Рамна Земја?

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.136
Поени од реакции
9.808
Mirror, mirror in the sky...
Автоматски споено мислење:

#HIDDEN MAP IN PLAIN SIGHT

Attachments

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.054
Поени од реакции
5.239
Да, верувам.
BTW, сателитите на Musk со голо око се гледаа до пред некоjа година.
А добро, освен верување во ова кое го тврдиш (верувањето е својствено за верните, не за атеистите...), да ни посочиш и некое поубедливо објаснување или одговор на поставениве ти прашања, кое одговара на реалната состојба „на терен„?...

Значи-добиваш прашање и даваш соодветен одговор, кој не е верување, туку разумно објаснување, соодветно на темата која е разгледувана.

Благодарам...

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.136
Поени од реакции
9.808
А добро, освен верување во ова кое го тврдиш (верувањето е својствено за верните, не за атеистите...), да ни посочиш и некое поубедливо објаснување или одговор на поставениве ти прашања, кое одговара на реалната состојба „на терен„?...

Значи-добиваш прашање и даваш соодветен одговор, кој не е верување, туку разумно објаснување, соодветно на темата која е разгледувана.

Благодарам...
Со ова го ставаш во шах-мат ситуација затоа што сигурен сум дека нема ниту видено како изгледа "сателит" во живо ниту има логично објаснување освен...верба.

@frisbee освен смеењето зошто ти е тешко барем да напишеш дека сум во право. Длабоко во себе знаеш дека е така. Сите срања поврзани со хелиоцентризмот си ги видел само на ТВ или интернет.

Ако земjата е рамна, зарем не треба да е подолга дистанциjата Сан Франциско - Мелбурн од Сан Франциско - Скопje?
И да те потсетам дека вчера уште од второто прашање направи погрешна проценка само ме интересираше до каде ќе одиш и ми беше мило кога призна. Не болеше нели?

Немам ниту зајадливи ниту лоши намери кон никого само би сакал да го раскринкаме "хелиоцентризмот" ништо повеќе. Веќе се проѕирни прашање на време е кога ќе признае официјалната наука дека се е лага во врска со НАСА и хелиоцентризмот.

Последно уредено:
Член од
16 ноември 2020
Мислења
868
Поени од реакции
2.012
@PROROKOT

Сум отговорил на неговите прашања.

Ми снема интернет (колку и да не ви се верува), сега пишувам од телефон и затоа не можев да одговорам. Многу сте нападни...еjj :)

@Red Zurla

Не сметам дека имаш лоши намери, напротив, сметам дека си паметен човек, но си вовлечен во една глупа теориjа за тема коjа никогаш нема што повеќе да се докажува.

BTW читни си ги коментарите под видеото
"Need to show this video to flat earth cult "

"Looks fake - (одговор) - Like your birth".

"Super fake!! - (одговор) - We have a flat Earther!"

Да, добри се. :)

Твоите теоретски видеа што ги постираш немаат врска со реалноста.

А иначе, што сметам за рамноземjашите генерално, да не се повторувам, само ставам линк:

П.С.
Сепак се врти. ;)

Последно уредено:
Член од
16 ноември 2020
Мислења
868
Поени од реакции
2.012
ramna-ama-drug-pat.jpg

Зурла, само немоj да пробуваш како овоj:

Не му е дошол паметот па аjде да проба уште еднаш за последен пат:

He's a Rocketman!
А уствари тоа е Mad Mike. :D

Let's see that again uncensored:

Ќе ти одговорам на англиски: Yes, he will be remembered all around the world for his effort.

Еве, сега се сетив, може и уште едно да ти напишам: What comes around, comes around.

П.С.
Checkmate! ;)

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.054
Поени од реакции
5.239
@PROROKOT

Сум отговорил на неговите прашања.

Ми снема интернет (колку и да не ви се верува), сега пишувам од телефон и затоа не можев да одговорам. Многу сте нападни...еjj :)
Сепак....моето прашање, иако воопштено, беше dо тебе поставено, а не за тоа дали нешто си му одгoворил на @Red Zurla ...

Член од
17 ноември 2022
Мислења
84
Поени од реакции
133
Дечково со она погрешново лого на т.н. наса заслужува многу повеќе лајкови за се што постира и труд итн. и дебата исто така ама кога јас ќе постирам сега слика од факинг небула А4777BCHD112 друго е нели. Македонче се палат на слики од Наса со фотошоп правени.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.136
Поени од реакции
9.808
#THE TRUTH SHALL MAKE YOU FREE

#THE 10 THINGS CHALLENGE

Дали освен јаболкото на Њутн и пердувите на "глобусарите" низ воздух паѓаат со брзина од 9.8m/s на квадрат?

#Падобранци?

Attachments

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom