Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.524
Поени од реакции
27.343
Ukrajinski mediji tvrde da je zamenik šefa kabineta Zelenskog Kirilo Timošenko napisao ostavku

Takođe, ostavke su podneli i čelnici Dnjepropetrovske, Zaporoške, Hersonske i Sumske oblasti Ukrajine.

На повидок е распад систем. :)
Да се стрпат малце Русиве да стигне новава тура оружје, па после нека се распаѓа.

Член од
6 декември 2022
Мислења
960
Поени од реакции
1.463
Како и да ја вртиш секоја опција е подобра од нацистички окупатор кој сака да ти избрише нација и да те уништи од корен, и Украинците тоа добро си го знаат.
Украина е нацистичкиот окупатор, за потсетување. Азовскиот батаљон не е руска единица, нели? А? Или и тие станаа Руси по потреба на пропагандата која ја гнетиш.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.496
Поени од реакции
24.741
Не би рекол, вие се залагате за сепаратизам и тероризам, мислам одлепувате од среќа на што повеќе мртви украинци. Морбидно ама тоа е.

Вака без сомнеж би ги подржале бугарите да не окупираат и ќе не убедувате како тоа е за доброто на светот и балансирање на моќта.
dosta treses gluposti be kurton eden. cela novorusija e izgradena od rusija i momentalno delumno e okupirana od ukraina ako veke gledame koj na civa teritorija e. pocni od odesa do zaporozhje ili poranesen aleksandrovsk sve e toa izgadeno, osvoeno i formirano od katerina velika. toa sto ukrainci se naselile poslednite 200 godini ne znaci deka nemalo rusi, kozaci i red drugi narodi tamu pred toa. ukraina oficijalno vleguva vo SSSR vo 1922. Znaci cela krimea, novo rusija i lvov i se dadeni na ukraina za vreme na SSSR. Eve ti malku da si vidis sto koga im e dadeno... i pokraj se ova ovaa bagra na vlast odbra da vojuva so rusija, da pali zivi luge u odesa i prifati da bide antiruska marioneta. jebi ga, rusija so pravo toa ne go dozvoluva.

1674533298016.png

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
dosta treses gluposti be kurton eden. cela novorusija e izgradena od rusija i momentalno delumno e okupirana od ukraina ako veke gledame koj na civa teritorija e. pocni od odesa do zaporozhje ili poranesen aleksandrovsk sve e toa izgadeno, osvoeno i formirano od katerina velika. toa sto ukrainci se naselile poslednite 200 godini ne znaci deka nemalo rusi, kozaci i red drugi narodi tamu pred toa. ukraina oficijalno vleguva vo SSSR vo 1922. Znaci cela krimea, novo rusija i lvov i se dadeni na ukraina za vreme na SSSR. Eve ti malku da si vidis sto koga im e dadeno... i pokraj se ova ovaa bagra na vlast odbra da vojuva so rusija, da pali zivi luge u odesa i prifati da bide antiruska marioneta. jebi ga, rusija so pravo toa ne go dozvoluva.

Прегледај го приврзокот 363596
Види му србија до токија мапи на куртонов од 1600та :icon_lol: :icon_lol:

Вака ако гледаш на македонија све до индија и припаѓа бе куртон.

Украина е нацистичкиот окупатор, за потсетување. Азовскиот батаљон не е руска единица, нели? А? Или и тие станаа Руси по потреба на пропагандата која ја гнетиш.
Вие комплет имаате забегано, преочигледно е. Дури и по малце тажно.

Кого има окупирано Украина, на чија територија има влезено? :icon_lol:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.496
Поени од реакции
24.741
Види му србија до токија мапи на куртонов од 1600та :icon_lol: :icon_lol:

Вака ако гледаш на македонија све до индија и припаѓа бе куртон.

Вие комплет имаате забегано, преочигледно е. Дури и по малце тажно.

Кого има окупирано Украина, на чија територија има влезено? :icon_lol:
neznaev deka nekoj i dal teritorija na makedonija poslednite 100 godini. ne znaev deka imalo makedonci vo indija i deka oficijalen jazik bil makedonskiot do pred godina nitu sum cil da zivi bile zapaleni lani radi nekoj fasisti sto odlucile da dejstvuvaat protiv makedoncite. ostaj ti makedonija, premnogu glup si i osnovna sporedba da napravis...

kako sto zapadot nalozi dajtonski dogovori i kosovski primirja sega i ova ke ima takva razvrska. kolku sakate kukajte dzabe ke e na kraj.

sto sve ne trpi forumot od kurtoni...

Последно уредено:

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Украинциве се фалат ноќеска 3 руски хеликоптери срушиле кај Соледар.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
465
Поени од реакции
1.301
Прегледај го приврзокот 363591

...не е точно, не е ,,меѓу Словени,, барем според активностите на Зеленски на украинска територија ги брка поповите, тој не е Словен, ниту христијанин.

Прегледај го приврзокот 363592

,,...Не ја напуштајте вистинската вера! Останете во Христовата Црква, ве молам! Ќе не мачат. Ги чекам следните денови. Сакаат да ми ја нанесат најголемата болка, да ми ги земат децата [стотици деца без родители израснати во посебни услови во „Детскиот дом“ во Молница, во близина на манастирот Банчени, каде што со текот на времето има многу вистински чуда - н.н.]. Затоа што не може да ми ги врзе рацете за да ме заклучи. Драги мои, децата припаѓаат на Украина. Јас пораснав во оваа земја 30 години. Од 1992 година, кога ги донесов моите први деца овде, во Бојан. Ги одгледав со љубов. Но овие луѓе денес немаат ништо, немаат ништо свето. Немаат душа. Немаат вера. Но, пред да ми ги земете децата, прашајте ги децата: дали сакаат да одат со вас или не? Им ги кршиш рацете, нозете, ги кршиш, ги носиш така, ги товариш во коли и ги однесуваш! Ама чекај, покрај креветите седат 180 деца, без нозе, без раце, без очи... Каде ги носиш? Зарем не гледате дека земјата е во тешка тежина?...,,
Zelenski e hazar.Arno ama Ukraincite,Rusite Poljacite i Beloruslite se sloveni,toa e fakt.Tuka e i tragedijata.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.997
Поени од реакции
5.611
Чим почнаја бачињата да ваѓаат карти дај и јас да извадам една. Луѓе спремајте се, одиме на Индија?

empire-alexander-the-great-scaled.jpg

Член од
30 октомври 2022
Мислења
465
Поени од реакции
1.301
Не би рекол, вие се залагате за сепаратизам и тероризам, мислам одлепувате од среќа на што повеќе мртви украинци. Морбидно ама тоа е.

Вака без сомнеж би ги подржале бугарите да не окупираат и ќе не убедувате како тоа е за доброто на светот и балансирање на моќта.
Da se sekiravte vaka za Makedonija ko so se sekirate za Ukraina koj ko nas.Abe DUI ni ja ima okupirano cela Makedonija zo dozvola na Curkata alooo!Eks teroristi ni ja vodat drzavava,ni odlucuvaat za idninata.Daj skrite se kako ne vi e sram.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Da se sekiravte vaka za Makedonija ko so se sekirate za Ukraina koj ko nas.Abe DUI ni ja ima okupirano cela Makedonija zo dozvola na Curkata alooo!Eks teroristi ni ja vodat drzavava,ni odlucuvaat za idninata.Daj skrite se kako ne vi e sram.
Затоа и вие сте најчудната група луѓе што постои, дома постери ќе закачите од сепаратистичкиот талибански шљам на Кадиров и нацистите Вагнер кои ја окупираат и демолираат Украина со све народ внатре, а истиот проблем ние пред 20 години го имавме со косоварите.

Реално вас веќе и не ви пречат косоварите, вие сте стари тендераши со терористите, верификувавте мајски договор, амнестии, двојазичности и еден куп чуда, повеќе ви пречи тоа што ви падна партијата од власт.

Утре да има шанса сите косовари ќе ги примите онака коалиционерски, сите до еден, еве овака.
овака.jpg илиовака.jpg

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.708
Затоа и вие сте најчудната група луѓе што постои, дома постери ќе закачите од сепаратистичкиот талибански шљам на Кадиров и нацистите Вагнер кои ја окупираат и демолираат Украина со све народ внатре, а истиот проблем ние пред 20 години го имавме со косоварите.

Реално вас веќе и не ви пречат косоварите, вие сте стари тендераши со терористите, верификувавте мајски договор, амнестии, двојазичности и еден куп чуда, повеќе ви пречи тоа што ви падна партијата од власт.

Утре да има шанса сите косовари ќе ги примите онака коалиционерски, сите до еден, еве овака.
Прегледај го приврзокот 363632Прегледај го приврзокот 363633
Tebe tuka te boli?
Dali ci imas provizzi za serenje na forumov.
Ovie site togas sakaja da go smenat Dui.
Ama i togas dui gi zaeba zatoa shto se mafijasi x2 plus kaleto i curkata tvoja

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.553
Поени од реакции
3.749

Прегледај го приврзокот 363632Прегледај го приврзокот 363633
Истите што ги подржуваа косоварите во 2001 и не натераа да потпишеме срамен рамковен договор, сега ја потикнаа Украина да влезе во братоубиствена војна додека фрлаат по некое оружје и си фаќаат сеир од страна. Што се однесува до Албанците во Македонија, едно е да учествуваат во влада а сосема друго е да ја водат таа влада со рекордно висок број позиции како што е моментално сега и гниди од типот на Бујар Османи да ти ја распродаваат историјата како ќе им текне

Последно уредено:
Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Што се однесува до Албанците во Македонија, едно е да учествуваат во влада а сосема друго е да ја водат таа влада со рекордно висок број позиции како што е моментално сега и гниди од типот на Бујар Османи да ти ја распродаваат историјата како ќе им текне
Или преведено, ми се свиѓаат терористите албанци кога се со нас во тендер коалиција и не ни сметаат ќе им дадеме и гз ако треба, ама ако не се со нас и идат со комуњарите, стискај алармот, отиде државата.

Тастер патриоти.

Kajgana Shop

На врв Bottom