Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744
Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.736
Поени од реакции
4.196
За 9 месеци Сад имаат „вложено“ преку 90 милијарди долари во Украина
33% повеќе од годишниот буџет на Русите за војска
Дупло повеќе од просечните трошоците за војната на Сад во Авганистан

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
За 194 дена германците го завршија новиот ЛНГ терминал. Тоа ти се Германци :)

До крај на 2023 нема да зависат од Руски гас, иако сум сигурен дека тогаш Русија ќе моли да го продава и тоа испод цена.

90% од Рускиот гас се продаваше во Европа. Главните пари од таму идеа. Гасот за Кина е по договорена цена далеку под таа за европскиот пазар.
Автоматски споено мислење:

Украина ги има на нишан главните логистички рути до Крим на домет, барем додека се заврши поправката на Кримскиот мост.

И уште ова Украина ги врати во функција сите витални параметри кои беа предмет на напад на Русите вчера.

Ниту 100 ракети не и можат ништо :pos:

Последно уредено:
Член од
28 август 2013
Мислења
4.487
Поени од реакции
13.701

До крај на 2023 нема да зависат од Руски гас, иако сум сигурен дека тогаш Русија ќе моли да го продава и тоа испод цена.

90% од Рускиот гас се продаваше во Европа. Главните пари од таму идеа. Гасот за Кина е по договорена цена далеку под таа за европскиот пазар.

Украина ги има на нишан главните логистички рути до Крим на домет, барем додека се заврши поправката на Кримскиот мост.

И уште ова Украина ги врати во функција сите витални параметри кои беа предмет на напад на Русите вчера.

Јас те сметав за ачик човек, можеби годините веќе си го прават своето...

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.114
Поени од реакции
13.441
За 9 месеци Сад имаат „вложено“ преку 90 милијарди долари во Украина
33% повеќе од годишниот буџет на Русите за војска
Дупло повеќе од просечните трошоците за војната на Сад во Авганистан
Уште вчера побараа дополнителни 30.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.183
Поени од реакции
42.914
којзнае дали и имаат нешто да им дадат ко за нив веќе, сето советско оружје го растоварија од источниов блок на нато. Читам од хрватска ќе земале ми-8 хеликоптери да им донираат.

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
којзнае дали и имаат нешто да им дадат ко за нив веќе, сето советско оружје го растоварија од источниов блок на нато. Читам од хрватска ќе земале ми-8 хеликоптери да им донираат.
Си тера САД бизнис старо за ново, ко со телефоните, дај го стариот самсунг S10 или што и да имаш и ти даваат попуст за S22. Мада јенките од Кале на Цаци и рекле само на слушалки попуст ќе и дадат, не и треба телефон. Бизнис ес јужуал.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428

Ах бе ах, за испод цена немало да имат ќар,
незнам дали знаеш, ама нафтата од шкрилци во америка производна цена беше над 60 долари, руската околу 30, саудиската дури 20, значи ако е 90 долари цена, америте прават 30 долари, русите 60, а саудијците 70 долари чист ќар.

Така ти е и со гасот и со 100 долари русите ќе направат исто толку профит како и ЛНГ-то со 500 долари, па ти види си дали нема да има некој да купи за 100 долари (за гасот не сум сигурен колку се трошоците, ме мрзи сега да барам, за нафтата беа тие пред некое време, со инфлацијата можеби се смениле).

Да додадам, русите секогаш можат да го дадат испод цена, додека оние од ЛНГ секогаш ќе бидат најмалку двојно поскапи, што мислеш зошто германија не склучи долгорочен договор со Катар, оти се свесни дека еден ден ќе заврши војната,
во капитализмот ако нешто не ти прави пари го правиш старо железо да вратиш дел од парите,
види само колку крузери испокасапија поради короната, нема патници одма се праќаат во старо железо.

Последно уредено:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.114
Поени од реакции
13.441
Најаки се европејците кои се жалат на енергетска односно завист на ефтин гас од Русија :pos:

Еее да лошо е баба кога ти продаваа гас по цена од 200-300 долари.
Богами лошо е. Сите зависност говорат ама не споменуваат на колку профит имаше од препродажба на истиот тој гас од Ѓерманија кон другите земји:pos:

Ама ене све у ред је. Фулл биле со гас. Затоа Унипер, најголемиот снабдувач со гас на двапати владата го спасуваше од банкрот. Дека нема гајле бабо. До 75 ќе се работи и таман место на малдивите ќе ги испрачаат во вечните почивалиште.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.588
Поени од реакции
22.307
Кој влезе во рецесија?

Gesendet von meinem SM-S901B mit Tapatalk

Член од
22 јуни 2022
Мислења
946
Поени од реакции
1.218
Џабе ти, и желба, и време, и знаење, кога гледаш дека слепо ги следат своите господари, иако ги стрижат и онадат истовремено.
2023 ќе ги видиш какви жалопојки ќе има, ама пак ќе си ги слушаат овие перверзните патолошки лажови, исто ко вашите во Австралија:
Прегледај го приврзокот 354149

Како успеа се обратно за мене... Уствари штом гледаш видеа со шатори, патори и продолжуваш да местиш газето, јасно е дека си обратен. Ќе да си партнерка на членот Шекспир.

Јас бар на форумов сум познат за враќање на капитализмот, а не негово целосно уништување. Додека па вие со поддршка на западните фашистички перверзни лидери и нивните мерки, се гледа за што сте.
Ама кажи убаво ти беше у шаторот со колегите :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.879
Поени од реакции
7.149
По Шахедите, Ланцетите се докажаа како ефикасни камиказа дронови. Колку повеќе произведат Русите, толку подлабоко го попушиле нацистите.

Kajgana Shop

На врв Bottom