- Член од
- 25 јули 2022
- Мислења
- 47
- Поени од реакции
- 63
Po ovaj abdejt ja i ti ostali za oktombriNema, verovatno nece ni biti do sledeceg tromesecnog potpisivanja..
Po ovaj abdejt ja i ti ostali za oktombriNema, verovatno nece ni biti do sledeceg tromesecnog potpisivanja..
Dali pak dostavi dokumenti sto ti dadoa novo brojceSrekjni praznici na site, bev vo ambasada mi dadoa drugo brojce 190**/2022.inaku i na staroto14**/2022 i sega stoi primena molba.
Автоматски споено мислење:
Sega se smeni obrazuvana prepiska na novoto brojce
Mi javija da dostavam dokumenti, dostaviv vo avgust mi rekoa ke se prodolzi na istoto brojce. Pred nekolku nedeli mi javija da odam da si zemam novo brojce, eve denes e smebeto vo obrazuvana prepiska, a staroto brojce primena molba. Od edbo do drugo brojce 19000 prepiski razlikaDali pak dostavi dokumenti sto ti dadoa novo brojce
You can make new booking after the current reserved date is expired.Hi guys, sorry for texting in English in Macedonian forum.
My daughter received a decree last month and I tried to book an appointment for taking Ukas.
But somehow I didn't receive the email that I need to click the link for confirming the scheduled time. And after that I should have received a new appointment confirmation email, print it and show it to the security at the Ukas receiving appointment.
Do you guys have any idea how I can get a new confirmation email for my scheduled booking?
When I try to make a new booking, the system warns me something like that: You had already made a booking for 2X/01/2023 13:30:00. To make a new booking, your scheduled booking should pass.
"
- Вече сте резервирали дата и час 2X.01.2023 13:30:00 за резервиран прием! Можете да резервирате нова дата и час само ако сте пропуснали п'рвата резервација
Само ако имаш некој стар документ на бугарски кој потврдува дека си некој внук на предците ти и тоа дирекна линија дедо, баба прадедо, прабаба или бугарски пасош од мајка или татко, се поврзуваш со изводи и тоа е, со среќаДобар ден,каква е ситуција сега со бугарско државјанство.Јас сум од Србија али е мојата баба од Македонја.Што сите од документи требам?-Село на мојот прадедо е имало бугарско училиште и бугарску цркву (во 1905 година су сите били Бугари) и баба е роѓена во 1943 година и прадедо е имав бугарски пасош во втора светска војна. Баба,прадедо а прабаба су имали бугарска имена и презиме на ски али во изовди пишат (македонско/граѓанин на Македонија). Како да наѓем те документи и какво е стање со издавање о потврда на бугарско порекло (агенција за бугари во чужбина,македонско бугарско удружења итд).Благодарам на секој одговор и извините на мој не добар македонски јазик.
Ako e original dokumentot mozes da si aplicirasДобар ден, ме интересира дали вреди да почнам цела процедура со документ свидетелство од дедо ми од 194xгод. ?
Razgovarav so povekje posrednici koi mi rekoa deka teski se sansite da go proznaat a e original, mislenje?Ako e original dokumentot mozes da si apliciras