Брука во КАМ маркетите

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.622
Поени од реакции
37.585
Нема попуст, слободниот ден за роденден не го даваат на денот (ако имаш среќа ќе го добиеш после неколку месеци), ваучер за брак (не сум слушнал некој да добил), бонус за препорачан пријател за работа (непознато дали некој воопшто добил), пакетче има за бадник (бадниковите ама знае да се случи да има мувлосани работи (ореви и костени), другите работи камчиња)...
... во државни установи го нема сето ова, а не пак во приватен сектор.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.177
Поени од реакции
3.426
Стварно ма Биџонка немаш ли друга работа па со сите теми си експерт, едно е да си кажаш твое мислење, ама ти за се се правеш дека се знаеш.

Ако имаш муж, стварно незнам како би те трпел да не може да дигне глава.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.965
Поени од реакции
8.626
На вас што го хејтате КАМ, ак не ви чинит, не идајте!

Мене КАМ ми е во МК најокеј маркет, пошто добар дел од робата им е набавена од германските дисконти со продукти кои се на квалитет бољи него ли локалните производи а и на цена.

Ф

Флеш

Гостин
Салакис сирење го има во Кам и Веро, од каде иде тој производ и чиј е?
Salakis Dodoni is originally Greek sheep cheese and is made from 80% sheep's milk and 20% goat's milk. This milk determines the white color of Feta.

Feta has been produced in Greece since Classical Antiquity. To date, the cheese is still produced in exactly the same way. The pure rich taste is the result of the ecological and natural conditions. It is also a type of cheese with the Protected Origin Name quality mark. Salakis is loved worldwide and awarded for its consistent high quality. Salakis Feta is is delicious in combination with olive oil and oregano, but also in salads, omelets, quiches and soufflés.
Ingredients:
Fat 48+, Greek pasteurized sheep and goat milk, salt

Screenshot_2023-01-08-17-27-01-394_com.android.chrome.jpg Screenshot_2023-01-08-17-26-54-601_com.android.chrome.jpg

:)
Автоматски споено мислење:

Салакис сирење го има во Кам и Веро, од каде иде тој производ и чиј е?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.965
Поени од реакции
8.626
Salakis Dodoni is originally Greek sheep cheese and is made from 80% sheep's milk and 20% goat's milk. This milk determines the white color of Feta.

Feta has been produced in Greece since Classical Antiquity. To date, the cheese is still produced in exactly the same way. The pure rich taste is the result of the ecological and natural conditions. It is also a type of cheese with the Protected Origin Name quality mark. Salakis is loved worldwide and awarded for its consistent high quality. Salakis Feta is is delicious in combination with olive oil and oregano, but also in salads, omelets, quiches and soufflés.
Ingredients:

Прегледај го приврзокот 361550Прегледај го приврзокот 361551

Попрво би купил сирење од македонско бачило кое е 100% природно, него ли грчкиве (фета) кои содржат 30-40% палмитиново масло за да им излезе продукцијата поефтина. Фетата (заради додадени масти) не е сирење да се разбереме.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.622
Поени од реакции
37.585

Ingredients:
Прегледај го приврзокот 361550Прегледај го приврзокот 361551

... јок, не е точно,

„bimilk“ млекара од Битола, ме интересира дали таму се произведува или само се пакува.

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
Мене КАМ ми е во МК најокеј маркет, пошто добар дел од робата им е набавена од германските дисконти со продукти кои се на квалитет бољи него ли локалните производи а и на цена.
Не е веќе баш така, за жал. И јас порано ги ловев германските производи. Сега ги има помалку и, некои понови се понеквалитетни од претходните. Не ги споредувам со нашите. И Стокомак има воведено доста нови, германски производи, покрај полските. Ништо особено

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.553
Поени од реакции
916
... во државни установи го нема сето ова, а не пак во приватен сектор.
Во тие установи башибозук е, прави кој што сака и кога сака ај приватно така

...конкретно за тебе, ако се има поинакво мислење за некоја проблематика, за тебе е неприкладно однесување, односно Ти знаеш што е ,,неприкладно однесување,, па да си дозволиш да судиш со погрдни зборови, јас не сум жртва и си имам став кој си го бранам додека друг со факти прифатливи за мене не ме разубеди, но и ти си во право, вака однесувајќи на форумот можеби ќе ја добиеш самодовербата и во реалноста, и уште нешто што и наметнуваш на коментарот на Емка онака ниско за ,,климакс " фаза кога таа е во најдобри фертилни години, не заборавај дека напоредно постои и андропауза што сигурно нема ниедно машко да ја избегне, сакале или несакале.
...инаку за КАМ како маркет каков асортиманот, каква хигиена и какво однесување се има зависи од шефот или менаџерот одговорен за тој маркет конкретно.

...ај да не коментирам, ако важи за тебе тоа, не важи за сите во тие институции, како што не се сите рмбачи таму во КАМ маркетите, впрочем искрено речено промените неодамна кај тебе не беа баш дека ти било убаво нели?;)
За ова ..инаку за КАМ како маркет каков асортиманот, каква хигиена и какво однесување се има зависи од шефот или менаџерот одговорен за тој маркет конкретно....Ништо не зависи од шефот или незнам кој, едноставно премногу работа има за замарање со тие работи, се прави колку што се може, а најпемњстно е да си платат човек за чистење (како рамстор пример) ако сакаат све да им е чисто и слично а не да се ижижуваат со вработените.
И да во кам сите се РМБАЧИ како што кажа членот..

На вас што го хејтате КАМ, ак не ви чинит, не идајте!

Денес барем е лесно секој има избор од еден куп маркети па кај сака нека оди

Не е веќе баш така, за жал. И јас порано ги ловев германските производи. Сега ги има помалку и, некои понови се понеквалитетни од претходните. Не ги споредувам со нашите. И Стокомак има воведено доста нови, германски производи, покрај полските. Ништо особено
Сепак има бајаѓи германски работи е сега каков е квалитетот тоа е друга тема, мада во глобала океј е и затоа ги купуваат луѓево. Кам иддат специјално за X работи што ги нема во друг маркет или ако ги има се поефтини

Последно уредено:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.965
Поени од реакции
8.626
Salakis sirenje zemav od Reptil, ovco, no voopsto ne mi se dopadna...neznam sto vi tekna da go spomnuvate.
Не се контри многу на биџонс, да не почне тебе лично да те пука наместо сирењето. Ти искрвари срцето еднаш, ти текнува?

Kajgana Shop

На врв Bottom