Invisible Force
Is with me
- Член од
- 29 јули 2021
- Мислења
- 5.839
- Поени од реакции
- 10.576
За шпанско село имаш чуено? Чоризо се вика. Инаку братот гурман на парчето пица има ставено кулен. Само куленот може така убаво мрсничко да пушти.Shpanska Salama
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За шпанско село имаш чуено? Чоризо се вика. Инаку братот гурман на парчето пица има ставено кулен. Само куленот може така убаво мрсничко да пушти.Shpanska Salama
Ако немаш слика барем пиши ни како ги спреми. Претпоставувам гратинирани макарони потпечени со легир?Кумот беше на гости па немав многу време вечера да си направам, затоа макароните ми беа најбрзи за вечера![]()
Во мало тенџере ставив вода потоа зејтин чекав да врие водата и на крај ги ставив макаронитеАко немаш слика барем пиши ни како ги спреми. Претпоставувам гратинирани макарони потпечени со легир?
Не е ништо посебно на крај ставив кечап, мајонез и малку кравјо сирење
јамиииииииииЈас па се мачам откако ќе ги сварам ал денте ги истурам во тепсиичка одозгора со бешамелче плус матени јајца,сирење и кашкавалче и во рерна на потпекување. Има варијанти со брокула,бешамел и Блу чиз или пак тиквички со бешамел и шунка ама за вкусови не се расправаВо мало тенџере ставив вода потоа зејтин чекав да врие водата и на крај ги ставив макаронитеНе е ништо посебно на крај ставив кечап, мајонез и малку кравјо сирење
јамиииииииии

ставив вода потоа зејтин чекав да врие водата

Профи си бил беЈас па се мачам откако ќе ги сварам ал денте ги истурам во тепсиичка одозгора со бешамелче плус матени јајца,сирење и кашкавалче и во рерна на потпекување. Има варијанти со брокула,бешамел и Блу чиз или пак тиквички со бешамел и шунка ама за вкусови не се расправа![]()

Не е едноставно инаку зошто да не...Гурмани, како сте расположени да отвориме една тема "2022 низ призмата на еден гурман". Давајте идеи, мислев да редиме хајлат по месец ама може и поинаков концепт. И секако доколку има заинтересирани.

Имам впечаток дека најдобрите мајстори полека се повлекоа од темава. Ми недостасуваат, да не ги редамГурмани, како сте расположени да отвориме една тема "2022 низ призмата на еден гурман". Давајте идеи, мислев да редиме хајлат по месец ама може и поинаков концепт. И секако доколку има заинтересирани.
Имам впечаток дека најдобрите мајстори полека се повлекоа од темава. Ми недостасуваат, да не ги редам

Ако не ти е проблем напиши име на јадењето чисто за информација. Би сакал и другите истото да го практикуваат.Прегледај го приврзокот 360314
Автоматски споено мислење:
Имам впечаток дека најдобрите мајстори полека се повлекоа од темава. Ми недостасуваат, да не ги редам
Шкембе чорба, српски рецепт. Убаво изгледа ама, нашите се поарниАко не ти е проблем напиши име на јадењето чисто за информација. Би сакал и другите истото да го практикуваат.
@KEEF, @Matthias, @chef_cook, @shumecha.tableta...Еден од нив (@KEEF ) мислам е повеќе во кафана отколку дома.![]()

Мене ми готват повеќе.Шкембе чорба, српски рецепт. Убаво изгледа ама, нашите се поарни
Автоматски споено мислење:
@KEEF, @Matthias, @chef_cook, @shumecha.tableta...
А и @Agda Beata забушава.
Ма имаше уште, ќе ми текне![]()