Staufer
Драган Богдановски
- Член од
- 17 јануари 2008
- Мислења
- 16.547
- Поени од реакции
- 22.239
Eve cenite sega. Nesto gresavas.1.96€ Niedersachsen
Инаку пред два дена беше 1.8Х па пак се качи.
Gesendet von meinem SM-S901B mit Tapatalk
Eve cenite sega. Nesto gresavas.1.96€ Niedersachsen
Инаку пред два дена беше 1.8Х па пак се качи.
Tomce prasaj go carot dali vo Germanija od 1.1. ke ima kapak na cenata na strujata i gasot. Gledam skarani ste so realnosta.Он има кажано дека работел во енергетска компанија на раководно место,
и после немој да се чудеш што се најебаната страна во целата работа,
а и има кажано дека се си има и ништо не му треба и дека го заболе колку се цените на било што, едноставно човек скаран со реалноста.
Ти се правиш мутав на реалноста дека Европа пропаѓа, гледаш дека Макаронката ќе ги убедувал компаниите да не бегале, сега да се разбереме далеку од тоа дека ќе се случи катастрофа, ама оној лагоден живот ќе биде минато, патем и државата ќе помага со парите на народот, значи пак народот ќе ја плати цената, парите не паѓат од небо.Tomce prasaj go carot dali vo Germanija od 1.1. ke ima kapak na cenata na strujata i gasot. Gledam skarani ste so realnosta.
Се сомневам во наведеното. Патем ме боли мене уво што работел.Он има кажано дека работел во енергетска компанија на раководно место,
и после немој да се чудеш што се најебаната страна во целата работа,
а и има кажано дека се си има и ништо не му треба и дека го заболе колку се цените на било што, едноставно човек скаран со реалноста.
1.96€ Niedersachsen
Паднала 10цент прееска беше 1.96 во LeerEve cenite sega. Nesto gresavas.
200 билиони? Аман бе.Се сомневам во наведеното. Патем ме боли мене уво што работел.
Дури ни самите шваби не се со ваква реторика.
Шолц денеска изјави дека ќе им треба дополнителни 200 билиони евра за да спасуваат работни места. Од каде пари? Уште ќе се задолжуваат? Со инфлцијата шо прајме после?
Ублажуваат последици, а никој стратешки не сака со причините да се соочи. А стратешки за Германија е јасно. Ефтини енергенси.
А заеби то експертиза кога на едно едноставно прашање избегнува да одговори.
Не треба да збори за декунг на електричната енергија. Нему ми треба декунг на мозокот. Прокуван му е
200 билиони? Аман бе.
Od kade drzavata pari? Ima firma nesto, uvoz izvoz?Имаа над 1000 дистрибутери не може паушално да се каже. Туку како што кажав, нафтата скоро упола од 120 до моментално под 80. 4% беа само денес на долу. Ми одговара, греам со нафта и не користам гас. На струјата има капак 40 центи на квч плус државата на корисници на гас во декември ќе им ја плати сметката. Има полоши судбини.
Оф леле.Abwehrschirm über 200 Milliarden Euro | Bundesregierung
Damit die Preise für Strom und Gas sinken, spannt die Bundesregierung einen Abwehrschirm in Höhe von 200 Milliarden Euro. Er dient unter anderem zur Finanzierung einer Gaspreisbremse.www.bundesregierung.de
А каков продукт/сервис има владата, па да прави профит, и да дели на народот?Preisbremsen für Strom und Gas | Bundesregierung
Hohe Strom- und Gaspreise: Um Verbraucher und Unternehmen zu entlasten, hat die Bundesregierung Preisbremsen für Strom und Gas eingeführt.www.bundesregierung.de
Читај и не се бламирај.
Ima i istorisko nivo na otvoreni rabotni mesta. Mnogu mu ja dumas.Аха, а што ќе се деси со „историски ниското ниво на невработеност“ кога ќе доврши почнатиот процес на деиндустријализација? Кога ќе се испозатвори индустријата?
Што кога ќе се истрошат парите?