Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
11 април 2018
Мислења
208
Поени од реакции
61
Ми треба андроид радио со дисплеј за корса д.
Дали има кај нас некој кој нуди таква опрема а цените да се пристапни. Разгледував нешто и на Али Експрес но колку е паметно ваква опрема да се нарача од Кина, ако има некој некој совет нека напиши!

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.029
Поени од реакции
1.521
Ми треба андроид радио со дисплеј за корса д.
Дали има кај нас некој кој нуди таква опрема а цените да се пристапни. Разгледував нешто и на Али Експрес но колку е паметно ваква опрема да се нарача од Кина, ако има некој некој совет нека напиши!
od kajnego zedov za korsata eve 3ta godina go rabotam.
za vectra c od kajnego zedov 1 godina bez problem. po 6000 se so navigacia aux blutut usb cd dalecinsko dvd se ima nanego i rabotat komandi na volan.

Член од
21 јуни 2017
Мислења
2
Поени од реакции
0
zdravo mi protece boshpumpa se raboti za passat 1.9 tdi 1998 god preporucete dobar majstor problem e sto samo protece na ladnovo inace kolata dobro raboti i ima snaga,Fala

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.278
Поени од реакции
15.402
od kajnego zedov za korsata eve 3ta godina go rabotam.
za vectra c od kajnego zedov 1 godina bez problem. po 6000 se so navigacia aux blutut usb cd dalecinsko dvd se ima nanego i rabotat komandi na volan.
Дали на сите андроид радија им фунционираат командите на воланот. Конкретно ме интересира за Алфа 147

Се думам да ставам , но не знам дали ќе функционира све како што треба

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.029
Поени од реакции
1.521
Дали на сите андроид радија им фунционираат командите на воланот. Конкретно ме интересира за Алфа 147

Немат сите модул за команди на волан. За да ти работат и командите ќе ти треба поскапо радио од 6000 па нагоре

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.278
Поени од реакции
15.402
Немат сите модул за команди на волан. За да ти работат и командите ќе ти треба поскапо радио од 6000 па нагоре
ионака ако се одлучам да ставам андроид, тоа ќе биди поквалитетно со барем 2 гига рам....

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.029
Поени од реакции
1.521
ионака ако се одлучам да ставам андроид, тоа ќе биди поквалитетно со барем 2 гига рам....
Многу ги кренаја цените. 12,000 денари за радио кое не е ни приближно до оригинално.
Овие по 6000 шо се се со 1 гига рам им се спори. 2 гига се ок. Во дог секјурити 400 евра ми побараја :shok2:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896

Функционира.
Кај првиот што монтирав т.н. мајстор електричар,ме убедуваше дека немало канбус па она она што ти знам (за оние универзалните кинески) андроид навигации и ми го поврза без да ми работат командите.
После најдов човек на место и ми поврза сега се си работи ок.Штом ти работеле на оргиналното,ќе работат и на андроид.
А од толку мерак,му порачав и нови копчиња од ибеј,старите беа излижани..:LOL:
На новите само минусот за тон не свети ноќе,појма немам зашто..

.

IMG_20221119_155547.jpg IMG_20221220_174142.jpg .

Радиото е вакво,само 2 гб рам

received_3227927490813816.jpeg

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.278
Поени од реакции
15.402
Функционира.
Кај првиот што монтирав т.н. мајстор електричар,ме убедуваше дека немало канбус па она она што ти знам (за оние универзалните кинески) андроид навигации и ми го поврза без да ми работат командите.
После најдов човек на место и ми поврза сега се си работи ок.Штом ти работеле на оргиналното,ќе работат и на андроид.
А од толку мерак,му порачав и нови копчиња од ибеј,старите беа излижани..:LOL:
На новите само минусот за тон не свети ноќе,појма немам зашто..

.

Прегледај го приврзокот 360467Прегледај го приврзокот 360468.

Радиото е вакво,само 2 гб рам

Прегледај го приврзокот 360469
А рамките околу радиото дали добро налегнуваат кај отворот ...да не остане зјај?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
А рамките околу радиото дали добро налегнуваат кај отворот ...да не остане зјај?
Не зјаат,ама не се баш идеално рамни малку се заоблени,ама ништо страшно..ќе сликам..Почна по краевите да се одлепува тоа стакленцето/фолијата горната површина,веројатно од парното што дува топло директно надоле..

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
@gjoko-mkd ставаш ли некој адитив во алфата.Приметив во последно време од време на време исфрла повеќе црн дим,се мислам да сипам некој во нафтата. Јтд мотор..?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.278
Поени од реакции
15.402
@gjoko-mkd ставаш ли некој адитив во алфата.Приметив во последно време од време на време исфрла повеќе црн дим,се мислам да сипам некој во нафтата. Јтд мотор..?
Od vreme na vreme stavam liqui Moli, no kaj mene motorot e perfekten, najverovatno bidejki bil blokiran EGR ventilot.
Možno e i diznite da se istrošeni..no treba pregled
Vaka e blokiran kaj mene
20210509_170304.jpg

A vaka e usisnata grana 20210509_170419.jpg

A vaka bi bil ako ne e mehanički blokiran
faulty-or-bad-EGR-Valve.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom