Што друго имам освен омраза и дека мастурбирам... веќе кога сметаш дека ме знаеш, дај сподели повеќе, да се осознаам себе си
Исто ти е однесувањето со оние од "старите" еони, кога малку ќе те пецнат во личните верувања. Не ни може да си различен, оти таква е човечката природа, џабе ти е модерната (јагнешка) руба, кога не си "глимер".
Исто... ептен ми е исто однесувањето... тоа и порано сум го кажал... ќе бидам како нив за да се видат какви се од друг агол бидејќи се сметаат за совршени и веруваат најдобро... се е тоа игра на форумов. Уживај...
Никој не ги знае моите лични верувања и надежи. Не дрдорам јас за моите лични верувања и ритуали на форум!
Зборувам само за Телема и магика. Така да ти мислиш дека пецнуваш? Не, ти само даваш причина да зборуваме за езотерија и Телема и магика
Не може никој да го изоди твојот пат на себеспознавање. НО со вадење цитати и тоа погрешни за да ми укажеш како езотеријата е сатанизам - тоа не може така да помине од будното око, морам да те пецнам и да зборуваш
Тоа зборување за лично верување - го оставам на верниците од стариот еон кои „знаат и можат“ повеќе дури и од нивните свештеници!
Што да правиме ние што сме родени како човек, мораме да се раѓаме тука и да го искусиме сето човечко од најниско до највисоко, постојано и постојано... до некоја колосална цел за себе и човештвото, според учењата на
карма јога.
Си има машинеријата свои правила и закони од кои не може туку така надвор или надминување!
Нема ништо лошо во тоа да си човек, но има лошо да се сметаш за најбитно нешто во универзумот и од тебе да зависи како е уредена хиерархијата и силите кои владеат во истиот.
Затоа темите во подфорум мистерии ги сметам за зезање, малку ладење... ограничени сме како луѓе и во дотурот на информации, и во дотурот на искуство и во способноста да се најдат нишките кои ги врзуваат нештата. Посебно кога се работи за наука и езотерија.
Ограничени сме во споделување мисла преку зборови и симболи!
Науката е новата езотерија денес и започна со Equinox
Знаеш кое е мотото таму запишано...? Мислам дека знаеш...
Сешто има изнапишано за различни научни вистини, но реално ништо од тоа не може обичниот човек да исползува тукутака. Потребно е подготвување на многу нивоа...
Затоа најдобро е да истражуваш и да не се задоволуваш со нешта кои го поткрепуваат твоето мислење за нешта кои ти се далечни...
ми доаѓаш и суптилно ме заморуваш со тоа дека езотеријата е сатанизам и тоа со искасапени извадоци од 3 тома книга, кои навидум се споени во една кохерентна мисла... и одозгора ми наоѓаш како
Блаватска промашила нешто зборувала глупости бидејќи ти идејата што таа ја споделила знаеш дека значи ова или она...
Како прво: симболите означуваат сешто. Крстот не е само христијански симбол на пример... има многу други значења. Но кој ќе ти ги каже? И зошто би ти споделил таква информација ако ти веќе не си дошол до тоа сознание?
Ако гледаш видеа за Теозофија, езотерија (дури и со христијански призвук) има таму книги, автори, прочитај ги, запознај се со критиките кон нивната мисла, кон поврзаноста со други системи и дојди да ми кажеш како христијанството е најдобро, другото е сатанизам!
Каде така бре сине? Дома тоа со твоите може на имендени да си зборувате така...
Не мене да ми проповедаш глупости. Мене ми е бљуткава таа проклета омраза твоја изградена врз незнаење и потајно фаворизирање на старите религии. Ако си христијанин, биди - мене ми е сеедно, но научи се дека има и друго и тоа не е зло! Сатаната чувајте си го во пазувите на црквата и џамиите!
Само таму и има вакви гнасни муабети за сатанизам и обвинувања за другоста за зло! Исфрлени егзотериски учења далеку од светилиштата!
P.S. А ако намерно зборуваш спротиво од тоа што го знаеш за пецкање... одлично, во вистинско време