Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735
Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558

"China is ready to deepen strategic cooperation with Russia to build a more just and reasonable world order." Chinese Foreign Ministry

The Chinese Foreign Ministry expressed readiness to cooperate with the Russian Federation to build a more reasonable world order

The official representative of the ministry, Wang Wenbin, noted that Russian-Chinese relations "have embarked on a new path of harmonious coexistence and mutually beneficial cooperation"

China is ready to deepen strategic cooperation with Russia to promote the democratization of international relations and build a more just and reasonable world order. This was stated on Thursday at a briefing by Chinese Foreign Ministry spokesman Wang Wenbin.

"In the new year, China is ready to work with Russia to strengthen strategic ties towards building a more just and reasonable international order, and contributing to building a community with a common future for humanity," the official representative of the Chinese Foreign Ministry said.

Wang Wenbin also stressed that "under the strategic leadership of the two heads of state, Russian-Chinese relations have embarked on a new path of harmonious coexistence and mutually beneficial cooperation between neighboring countries."

Earlier on Wednesday, Russian Foreign Minister Sergei Lavrov noted that relations between Russia and China are currently experiencing the best period in history. The Russian Foreign Minister described the relations between the two countries as trusting, pragmatic, mutually respectful and based on a balance of interests.

@teneke :kuracc: :kuracc: :kuracc: :kuracc: :kuracc: :kuracc: :kuracc: :kuracc: :kuracc: :kuracc: :kuracc:

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Kakov e ovaj muabet. Ti znaes deka ako gledame taka, Grcija igra nekolku ligi podolu, sportski kazano. I ako sme realni, Grcija e zavisna od EU (citaj: Germanija). Toa sto na drug nacin ja koristat Germancite taa zavisnost nego Amerika sto ja koristi e drug muabet.
Германија - слуша, Грција условува - рекет мава. Како е зависна? Дај пари - еве ти пари, за возврат на парите треба само да останат во ЕУ и НАТО.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432

"China is ready to deepen strategic cooperation with Russia to build a more just and reasonable world order." Chinese Foreign Ministry

The Chinese Foreign Ministry expressed readiness to cooperate with the Russian Federation to build a more reasonable world order

The official representative of the ministry, Wang Wenbin, noted that Russian-Chinese relations "have embarked on a new path of harmonious coexistence and mutually beneficial cooperation"

China is ready to deepen strategic cooperation with Russia to promote the democratization of international relations and build a more just and reasonable world order. This was stated on Thursday at a briefing by Chinese Foreign Ministry spokesman Wang Wenbin.

"In the new year, China is ready to work with Russia to strengthen strategic ties towards building a more just and reasonable international order, and contributing to building a community with a common future for humanity," the official representative of the Chinese Foreign Ministry said.

Wang Wenbin also stressed that "under the strategic leadership of the two heads of state, Russian-Chinese relations have embarked on a new path of harmonious coexistence and mutually beneficial cooperation between neighboring countries."

Earlier on Wednesday, Russian Foreign Minister Sergei Lavrov noted that relations between Russia and China are currently experiencing the best period in history. The Russian Foreign Minister described the relations between the two countries as trusting, pragmatic, mutually respectful and based on a balance of interests.

@teneke :kuracc: :kuracc: :kuracc: :kuracc: :kuracc: :kuracc: :kuracc: :kuracc: :kuracc: :kuracc: :kuracc:
Искрено се надевам дека ќе продолжат да соработуваат како што соработуваат во моментов.

Иначе Лукашенко директно до Лавров.

"Today, security is not only even more important for us. You know, the plans of our western neighbors, not only Ukraine. They are also trying to use Ukraine against Belarus. But what amazes and pleasantly surprises me is that Ukraine is holding its own, it is against provocations Belarus is not leaving, although it is being actively pushed by our Western neighbors, you know who too."

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.214
Поени од реакции
22.847
Не разбирам зошто се фатиле толку за Леопард 2, сакаат да ги посрамотат Германците или? Зошто не питачат Украинциве Абрамси*, Леклерк, Меркава или па од Јапонциве не (ми текнува кој тип им беше).

*Американциве ги одјебаа демек логистички било тешко, али како тогаш очекуваат да се борат со Русија во хипотетичка војна? Изговори колку да нема видеа по нет од уништени Абрамси, вака Леопради претворени во железарија им е одлична зделка, ем поддршка за Украина ем репутацијата на Германците оштетена.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.640
Поени од реакции
3.815

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.531
Поени од реакции
22.187

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Дури и времето и природата играат против Путин.:pos:
Не е воопшто смешно во Париз да е над 20 степени во Јануари и 90% од скијачките центри во Европа да не работат. Лани Рајна не беше пловна годинава и Дунав може тоа да го снајде. Путин не путин на ЕУ за брзо нема воопшто гас за греење да и треба, Сахара ќе стане.
Автоматски споено мислење:

I zamisli - slednite zimi ke bidat uste potopli.
Па да, уште две три зими вакви и Вардар со еден скок ќе се поминува, Преспа бара ќе стане.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.500
Не разбирам зошто се фатиле толку за Леопард 2, сакаат да ги посрамотат Германците или? Зошто не питачат Украинциве Абрамси*, Леклерк, Меркава или па од Јапонциве не (ми текнува кој тип им беше).

*Американциве ги одјебаа демек логистички било тешко, али како тогаш очекуваат да се борат со Русија во хипотетичка војна? Изговори колку да нема видеа по нет од уништени Абрамси, вака Леопради претворени во железарија им е одлична зделка, ем поддршка за Украина ем репутацијата на Германците оштетена.
Не е само тоа они сметаат на фактот и дека државите ќе си ги потрошат своите резерви на оружје и потоа ќе влезат они како новиот добавувач зошто ЕУ земјите немаат никаков индустриски капацитет. Имаше од Рајнметал бројка дека некаде околи 20-30 тенка можеле да произведуваат ГОДИШНО. Леклерк воопшто не се ни произведувал повеќе, и самата фабрика е пренаменета. Французите можеле само по 10-15 Цезар хаубици да произведуваат. Тоа се смешни бројки. Тоа е опрема за по 2-3 недели на фронт.

Американците ги цицаат сите вазали од се што имаат, додека они седат на страна и во најголем дел помагаат со испечатени пари, муниција и разузнавање.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.531
Поени од реакции
22.187
Не е само тоа они сметаат на фактот и дека државите ќе си ги потрошат своите резерви на оружје и потоа ќе влезат они како новиот добавувач зошто ЕУ земјите немаат никаков индустриски капацитет. Имаше од Рајнметал бројка дека некаде околи 20-30 тенка можеле да произведуваат ГОДИШНО. Леклерк воопшто не се ни произведувал повеќе, и самата фабрика е пренаменета. Французите можеле само по 10-15 Цезар хаубици да произведуваат. Тоа се смешни бројки. Тоа е опрема за по 2-3 недели на фронт.

Американците ги цицаат сите вазали од се што имаат, додека они седат на страна и во најголем дел помагаат со испечатени пари, муниција и разузнавање.
Mozat i povekje ama ne odma. Normalno e da ne cuvas kapaciteti za 1000 koga imas godisno poracki za 100. Tuku ocigledno e deka slednite godini ke ima golema pobaruvacka i kompaniite ke bidat vo moznost da gi zgolemat kapacitetite.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.997
Поени од реакции
5.611
ти си про војна заедно со другиве. Иако зборите за некаква правда и правите споредби со Македонија, вие само ги браните глобалистичките интереси и ништо више.
Rusija ja napadna Ukraina, Rusija ja bombardira Ukraina, Rusija vleguva so tenkovi, dronovi i roka bezbroj krstosuvacki raketi niz Ukrainskite gradovi ubivajki nedolzni gragani i civili, i toa se zaradi toa sto Ukraina poveke i smaci da bide gazena od Ruska chizma i saka drug pat da fati, a Rusija nemozi da se pomiri so toa, i ti idis tuka mi velis deka ja sakas Rusija i ne sakas vojna, a jas sum sakal! Jas sum bil za vojna, ti za mir.... Sta rechi a ne zaplakati....

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.735
Поени од реакции
42.324
Rusija ja napadna Ukraina, Rusija ja bombardira Ukraina, Rusija vleguva so tenkovi, dronovi i roka bezbroj krstosuvacki raketi niz Ukrainskite gradovi ubivajki nedolzni gragani i civili, i toa se zaradi toa sto Ukraina poveke i smaci da bide gazena od Ruska chizma i saka drug pat da fati, a Rusija nemozi da se pomiri so toa, i ti idis tuka mi velis deka ja sakas Rusija i ne sakas vojna, a jas sum sakal! Jas sum bil za vojna, ti za mir.... Sta rechi a ne zaplakati....
нека не те дупат со пропаганди како тенеќе и компанија. Излези од матриксот кико.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.997
Поени од реакции
5.611
нека не те дупат со пропаганди како тенеќе и компанија. Излези од матриксот кико.
Rusija mozese da go dobie i po miren pat ona shto posakuva da go dobie po pat na vojna i unistuvanje..Ja nasankaa da se izleta so vojna, namesto da igra pomudro i da ostavi vremeto da raboti za nea...Jas neznam kako ne mu stana jasno na nekoj vo Moskva i Kremlj, koga site prozapad mediumi javuvaa deka Rusija ke vrshi napad, i toa nonstop samo za toa se zboruvase...Zarem ne pomislija deka na nekoj nekade mu odgovara toa?Epa sega chorba...Vo sekoj sluchaj, Rusija e gubitnik...I oranica da ja napraj Ukraina, na krajot Rusija e taa pak so gubi....Trebashe dosta pomudro da postapat....

Istoto probuvaat na Vucic da mu go napravat so Kosovo, ama zasega toj pametno im igra...

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.553
Поени од реакции
3.749
Исто како Украинците што малтретираа и убиваа недолжни цивили во Доњецк и Луганск, извршија масакр врз неистомисленици во Одеса само затоа што дел од граѓаните на тие области не сакаа да бидат Америчко прокси т.е да бидат искористени како топовско месо за туѓи интереси односно борба против Русите

Е се заебаа со оглед на тоа дека Русија не е рандом вукојебина туку светска сила и секако дека ќе интервенира

Kajgana Shop

На врв Bottom