Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Да не знае некој каде се сместени Украинциве во Македонија, Скопје ?

Моментално ми дојдоа на работа и дека работам со лични документи ми дадоа привремена лична карта (светло жута боја) на која што пишуваше дека се од UKR, негде околу август месец дојдени (зошто личната беше издадена 20 и некој август) и адреса на булевар Илинден. Дали навистина живеат во објекти на тие адреси или како бугарските пасоши сите лични карти ги штанцаат на една адреса безразлика каде се сместени ?
Автоматски споено мислење:

Најсмешно од се ми беше шо збореа руски и мислеа ништо не ги разбирам па на руски пееа "никогаш северна, само Македонија" :pos:

едно дугме и селам ајлекум :icon_lol: Не знам како тенеке не го постираше ова до сега.
И Скот Ритер и Даглас и сите што малку имаат памет викаат дека што побрзо Русија победи поголеми се шансите за смирување на ситуацијава. Ако Русија на некој магичен начин почне да губи оде воз у кукуруз.

Дилема ми е дали има Македонци во Вагнер.

Го лоциравме @кнез.

Какво легенди.
Браво, сега трчај на Калето да ти доделат орден за..

...верувам дека ако веќе не си во анб-бнб-тнб-шнб со ова лоцирање сите врати ќе ти се отворат. Има перспектива за ....
Автоматски споено мислење:

Кнез го земале да ги мотивира со стихотворбите што ги пишуваше тука за Путин.
Што те возбуди повеќе, поезијата или Путин?

Пред доста долго време зборувавме за рускиот носач на авиони, еве едно видување на еден амариканец кој од разбирливи причини кажува само лоши работи (незнам дали има добри), јас да бев во врвот на Русија уште одамна ќе го исеков овој брод, ама они се решени да го чуват само да и се брое дека имаат носач, иако официјално не е носач.

Ако се волонтери на страна на украинската армија (очигледно зошто има и Пољаци) тогаш сигурно не е Кнез еден од нив. Тоа се све автохтони, татари и северџани.
Види како:
1. Сега се доброволци од Македонија, а не од Северна Македонија. А кога треба од Македонија да се извезува топовско месо, сега сме Македонија а не С. Македонија.
2. Законот за кривично гонење на македонски државјани заради служба во странски војски нема да важи за овие... доброволци, нели.

Види како:
1. Сега се доброволци од Македонија, а не од Северна Македонија. А кога треба од Македонија да се извезува топовско месо, сега сме Македонија а не С. Македонија.
2. Законот за кривично гонење на македонски државјани заради служба во странски војски нема да важи за овие... доброволци, нели.
1. РФ воспостави дипломатски односи со Р. Македонија значи ја почитуваше волјата, дојде екипата на стратешките ни партњори го инсталираа Црпе тој со неговите и другите насилно го сменија името и испратија ноти до сите 134 земји во светот кои ја имаа признаено Македонија под нејзиното уставно име од тој ден да и се обраќаат викаат Северџганистан. Значи РФ само постапила според барањава на копитариве, но таа иста РФ на мала врата протна признавање на Македонци и Македонска Православна Црква-Охридска Архиепископија! (значи пак ви го турија - повторно има Македонци)

2. Законот ќе важи за Македонците само нема да важи за оние кои биле во ИСИЛ или другите терористички групации, така да не се секирај се ќе биде во ред. Кај нас постои традиција сите кои биле за Македонија да бидат пратени во затвор или прогласени за антидржавни елементи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom