Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Шатци. Во 2022ра на многу начини победив во животот. Скролнав низ телефон пред еден ден и бројот на патавуња што ги направив во само една година беше ме задумал, во еден миг веќе не гледав ни во екранот, туку немо некаде. Нека 2023та комплетно. диво. палаво. го доразврзи, ОСЛОБОДИ! - мојот потенцијал, сето она што молчело и тиштело, сето она што чекало - а дочекало.

Конфедерационис. Мајнс. Мајнс! Моја. *Мој.
Сум ви кажал дека пред да дојдам во Германија, омилена европска земја ми беше Португалија?
Седам во кафе во центарот во мојот Берн. Во мојата Хелветике! и околу мене само прекраснотии од овај народ. Со протекции ги пуштаат да мигрираат во Хелветике. Португалка ми послужи торта од бадеми со чај од ѓумбир.

7.jpg15.jpg

1.jpg

*ВИЗАНТИЕЦОТ и Полицајците

6.jpg2.jpg
16.jpg
11.jpg17.jpg12.jpg13.jpg

Некои ве бакнувам. Другите, ве плукам, онака со шлајм в'сурат.
И запомнете:
I back it up, cause I don't give a fuck. If you 'a lame? that's a shame - you can't hang with us.
#BancaNazionaleSwizzera
23
#ДаМиГоПушите! mwa

Последно уредено:
Изреката е дека една слика вреди 1000 зборови.

И секако тоа држи вода. Дали ти се расипала кола или клима, со една слика на мајсторот му е појасно отколку да му објаснуваш 10 минути што не е во ред. Колку бил добар хотелот, плажата, природата кај што си бил? Многу повеќе ќе те сфатат од слика отколку со раскажување. Каков си изгледал пред 10 години? Една слика е доволна за јасна претстава. Итн... Итн...

Држејќи се до таа прогресија во една дискусија ќе кажам дека ако 1 слика е 1000 зборови, тогаш 1 видео е 1000 слики. Односно 1 видео е 1000000 зборови.

-И двете страни изјавуваат дека сега се квит и дека нема да превземат понатамошни акции "ама немој случајно да ти текнало уште еднаш вака оти тек тогаш ќе видиш" реторика за крај ради проекција на ташаци или сумирано во видео (една слика илјада збора, едно видео 1000 слики т.е. 1000000 збора)

И има смисла. Снимено видео од случка, настан, проблем за мајстор, пејзаж, концерт, било што, многу поцелисходно доловува отколку една или неколку слики. До тука се е во ред.

Е сега чим е така, чим општата изрека е дека 1 слика =1000 збора, а моето дополнување е 1 видео =1000 слики =1000000 зборови, тогаш зошто во 99.99% од случаевите книгите се подобри од филмот? Во магла ми е дека со некој/а пред многу години сме разговарале на слична тема и тој/таа рекол дека не може во 2 саата филм да ставиш цела книга, прекратко е времето.
Ок. Направи ја серија. Од 20, 30, 50, 1000, колку и да требаат епизоди. И така пак не бива.

На цела таа технологија, на сите тие сиџиаји, на цел тој тим и огромна логистика од сценаристи, режисери, костимографи, статисти, локации, авиони, временски зони, илјадници луѓе што се во оној форшпан што тече кога ќе заврши филмот, на сите тие зелени екрани и Енди Серкис доживотно облечен во скуба дајвинг костум за да биде Голум, мајмун, кур од овца и што ли не, на сите тие енормни милиони, милјарди буџети одобрени од филмски студија, сето тоа на вагата не претежнува над умот на Толкин, Стивен Кинг, Толстој... и нивната моќ на манипулацијата на зборот. Книга од 1 автор 17тина сантима отпечатена на хартија со цена од 10-15 долари, наспорти милијарди долари и стотици луѓе на проект.

Дилеми, парадокси, недоследности и апсурди кои ме мачат во 3 сабајле.

Не може а да не ми текне на Мозаик и на нивната Зборот:

Во почетокот беше зборот
Го нема хорот
Може и без него но без зборот
Нема пород
Само непостоење и заборав и мрак
И пак со атак зборот е капак
Зашто мили мои јазикот е
Куќа на битието
Од зборот почнува преданието
Голем ум кажува мал збор
Збор кој е клуч за кумчо волчо
Приказна од бабите се слуша
Јазикот е медиум за објава на душата

Кајгич:love:

Ко ќе дојдет СкопјанишЧа во Охрид и конечно мојт да дишет чиС ваздУх.
Налет го исркаја езероно со лајци, сега на воздухов му се навртија :P
1673265852753.png

Пу мајку му стара, од вчера лежиш и гориш 39 цел ден и страшно те гребе грло, јако сувооо и надразнето. Влези истуширај се легни под ќебе, ајде пак и пак и пак. Голтај таблетен парацетамол, џабе не делува. Ова Ибутоп, бруфен де, ми ја симна на 38,5 али само едно саат-ипол и после пак исто. Ми иде да се преселам во када и таму да лежам цело време.

Пред некоја недела купив за 7€ од Метро големо пакетче со 25 сета за тестирање од Корона, живо џабе на 78% попуст беа, на кутијата и во упатството пишува дека и на Омикрон биле прилагодни, башка одличен производител, Бионтек се.
Јок, јок и јок. Нејќе да даде позитивен резултат, 5 употребив до сега. Инат ме фати, прееска зошто најблиску од дома се симнав до Реве и од таму купив уште 2 комада од друг бренд. Исто негатив.

Му се јавив на фамилијарниот доктор, ми вели лежи, многу течности, антипиретици, витамин Ц, често под туш и одмор, ако за два дена не ми е подобро ќе ми закаже преглед. Ајде гут, само нека пројде што побрзо.

Значи грип ме удрил или некој си X друг вирус, моментално ги има во изобилие. Али вака смачкан не се осеќав ни кога имав потврдена Корона.

Кајг,
да кажам дека присутна е „Флурона“ за која се уште нема тестови да се одреди, (комбинација од вирус на грип и корона) која ете дава такви симптоми со висока температура, но еден антивиротик на пример Тамифлу барем два дена испиен на ваков високиот пик ќе заврши работа!

Мајн Шатц,
Џејмс Ротшилд и Ники Хилтон Ротшилд. <3
basically loving Jews in 2023 too, тоа е поентата на постот. Деца на Господ, кога веќе се зборува за него. Ко че колни Евреин најмногу фајча, велат. Ова не се мои зборови!, туку од една моја Професорка од Уни. Запомнете, Бог да ве чува од Еврејска клетва, знаеше да кажи. It always made sense, народ кој поминал низ, препреки.
Фамилија на Црвениот Штит. <3 Рубин Црвено. Како знамето на мојата банкарска Хелветика.
Со нив и без корка леб, и во изобилие. Луѓето кои ги одбрав. Спонтана почит за нив. И мојата лојалност.

nicky-hilton-james-rothschild--8011862-.jpg

од другите вести Кајги. Заклучив дека во животов сакав премногу. Размислував доста на оваа тема на прагот меѓу 2022ра и 2023та, ја прославив со една од најдрагите колешки, доста зрела жена, професионалец. Секој совет од незе го ценам. Иако пиевме вино, и муабетевме на суштински теми, во моментот кога сетивме дека не потфати, решивме да одиме да пешачиме до една средновековна кула, да, пред полноќ бевме на прошетка за да не пушти виното.
Не можам ни да опишам колку сум сакал во животот. Иако мислев дека некогаш таа љубов беше реципрочно возвратена, на пример како таа од мајками, поголемиот дел од времето јас сепак сакав посилно, поалтруистички, неограничено, без очекувања.
Моето мото за 2023 не е повеќе new year, new boo. туку повеќе љубов кон себе. Или можеби не толку љубов кон себе, себе се сакам и онака повеќе од доволно. Туку можеби оваа резолуција гласи, помалку љубов за другите. Доволно беше. Секако со сегашниов статус и самостојна животна состојба најубаво ми е сам. Ве гушкам и ве плукам. Kuss. Bis irgendwann.

Во чашата е суштината.
Не.
Во виното е суштината.
Не.
Во суштината е вистината.

Ха за малце ке напишеше Вишнината.
Што е тој? Вино на богот Вишну?

Или ај да не ме кара Дарлинг, еден е бог и правдата негова е праведна.
Амин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom