Harald
King of Norway
Prvo, kako disclaimer, ne vikam jas deka treba/mora da e elektricno (ne deka nekoj me prasalНикој не вика дека нема моментално било какви електрични машини, работата е што моментално се прескапи, си видел Волво имал камион што одел како воз, од каде пари за таа инфраструктура, на Тесла камионот нема никакви детали освен дека можел да вози 500км, не знаеме колкав товар носи, имаше проценки дека до 6 тона максимум ,
друга работа е да не треба да возиме коли само кога има ветер, кога ќе нема да одмараме, треба да се направат 100 тина нуклеарни реактори за да имаме стабилно снабдување на сите можни електрични возила/машини.
Не велам дека за 50 или 100 години нема да ја биде, туку работата е што во моментов на сила се гура нешто што и реално нема да функционира, нека дојде 2035 ќе видеш дека ќе има одложување (освен ако не се случи нешто големо),
незнам дали си слушнал за во америка (не се секавам сега на градот) каде јавниот транспорт го направиле со електрични автобуси, ама ни одблиску не било како што било напишано на хартија.
Значи се на се ова е многу скап процес кој ќе биде само во Европа, во Америка се бизнисмени, во Африка немаат јадење, струја па ич, патишта со кал до колена, одма сите ќе си купат електрични коли да ја спасат планетата.
И едно видео за тролање на зелената агенда, зелено е само зборот зелено.
https://off.net.mk/video/razno/koga-zelenata-tehnologija-kje-stivne

So toa sto gi ima, znaci deka tehnickite problemi za izvedba se nadminati, i se napravil "proof of concept" za tehnologija.
Ako gi isturkaat / promoviraat dovolno, za da se proizveduvaat vo pogolemi kolicini, cenata kje se namali (economy of scale).
Tocno toa deka e pretezno za OECD i uste nekolku pobogati zemji. Tie se zemjite kaj so se parite vo svetot, so ili bez elektricen transport. Koj nemal za jadenje, pak kje nema za jadenje, bez razlika dali kolite se na nafta ili struja.
Neznam zosto mislis deka nema da funkcionira, koga vekje funkcionira elektricen transport vo urbana sredina. Vo Svedska, elektricni skuteri/trotineti se vo ogromna upotreba. Bev vo Amsterdam kaj drugar na gosti, imas rent a car elektricni, najprakticno nesto e za tamu, posto ne moras da se zamaras za parking koj e i skap i tesko da se najde. Sigurno i niz drugite EU zemji se zastapeni i koristeni ovie servisi.