Здраво здраво, дефинитивно стара тема ама не најдов друга понова.
Како се справувате со eye floaters, поточно кажано оние кратки линии или снопчиња што повремено ве пратат додека гледа у небо пример?
Немав некои проблеми порано, меѓутоа приметувам дека на дневна светлина имам замор во очите и генерално по 3-4 линии ме пратат повремено се додека не трепнам или не завртам погледот на некоја друга страна. Му кажав на очниот доктор, рече дека нормално е тоа и од прегледот ништо не ми најде, немам диоптер. Едино што ми кажа е да правам вежби повеќе очниот мускул да го движам.
Порано не сум ги имал сега ми се појавија и ме иритираат. Седам доста пред пц, правам паузи ама сепак надвор кога и да излезам увек истото. Иритација од дневна светлина, појава на eye floaters.
Го прашав докторот да не имам проблеми со ретината или што и да е, на интернет свашта прочитав рече дека океј сум немам проблеми. Имате некој совет, или морам да научам да ги игнорирам. Унутра, кога гледам пред монитор/телевизор/телефон немам такви проблеми. Немам привиди на јака светлина или такви навидум сериозни проблеми.