Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Си велам чек дали гугл ќе даде нешто за неговите инсајдерски информации дека немаат веќе ракети и ми излезе инфо дек моментално се активирани алармите низ поголем дел од територијата на Украина за воздушни напади. Русија моментално стрела со x-101 и други ракети. Од ту-95 и од бродови од црно море.

Веќе не ни планирам воопшто да читам што пишува, а не пак да проверувам. Да не беше жално, ќе беше смешно.
Се повеќе ми изгледа дека тенеќево гејма некоја игра, и на Русија и снемува муниција во играта :D

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Многу од нив дркаат на тоа дека Русија нема воздушна надмоќ, а уствари воената доктрина им е таква да они имаат скоро неограничен број на ракети и затоа не се ослониле на авијација, во директен конфликт нормално.
Таа X 101 што ја спомна е уствари застарена ракета, затоа што имаат кинжал и веќе втора тура циркони стигаат до 2023 кои се ремек дело, најмалку деценија пред конкуренцијата.
За цела морнарица ќе им треба не повеќе од еден циркон по брод без разлика дали е носач на авиони или нешто друго.
X 101 имаа пред војнава преку 5000, што да правиме муабет за Точка и друго, зборам за стара техника која Русија ја демонтира у Украина моментално

ти вака го замислуваш производството на ракети во русија?

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.493
Поени од реакции
10.105
Aj sto Germanskite skladista se polni 100,2% tuku vo Wilhelmshaven se otvori prviot LNG-terminal po nekolku meseci rabota.
so vikase pokojni amdi, 102.3%
gotovo svabistan nova velesila, najgolem pobednik od konfliktov:bravobe:

eden "leteci" terminal ce gi zamene 4te cevki od severen vazi.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.226
Поени од реакции
42.971
Ова ракетиве денес се малце НАФО ботовите да излезат од психозава дека победуваат и да се отрезнат. @teneke

Последно уредено:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.593
Поени од реакции
22.316
so vikase pokojni amdi, 102.3%
gotovo svabistan nova velesila, najgolem pobednik od konfliktov:bravobe:

eden "leteci" terminal ce gi zamene 4te cevki od severen vazi.
Ekspertce, pa znaes kako e so gasot. Nominalna kapacitet na skladistata ja ima oficijalno, sega malce nesto plus sobrale.

Tuku nemanje LNG terminali e tokmu radi ST 1 i 2. Ne gledale potreba. Arno ama ispadna podobro da imas alternative nego da nemas. Taa greska e popravena. Inace ja sum za ST 1 i 2 ama realnoste sega e druga, jebiga. Sepak ova e vazen cekor iako za tebe e sitnica. Do kade sme so mrznenjeto?
Автоматски споено мислење:

Вино ќе турате во него, или пиво?
Bitno da gree, samo Fosters da nee.

Член од
12 јуни 2018
Мислења
515
Поени од реакции
569
Колку што Пиринска и` припаѓа на Бугарија...
Тие се историски руски региони украдени од Болшевиците и дадени на Украина. Сигурно тамошното население го мрази од дното на душата режимот во Киев. Си одат назад дома и ниту Запад, ниту ОН може да ги запре.
Па и Северна историски и правно и припаѓа на Србија и да не беа комунистите и Тито сеа ќе беше Јужна Србија па никому ништо.

Бај да веј, кога наоѓаш време за учење со толку профили овде, збунетиот, дарко... Некој друг имаш?

Ти реков еднаш, мани политика, ќе останеш невин...

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.493
Поени од реакции
10.105
Ekspertce, pa znaes kako e so gasot. Nominalna kapacitet na skladistata ja ima oficijalno, sega malce nesto plus sobrale.

Tuku nemanje LNG terminali e tokmu radi ST 1 i 2. Ne gledale potreba. Arno ama ispadna podobro da imas alternative nego da nemas. Taa greska e popravena. Inace ja sum za ST 1 i 2 ama realnoste sega e druga, jebiga. Sepak ova e vazen cekor iako za tebe e sitnica. Do kade sme so mrznenjeto?

de be odi izmeri si a temperaturata :pos: beter od botovite i tetkite si na forumot.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513

Ракија ќе си земете за таа намена, батали кенгурско :D

Заебанција на страна, дали навистина мислиш дека добивте нешто со војнава, и дали навистина мислиш дека ја афектиравте Русија?

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.882
Поени од реакции
7.167
Па и Северна историски и правно и припаѓа на Србија и да не беа комунистите и Тито сеа ќе беше Јужна Србија па никому ништо.

Бај да веј, кога наоѓаш време за учење со толку профили овде, збунетиот, дарко... Некој друг имаш?

Ти реков еднаш, мани политика, ќе останеш невин...
Искомплексирано Бугарче, Македонија не припаѓа ниту на Србија ниту на Тито, ниту на вас. И не ме мешај со членот погоре, не знам каква врска имам јас со него. Офтопик ќе влезам ако почнам да ти објаснувам за Пиринска Македонија. Ама еве ќе зборувам за руските делови и така да сум онтопик. Денешна Украина во голема мера е подарок од Русија. Русиве многу територии, привилегии, услови им дадоа на Украинците, а тие отсекогаш се русофобични покрај тоа што добиле незаслужени подароци, пријателства... Цела јужна Украина со се Донбас се дадени од Ленин, а Крим од Хрушчев. Нешто слично и со вашата Б'лгарија.

Kajgana Shop

На врв Bottom