- Член од
- 27 мај 2018
- Мислења
- 975
- Поени од реакции
- 1.623
Не гледам никаква поврзаност на Украина,учките и НАТО.Еми како ги поддржуваш Азовци?
Еве јас ќе ти верувам дека немаш татарско фашистичко државјанство, зошто воопшто скокаш на страната од НАТО, а на другата тема им се лутиш на учките?
А кој војува во Украина?Не гледам никаква поврзаност на Украина,учките и НАТО.
Незнам зашто мешаш се у исто тенџере,освен што шиптаpите се традиционално против Русија а про Америка,ама тоа е небитно за темава.
Вагнер е платена војска, војници кои војуваат без идеали него се мотивирани од пари или некоја друга награда како бришење затворска казна. Чеченците се руси технички, дел од РФ и се граѓани на РФ и можат да учествуваат во воени активности на страна на РФ легално.1. Војуваат Украинци помогнати од НАТО
2.Македонија капитулираше сама,зашто е банана држава а политичарите стока.Америка само си гледа интерес.
3.Име променивме сами,зашто дозволивме малцинство да не владее и сме нација без кичма и муда.
4.Фашистички симболи.Не викам дека нема фашисти во редовите на укрите,ама тоа е дел,процент и НЕ може да зборите дека цела армија и држава е фашистичка.Тоа е еден од најглупите изговори за напад што некогаш е измислен.
А да те прашам ја тебе,еве и да има фашисти..кажи ми кој кого нападна и напаѓа.Кој брани држава и територија а кој е агресор.Украинските ,,фашисти,, или руските миротворци и цвеќари?
Вагнер што е?
Чечените што народ се?
Дагестанците?
1. Војува НАТО, а тие се само пиуни, топовско месо.1. Војуваат Украинци помогнати од НАТО
2.Македонија капитулираше сама,зашто е банана држава а политичарите стока.Америка само си гледа интерес.
3.Име променивме сами,зашто дозволивме малцинство да не владее и сме нација без кичма и муда.
4.Фашистички симболи.Не викам дека нема фашисти во редовите на укрите,ама тоа е дел,процент и НЕ може да зборите дека цела армија и држава е фашистичка.Тоа е еден од најглупите изговори за напад што некогаш е измислен.
А да те прашам ја тебе,еве и да има фашисти..кажи ми кој кого нападна и напаѓа.Кој брани држава и територија а кој е агресор.Украинските ,,фашисти,, или руските миротворци и цвеќари?
Вагнер што е?
Чечените што народ се?
Дагестанците?
Ама затоа токмак во глава, тоа можеш да го очекуваш.Нешто од украинците што не можеш да го очекуваш.
Интересно е како покрај сите видеа, сведоштва, докази, еден куп луѓе овде сеуште идат со наративата или само русите, или и двете страни правеле ѕверства.Најди еве едно видео каде што чеченци, руси и вагнеровци убиваат некого, ја искрено не сум видел. Наспроти украинците кои обожаваат да ги снимаат своите дејанија.
Набрзина ги облекол болничките пижами за фото сесија. Велиш во Камбоџа во кондури ги држат пациентите, а?
Ова е видеото на денот. Маша го терала да облече некој шорц за да им покаже на укриве и сатаниве западни дека ништо не му е, е сеа кондурите од оделото ги забораил на него, али нема везе. Малце Маша ќе внимава со виаграта следен пат да не ни го уздрма Серџо на следните патувања. Поштоооо, ако нејќете да зборувате со Сергеј, тогаш ќе зборувате со другиот Сергеј!
Слушај, сега кога го совлада терминот когнитивна дисонанца имам за тебе нов термин: дупло мислење или doublethink.За мене споредбата меѓу Украина со Русија е иста како Македонија со Бугарија.
Незнам во што ги држат, муабетот ми беше дека додека западот пропагира LGBT, нашиов ја дроби Маша на службено патување ко стара добра секретарка.Набрзина ги облекол болничките пижами за фото сесија. Велиш во Камбоџа во кондури ги држат пациентите, а?
(или Лавров веројатно заборавил да земе влечки, ама шшшт - да не не слушат другиве)
И на најголемите будали во Русија му е јасно дека Нуклeарки не се опција. Толку.
Да можеле. Па кој кур го шириш фронтот кога си десеткуван во бројки? Значи некој не мислел на време на слабите точки на тој регион/ или поразиве се само изговор за дома да мобилизираат повеќе трупи.Да можеле ќе направеле поширока тампон зона за браната да не биде во домет на артилерија. Таму кај Николаив им е како тврдина, укопани до максимум, бројни дефанзивни линии, итн, како кај Доњетск... Туку ај да ја следиме оваа нишка на мислење, ете да кажеме го освојуваат Николаив, па можеби и Одеса, идат уште стотина километри нагоре. И што потоа? Како ќе се консолидира таа територија со таа бројка на војска и техника со која што влегоа во Украина? Ме разбираш?
Кај Харкив виде колку беше тенка линијата? Што се случи таму?
Ти можеш да освојуваш, ама треба и да се консолидираш, и не можеш со ~180К да освоиш една од најголемите држави во Европа, со најсилната и најбројна армија во Европа - после руската.
Друга работа, утре да сакаат пак да им ја уништат цела инфраструктура на нула, утре можат да го направат тоа. Зошто не го прават тоа? Од кај К да знам, не разбирам ни јас - ни никој што не таму во тој генералштаб. Којзнае какви шеми се прават, и од двете страни (под двете страни мислам на САД и РФ), кои не ги гледаме и не ги знаеме. Муабетот ми е, тек кога ќе заврши војната можеби ќе се разјаснат некои работи.
Во меѓувреме остај баграва нека се радува. Ќе видиме кој ќе се смее на крај.![]()
Што за кур е ова бре?Претпоставувам дека го почитуваш и ова?
Прегледај го приврзокот 353505
Вакви отстапки се можни само во два случаи. Да доживуваш тешки воени порази или да имаш во план долга и исцрпувачка војна. Јас тешки воени порази врз Руската армија во Керсон досега не видов.Да можеле. Па кој кур го шириш фронтот кога си десеткуван во бројки? Значи некој не мислел на време на слабите точки на тој регион/ или поразиве се само изговор за дома да мобилизираат повеќе трупи.
МалкуДа можеле. Па кој кур го шириш фронтот кога си десеткуван во бројки? Значи некој не мислел на време на слабите точки на тој регион/ или поразиве се само изговор за дома да мобилизираат повеќе трупи.