- Член од
- 21 ноември 2011
- Мислења
- 1.570
- Поени од реакции
- 931
Прво скоро никој не работи по струка едноставно бараат работа луѓето и работат за пари. Батали тоа Стручно Школо и како се мести роба ...ФИФО-то е океј ама кај може све да биде по тој стандард? Тешко...А кој како е облечен е негова работа (скоро ситре даваат униформи (горен дел) а долу се носат фармерки или пантоли. А за тие со долги нокти...ахахх треба ад си ги скратат за на каса и јас се чудам како воопшто работат со тастатура на каса. Друго спаковани работи во торба на каса не треба. Ставај си ги во корпа па ко ќе се помине на каса спакувај си ги в торба или каде сакаш, пожелно е да се вадат работите од корпа на каса за да се поминат побрзо. И друго правило е муштеријата да се пакова вон каса не на каса....а што?
не може било кој да работи во трговија (маркети), да беа работите како што треба на секое работно место соодветен вработен со соодветно образование за таа професија, тогаш по таа логика би требало да работат само тие што завршиле трговачко средно образование, каде меѓу тие учебници во тоа насочено стручно образование покрај другото се учи и како се поставува производите по тие сталажи, посебно производи од пекара не се поставува на висина на нозете и стапала, а не варекина на висина на очите, ама денес све е испомешано ништо стручно на соодветно место.
... и како ќе се мести робата по сталажи кога се носат тесни алишта што не можат да дишат вработените, а не пак да се наведнат и да редат, а касиерката со долги нокти не може да го фати производот, а не да го помине преку баркодот, ми ја зема спакуваната торта и ја фрла пред баркодот, таа се испревртува и цел шлаг се залепува странично, нормално ли е така да ги фрла производите?
Се што ти кажувам е од искуство и тоа дооолго