Семинарски, состави, есеи, задачи

• Креатор на темата Креатор на темата ATG
  • Време на започнување Време на започнување
ми треба писмена по македонски,на тема/и за Тартиф... книгата ја прочитав,али состави и слично не ми идат баш... темите се поврзани со лицемерието на Тартив/

1.Лицемерието на Тартиф, неизоставна особина на секојдневниот човек
2.Дали во секој од нас се крие по еден Тартиф??

ве молам барем нешто да напишам
Отвараш Гугл
Пребаруваш tartuffe hypocrisy
Преведуваш 3-4 статии
Профит

тешко малку да се најде состав на англиски за овие теми но сепак ке пробам
Епа брате ако ти е тешко по концепт да склопиш состав со толку многу податоци по интернет, земи оди на работа, не е школо за тебе. Такви како тебе утре ќе не лечат и бранат, а не знаат две просто-проширени реченици да склопат. Брука.

ми треба писмена по македонски јазик
1. Гарванот
2. проштална песна
3. Евгениј Онегин

Дали некој може да ми помогне?

Ако сакате да преведувате, обидете се со оваа страница со преведувач. https://www.translate.com/
Оваа веб-локација дава многу подобри резултати од Google Translator.
А ако ви треба поголема точност тогаш Етнолинк е многу добра преведувачка услуга на македонски јазик. Во спротивно, можеш да провериш кај мојот пишувач на хартија. Еднаш ја зедов услугата на англиски, па не сум сигурен дали може да ти помогне. Но, ако сакате, можете да погледнете и да разговарате со писателите претходно.

Ми треба состав за писмена на тема ,,Едно незаборавно патување"
до 250 зборови

Последно уредено:
Сакав да прашам ако има некој некои состави или како есеи или пак анализи за овие теми?
-Ликот на Кузман во поемата "Сердарот" од Григор Прличев
-Женските ликови во поемата "Сердарот" од Григор Прличев
-Мотиви и инспирации во поезијата на Константин Миладинов
-Т'га за југ-најжалната воздивка за родниот крај

Ако може некој да помогне?

Ми требаат писмени за Странствувањата на Чајлд Харолд од Бајрон и Клетници од Виктор Иго.

decki ova e itnooo !
Прва Тема: Романтичарските белези во поемата странствувањето на чајлд харолд
Втора тема: Љубовниот триаголник во младешкиот роман страдањето на младиот вертер
Трета тема: Сликата на француското општество во времето на виктор иго, директно со романот клетници

itno mi trebaat sostavi barem za edna od ovie temiii ve molam mi trebaa itnooo !!!
Ги имаш ли првата и третата тема?

Што е одбрана на специјалистички труд, за медицина? На која возраст се прави и задолжително ли е?

zdravo ke moze li nekoj da mi prati pismena rabota za штитот на ахил ( од епот одисеја ) ве молам за денес ми е

Што е одбрана на специјалистички труд, за медицина? На која возраст се прави и задолжително ли е?
Специјалистички труд се пишува доколку имаш запишано специјализација,односно да специјализираш во одредена област во медицината,а одбраната е како завршеток,што се прави и презентира на самиот крај на специјализацијата пред комисија која што те сослушува и воедно оценува за твојот досегашен труд и резултати кои што си ги постигнал/а
Мислам дека возраста не е битна и задолжително е доколку имаш запишано и воедно одиш на специјализација

Људи мој ја треба семинарска да праем дека завршен факултет и па кој пишуе семинарски тоа за дипломската

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom