специјална едница да се навивачите. Спомнувате бројки тука, 2к ило 3к, толку луѓе од внатрешноста одат на шопинг петок и сабота во Скопје, што ги спречува да дојдат тој ден таму, што го спречува некој Скопјанец да отиде таму и да го одбрани градот тој ден, зошто мора тоа да се навивачите?
Од кога знам баш тие навивачи го јаделе курот, од полиција и држава, секоја власт и партија, а масата не мрднала со прст, абе најголем дел од народот нема прднато за државата а не пак да се бори за неа, во милион случки се покажало дека нема државотворност и тоа е.
Но покрај се имам позитивно мислење за тој ден, дека нема да дозволиме да ни се случи срам и дека ќе го одбраниме гробот на војводата.
А и додека не намали нездравото ривалство помеѓу групите, додека кај останатите групи од внатрешноста(ривалските) не намали големата омраза кон Комити а истото го нема и не се чуствува кај албанскитe групи и додека сите не сфатиме дека албанскитe групи треба да го јадат насекаде и не ја поминеме границата на секој сам за себе и не си помагаме против нив, ништо нема да се смени, додека има бариера едни на други да си помагаме и организираме напади кон албанскитe групи, нема никогаш да не биде.
2006 да не беше Ѓорче Шкендија финале куп ,си ја утнал со Башкими работава.За другото се сложувам така е.Јас лично и мој другари многу пати имаме идено Скопје, од страна на Македонштина ,една случка 2006та куп Горче Башкими ,дојдовме со воз од Битола ,јас и уште еден мој другар ,на помалио мост после камен мост се појави група на албанци, со камења се погодив тука и тргнав на кај нив по мосто и се појави група Комити и тие тргнаа ,се стигна до другио крај на мосто се повлекоа албанците на кај чаршијата ,на утакмица имаше се секавам од сите скопски групи знамиња и на југ и на запад пола југ беше со македонци и запад а другио дел од стадионо пола југ исток север албанци ,на две утакмици Македонија сум седел на западна трибина ,чисто за Македонија ,како шо е по кодекс ,многу пати сме иделе Скопје и за секој протест никакви фами ко немаше и без експонираање без ништо , многу пати битолчани имаме поможвано ,рака на срце само еднаш знам јас сум сведок, 2001 прва Пелистер Слога куп јас ,со уште 10 деца го носевме големото знаме покривно со крсто и беше многу долго и тешко заостанавме последни ,и како тогаш 90 посто на постарите му беше гајле за знамиња и се не се водеше сметка ,не остаја деца ,група комити дојдоја и рекоа да ви поможиме, и рекоа денес со вас сме контра шверцери ,и на утакмица се пееше песната ке ве крстиме двајца тогаш ликој н...0 ч...е се префрлија на југ и грмна песната од југ со комити ке ве крстиме , и многу грешно е шо не се подржва Репрезентација Македонија оти тука се брани многу Македонштината и глас се крева ,многу поединци сакам да кажам од Битола и Чкембари имат сегде одено идено и на протести и утакмици кога никој не одел и поможвано, репресија и трпеле се и сешто ама многу не се знај ,навивачки поздрав
Ја утнал, 2006 беше финалето Ѓорче со Шкендија.2006 да не беше Ѓорче Шкендија финале куп ,си ја утнал со Башкими работава.За другото се сложувам така е.
Со таа победа Македонија им го остапи второто место на Вардар и така двете играа квалификации куп уефа,Македонија преку куп ,Вардар како трет на табела .Фичо Ивановски ја реши со слалом за 3-2, сум се радувал како Вардар да победил тогаш.

Мислам Башкими беше ,тогаш актуелен беше агим красничи се скандираше агим красничи кур да ни бричи,и имаше на запад кошкање измеѓу комити лавови ,не знам не сум сигурен ама дали башкими или шкендија да провериме ,и после утакмица не држеа македонскио дел на терен на градски слеговме сите лежеше на трева можи два сати не држеа на стадион не пуштија долу на трева ,возо ни избега со тој сабајле дома си одевме2006 да не беше Ѓорче Шкендија финале куп ,си ја утнал со Башкими работава.За другото се сложувам така е.
Со Шкендија е, 3-2 заврши утакмицата. Шкендија водеше 1-2, Фичо израмни на неколку минути до крај и во продолжение им направи соло продор ко Меси и ги реши.Мислам Башкими беше ,тогаш актуелен беше агим красничи се скандираше агим красничи кур да ни бричи,и имаше на запад кошкање измеѓу комити лавови ,не знам не сум сигурен ама дали башкими или шкендија да провериме ,и после утакмица не држеа македонскио дел на терен на градски слеговме сите лежеше на трева можи два сати не држеа на стадион не пуштија долу на трева ,возо ни избега со тој сабајле дома си одевме
Реално 90% си во право .Абе 100 денари немаат дадено за државата или за клубот карта да платат или во друг град да одат на свој трошок и своја рака а сега читам по фб сите "патриоти" ќе одат на 4ти пред црква а никогаш претходно не биле на гробот(инаку е горе на калето во чаршијата, да не замините Маџари как новата црква или Драчево) ама сега слушнале му кажале дека треба да одат и ќе одат да ги видат е од тоа ни пропаѓа државата оти сите се лажни а другите се знајме па така некој за партија некој за службите за вработување да му тргнеле казни итн... Партали парталосани!
Napisav eden cel Referat ama go izbrisav pogolemiot del oti sigurno ke bidam gresno sfaten no pak nesto ke ostavam i dopisam ne za Ilinden vo Krusevo i za utakmicata so Kosovo kako i drugi slucki kade imame pokazano i dokazano makedonstina nie kako Ckembari i Bitolcani ama Sabota da sedam do nekoj so do vcera mi vika bugarin vadi zname ckembari bugari i drugite parola i skandiranje pa sega meckata zaigra vo nivniot dvor ke se obedinuvame zimi kurot!
Drugo mi bese prasanjeto ke pocnam so ljocot so veli koj plati za proslavata oti nema nitu edna kazna za bakljite i incidentite na komiti poslednite dve godini da ne zboram za kavadarci i za skopje kamenuvanjata ne mi e jasno klubot mu propaga za so se osnovani tie se fatile za rakomet da krenat atmosvera pred 4ti koj ve tera be deca vaka isto i za nasite ne odime na edinatvenoto navivacko gostuvanje na rakomet kaj so ima druga ng nie prajme muabet za Goce Delcev i bugarite a pola Bitola se bacva vo usta so tie belezanite za pari tatari
Nekoj raboti ne mi se jasni dali jas sum budala ili siye se prajme udreni, na koj mu odgovara ova i za koja cel plus da gi glefam tamu do mene onie od ums padnov mandov ke se manam vo kambanata i to nikogas poke so politika nie zgresivme mnogu so hri100 i poke nikogas ne za Makedonija za so saka neka bidi plus so ovie od skopje nema sansi rekov prethodno ima drugi nacini a ova sigruno ne e za toa od sega natamu samo Pelister i samo Bitola a za Makedonija na sosem drug nacin oti sme navivaci a ne drustvo za odrbana na drzavata ili politicka partija i nekoja nevladina organizacija
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Napisav eden cel Referat ama go izbrisav pogolemiot del oti sigurno ke bidam gresno sfaten no pak nesto ke ostavam i dopisam ne za Ilinden vo Krusevo i za utakmicata so Kosovo kako i drugi slucki kade imame pokazano i dokazano makedonstina nie kako Ckembari i Bitolcani ama Sabota da sedam do nekoj so do vcera mi vika bugarin vadi zname ckembari bugari i drugite parola i skandiranje pa sega meckata zaigra vo nivniot dvor ke se obedinuvame zimi kurot!
Drugo mi bese prasanjeto ke pocnam so ljocot so veli koj plati za proslavata oti nema nitu edna kazna za bakljite i incidentite na komiti poslednite dve godini da ne zboram za kavadarci i za skopje kamenuvanjata ne mi e jasno klubot mu propaga za so se osnovani tie se fatile za rakomet da krenat atmosvera pred 4ti koj ve tera be deca vaka isto i za nasite ne odime na edinatvenoto navivacko gostuvanje na rakomet kaj so ima druga ng nie prajme muabet za Goce Delcev i bugarite a pola Bitola se bacva vo usta so tie belezanite za pari tatari
Nekoj raboti ne mi se jasni dali jas sum budala ili siye se prajme udreni, na koj mu odgovara ova i za koja cel plus da gi glefam tamu do mene onie od ums padnov mandov ke se manam vo kambanata i to nikogas poke so politika nie zgresivme mnogu so hri100 i poke nikogas ne za Makedonija za so saka neka bidi plus so ovie od skopje nema sansi rekov prethodno ima drugi nacini a ova sigruno ne e za toa od sega natamu samo Pelister i samo Bitola a za Makedonija na sosem drug nacin oti sme navivaci a ne drustvo za odrbana na drzavata ili politicka partija i nekoja nevladina organizacija
Sekogas glumite bog i batina vie site deka ste numero uno koj kazni za komiti cela polu sezona go pisuvas toa za sto da ne kaznat ne razbiram nie sme skandirale ckembari bugari ne znam sto kako toa vie kontra za albansko skopje use od damna imavte pesna vamu gore saraj levo cair ne znam so kako i ja peevte ako lazam popravimeАбе 100 денари немаат дадено за државата или за клубот карта да платат или во друг град да одат на свој трошок и своја рака а сега читам по фб сите "патриоти" ќе одат на 4ти пред црква а никогаш претходно не биле на гробот(инаку е горе на калето во чаршијата, да не замините Маџари как новата црква или Драчево) ама сега слушнале му кажале дека треба да одат и ќе одат да ги видат е од тоа ни пропаѓа државата оти сите се лажни а другите се знајме па така некој за партија некој за службите за вработување да му тргнеле казни итн... Партали парталосани!
Да ти кажам не знам шо да речам , со емоции од една страна гледаш на работите , со ладна глава на друга .Ниедна навивачка група не треба да биде присутна на 4ти ! зашто , како, не се ни објаснувам , ако до сега не сфативте џабе е
Да живее македонија !