Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
20 март 2022
Мислења
1.385
Поени од реакции
3.513
Топ 5 причини зошто изгубивме денеска:
1. Почна со НекПомини (требаше со Фред)
2. Го остави Вегхорст цела факинг утакмица! (требаше Гарначо од 60-70та мин)
3. Многу сме лимитирани на десна страна со никаков придонес на Ван Бисака напред и со потпросечен 100 мил. платен Ентони (кој ни е крив што уште едно скапо крило, Санчо... има нервен слом на сред сезона)
4. Имаме очајна клупа, споредено со сите ривали за топ 4
5. Арсенал навистина играат добар фудбал сезонава и заслужено победија денеска. Покомплетен тим се од нас моментално. Дај боже да освојат тие пред Сити.

Сепак да не се залетуваме, не залажа победата над Сити ама, реална цел треба да ни биде топ 4 во ПЛ и да се освои некој куп. Ако Тен Хаг успее ова да го направи во првата сезона, секоја чест! И можам да кажам дека следат добри сезони во иднина за тимов.
Од една страна кога ќе сумирам се на се и во вака лоша утакмица како денес, не изгледавме нешто ужасно лошо како на почетокот на сезоната. Имавме некои шанси кои не ги искористивме. Само да не ги падни морално ова од последните две утакмици. Ќе видиме среда како ќе реагираат, би требало да завршат работа уште првата утакмица, па реваншот да го одиграат полабаво со мешан состав.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
960
Поени од реакции
1.239
Мек Томинеј не смеј да игра, Бисака црепче е.

Оној шпицон е измурен вид на такви шпицој, навремето јас ко играв во сала имавме еден ваков чекач, понекогаш даваше гол на празен гол.

Во глобала треба уште еден играч средина, шпиц класа и Бисака да научи да игра напред, и назад да е постабилен.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Се погоди лошо на утакмицата шо се имаше само една страна ефективна, мада и таа до пола. Десно со Ван Бисака кој е полу сакат напред и надвор од форма Ентони и лево Шо кој се чуваше и не одеше толку напред ради Сака. Средината со МекТоминеј исто така лошо.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
1.074
Поени од реакции
1.572
Вегхорст беше лош, али чивекот во второ покриваше во дефанзива и за Рашфорд и за Ериксен и за Мек Томинеј. Есноставно не е тоа негова работа, а мораше да ја прави. И на полувреме пишав дека нема Јунајтед на клупа играч што може да ја промени ситуацијата. Ете го влезе Фред кој требаше да влезе место Ериксен, а не место Ентони. Ентони доста помагаше дефанзивно, доста трчаше, а офанзивно беше без помош. Фред влезе без никаков ефект затоа што до него имаше двајца играчи за кои мораше да трча. Ни Гарначо ни било кој и да влезеше немаше никаков ефект да има, од проста причина што средината не постоеше. Кога средината ќе ти биде така издоминирана, да воопшто не може да се носи со противникот и е претрчувана ко да не постои, кој и да е напред нема да се види. Истото се деси и во второ полувреме против Палас, Касемиро беше оставен сам да покрива сегде, така и доби жолт.
На тоа додај дека денес пресингот што го игравме треба да биде пример како не се игра пресинг. Тројката, со повремени додавања и на Бруно, се цедеше играјќи пресинг, а сите позади нив каснеа, па Арсенал прелесно излегуваше, притоа доста често правејќи вишок. Ериксен, Мек Томинеј, а пред се Бисака и поногаш Шо, многу каснеа. Буквално Одегард се повлекуваше или Џака и имаше на страна слободен бек, најчесто Зинченко. Пресингот ако не е перфектен, тогаш прави повеќе проблеми него ли што носи корист.
Искрено иако Тен Хаг можда и можеше подобро да реагира, некои играчи подобро да изиграат, не ги кривам. Тие се играчите, нема други кои да играат. Поготово во средина. За Касемиро немаме никаква замена, Бруно и Ериксен се исцедени, а оние кои би требале да ги заменат се доста лоши, еден (Дони) и константно повреден. Во напад исто.Го нема Гринвуд, Роналдо си отиде, Санчо не знаеме дали и кога ќе се врати, Марсијал не може да сврзе 5 утакмици, а да не се повреди за наредните 10, а клубот едвај го носи Вегхорст на позајмица. Буквално имаме 4-5 играчи за 3 позиции цела сезона. Без поддршка со квалитетни играчи, не можам да ги обвинувам ни тренерот ни играчите, иако имаат грешки.
Покриваше а ништо не покри, бонус сјеба најмалку 5 потенцијано опасни транзиции. Друга работа, не е само со Вегхорст грешката на ЕТХ туку неа ја спомнав како пример. И сам укажуваш во првиот дел уште една грешка. Vidooq укажа на уште една уште на полувреме. А ги имаше мал милион на овој натпревар. Капацитетот е тој што е јасно е секому ама денес ако веќе може да се бара виновник тој беше на клупата. И не е замерка ова, во каква фаза е и ќе погреши човек јбг...

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.774
Поени од реакции
43.978
Јас мислам дека Шо изигра добра утакмица. Очигледно тоа им било тактика да му остава простор на Сака, бидејќи реално Арсенал не креираше ништо посебно од таа страна. Секој шут на Сака беше блокиран, а центаршутевите беа пресечени од Варан/Мартинез.

Да одеше еден на еден, многу лесно можеше Сака да помине и да има прилично чист пат пред него. Еднаш остана Сака со Ериксен и тогаш успеа да шутне преку блокот и да даде гол.

Мектоминеј беше изгубен во простор, и напред и назад. Криминална утакмица. На третиот гол направи глуп клизачки старт во празни и така падна и голот. Тотално бескорисен при градење на нападите од друга страна и мислам дека треба прв да напушти летово од средниот ред. Мора уште еден добар фудбалер таму, да може да ротира со Ериксен. Неможе Ериксен да го издржи ова темпо. Дури ако може да ископаат уште еден класа играч (Де Јонг? :D), па Ериксен да биде тој што ќе ротира би било перфектно.

Член од
20 март 2022
Мислења
1.385
Поени од реакции
3.513
Јас мислам дека Шо изигра добра утакмица. Очигледно тоа им било тактика да му остава простор на Сака, бидејќи реално Арсенал не креираше ништо посебно од таа страна. Секој шут на Сака беше блокиран, а центаршутевите беа пресечени од Варан/Мартинез.

Да одеше еден на еден, многу лесно можеше Сака да помине и да има прилично чист пат пред него. Еднаш остана Сака со Ериксен и тогаш успеа да шутне преку блокот и да даде гол.

Мектоминеј беше изгубен во простор, и напред и назад. Криминална утакмица. На третиот гол направи глуп клизачки старт во празни и така падна и голот. Тотално бескорисен при градење на нападите од друга страна и мислам дека треба прв да напушти летово од средниот ред. Мора уште еден добар фудбалер таму, да може да ротира со Ериксен. Неможе Ериксен да го издржи ова темпо. Дури ако може да ископаат уште еден класа играч (Де Јонг? :D), па Ериксен да биде тој што ќе ротира би било перфектно.
Автоматски споено мислење:

Ликот изгледа сака да влези во најтесна конкуренција за најглуп фудбалер.

Член од
6 септември 2021
Мислења
324
Поени од реакции
561
Najgolemiot problem sezonava kje bide Antony. Skoncentrajte se 90 minuti na sekoe negovo dvizhenje i poteg. Jas vo zhivot nemam videno pobeskorisno neshto na teren. 100m... ne mi e jasno koj i kako go kupi. Znachi od start si osakaten na RW i nemash probivnost. Ehh da imame i desno igrach ko Rashford koj shto so lesnotija minuva i navlekuva igrachi. Bukvalno ciganov brazilski fakja topka,ja kochi cela igra i ja vrakja topkata nazad.
Weghorst i ne bi bil tolku losh da imame probivnost na taa desna strana. Druga rabota,Bisaka e 5 klasi podobar od Dalot vo odbrana. Jas ne znam so koj mozok sakaat da go davaat na leto.Tipot pravi nenormalni startovi i kje bide hendikep ako go dadat. Sredinata i odbranata pochnuvaat da ja konsolidiraat,no toa e sve blagodarenie na Casemiro,taka shto ne mi se dopagja ako sve se vrti okolu eden igrach u taa sfera. Okej vidovme deka i Fred znae da izigra strashno nazad,ama toa e samo privremeno.
E sega toa shto ne mi e jasno i shto sakam nekoj da mi go objasni,konkretno za poslednite dve utakmici. Zoshto branish rezultat protiv palace na 0-1 i zoshto branish protiv arsenal 2-2??? Toa e toj luzerski mentalitet shto nikogash nema da go iskorenat. Koga ste go videle Pep da igra na 0-1 i da se povleche??? Ili na neresheno da se povleche i da brani? Pa kje gi zapali site na teren tamu. Koga eden Arteta mozheshe da napravi vakov tim od igrachi koi shto lani ni u top 4 ne zavrshija,zoshto da ne mozhe i United? Isti se igrachite na Arsenal od lani,no mentalitetot i avtoritetot koj go ima Arteta go napravi ova. Mora United da veruva deka mozhe sledna sezona do titula.So ushte dve-tri pojachuvanja na kluchni pozicii,ovoj tim mozhe da napravi neshto,zashto vakov fudbal ne igrale od vremeto na SAF.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.775
Поени од реакции
10.080
Najgolemiot problem sezonava kje bide Antony. Skoncentrajte se 90 minuti na sekoe negovo dvizhenje i poteg. Jas vo zhivot nemam videno pobeskorisno neshto na teren. 100m... ne mi e jasno koj i kako go kupi. Znachi od start si osakaten na RW i nemash probivnost. Ehh da imame i desno igrach ko Rashford koj shto so lesnotija minuva i navlekuva igrachi. Bukvalno ciganov brazilski fakja topka,ja kochi cela igra i ja vrakja topkata nazad.
Weghorst i ne bi bil tolku losh da imame probivnost na taa desna strana. Druga rabota,Bisaka e 5 klasi podobar od Dalot vo odbrana. Jas ne znam so koj mozok sakaat da go davaat na leto.Tipot pravi nenormalni startovi i kje bide hendikep ako go dadat. Sredinata i odbranata pochnuvaat da ja konsolidiraat,no toa e sve blagodarenie na Casemiro,taka shto ne mi se dopagja ako sve se vrti okolu eden igrach u taa sfera. Okej vidovme deka i Fred znae da izigra strashno nazad,ama toa e samo privremeno.
E sega toa shto ne mi e jasno i shto sakam nekoj da mi go objasni,konkretno za poslednite dve utakmici. Zoshto branish rezultat protiv palace na 0-1 i zoshto branish protiv arsenal 2-2??? Toa e toj luzerski mentalitet shto nikogash nema da go iskorenat. Koga ste go videle Pep da igra na 0-1 i da se povleche??? Ili na neresheno da se povleche i da brani? Pa kje gi zapali site na teren tamu. Koga eden Arteta mozheshe da napravi vakov tim od igrachi koi shto lani ni u top 4 ne zavrshija,zoshto da ne mozhe i United? Isti se igrachite na Arsenal od lani,no mentalitetot i avtoritetot koj go ima Arteta go napravi ova. Mora United da veruva deka mozhe sledna sezona do titula.So ushte dve-tri pojachuvanja na kluchni pozicii,ovoj tim mozhe da napravi neshto,zashto vakov fudbal ne igrale od vremeto na SAF.
Се браниме последните 20 до 30 минути затоа што играчите се капсани играат на 3 дена, да одмаравме после Сити друго ќе беше со Арсенал.
Инаку Артета е повеќе 3 години у Арсенал а и газдите го поджаа си го исчисти тимот и си донесе играчи што он ги преферира.
Ние имаме зирштина од 3 различни тима и 3 различни тактики, кога ке си среди тим Тен хаг верувам ке има и успех.
За Бисака точно е дека се подобри за разлика од лани али он е лимитиран играч, исто и позционирањето му е ужас ако продолжи да напредува можда и ќе се подобри.
Али најдобро за клубот е да престане да дава шанси имаме менаџер ако он процени дека играчот ке се подоби нека го чуваа ако не клоца, со давање шанси нема да дојдеме до трофеј.

Член од
28 октомври 2007
Мислења
787
Поени од реакции
300
Вегхорст треба(ше) да е донесен за екипи што се бранат со 10 играчи да влага како втор шпиц, не да игра секоја утакмица по 90 минути

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.855
Поени од реакции
5.698
Вегхорст треба(ше) да е донесен за екипи што се бранат со 10 играчи да влага како втор шпиц, не да игра секоја утакмица по 90 минути
епа сигурно немаше да игра по 90 минути стаклениот Марсијал да не се повредуваше на секое одење да моча...

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.915
Поени од реакции
40.859
Марсијал душевно се повредува секој пат кога ќе помисли на двете бивши жени што не му ги давале да ги види децата, или како и да беше таа драмата со него.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.427
Поени од реакции
7.126
Јунајтед во моментов нема друг напаѓач освен Вегхорст, буквално, затоа и игра. Не знам што е прболем тоа да се увиди, два клика се доволни.

Kajgana Shop

На врв Bottom