Што готвите во моментов?

  • Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
За шпанско село имаш чуено? Чоризо се вика. Инаку братот гурман на парчето пица има ставено кулен. Само куленот може така убаво мрсничко да пушти.
 
Кумот беше на гости па немав многу време вечера да си направам, затоа макароните ми беа најбрзи за вечера :)
 
Кумот беше на гости па немав многу време вечера да си направам, затоа макароните ми беа најбрзи за вечера :)
Ако немаш слика барем пиши ни како ги спреми. Претпоставувам гратинирани макарони потпечени со легир?
 
Ако немаш слика барем пиши ни како ги спреми. Претпоставувам гратинирани макарони потпечени со легир?
Во мало тенџере ставив вода потоа зејтин чекав да врие водата и на крај ги ставив макароните :) Не е ништо посебно на крај ставив кечап, мајонез и малку кравјо сирење :) јамиииииииии
 
Во мало тенџере ставив вода потоа зејтин чекав да врие водата и на крај ги ставив макароните :) Не е ништо посебно на крај ставив кечап, мајонез и малку кравјо сирење :) јамиииииииии
Јас па се мачам откако ќе ги сварам ал денте ги истурам во тепсиичка одозгора со бешамелче плус матени јајца,сирење и кашкавалче и во рерна на потпекување. Има варијанти со брокула,бешамел и Блу чиз или пак тиквички со бешамел и шунка ама за вкусови не се расправа ;)
 
Јас па се мачам откако ќе ги сварам ал денте ги истурам во тепсиичка одозгора со бешамелче плус матени јајца,сирење и кашкавалче и во рерна на потпекување. Има варијанти со брокула,бешамел и Блу чиз или пак тиквички со бешамел и шунка ама за вкусови не се расправа ;)
Профи си бил бе :) :aplauz:
 
Гурмани, како сте расположени да отвориме една тема "2022 низ призмата на еден гурман". Давајте идеи, мислев да редиме хајлат по месец ама може и поинаков концепт. И секако доколку има заинтересирани.
 
Гурмани, како сте расположени да отвориме една тема "2022 низ призмата на еден гурман". Давајте идеи, мислев да редиме хајлат по месец ама може и поинаков концепт. И секако доколку има заинтересирани.
Не е едноставно инаку зошто да не...
 
IMG-e444e6ef30a322dfa08749772ed4eedc-V.jpg
Автоматски споено мислење:

Гурмани, како сте расположени да отвориме една тема "2022 низ призмата на еден гурман". Давајте идеи, мислев да редиме хајлат по месец ама може и поинаков концепт. И секако доколку има заинтересирани.
Имам впечаток дека најдобрите мајстори полека се повлекоа од темава. Ми недостасуваат, да не ги редам
 
Имам впечаток дека најдобрите мајстори полека се повлекоа од темава. Ми недостасуваат, да не ги редам

Еден од нив (@KEEF ) мислам е повеќе во кафана отколку дома. :)
 
Прегледај го приврзокот 360314
Автоматски споено мислење:


Имам впечаток дека најдобрите мајстори полека се повлекоа од темава. Ми недостасуваат, да не ги редам
Ако не ти е проблем напиши име на јадењето чисто за информација. Би сакал и другите истото да го практикуваат.
 
Ако не ти е проблем напиши име на јадењето чисто за информација. Би сакал и другите истото да го практикуваат.
Шкембе чорба, српски рецепт. Убаво изгледа ама, нашите се поарни
Автоматски споено мислење:

Еден од нив (@KEEF ) мислам е повеќе во кафана отколку дома. :)
@KEEF, @Matthias, @chef_cook, @shumecha.tableta...
А и @Agda Beata забушава.
Ма имаше уште, ќе ми текне:(
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom