- Член од
- 28 август 2013
- Мислења
- 4.389
- Поени од реакции
- 13.361
Каква надеж, за што упорни?надежта последна умира али вие сте упорни момци тоа ме бендисува кај вас
Каква надеж, за што упорни?надежта последна умира али вие сте упорни момци тоа ме бендисува кај вас
надеж за подобро утреКаква надеж, за што упорни?
Таму каде што им требаат робовиДруже чисто процедурално... знаеш ли каде најмногу емигрираат Хрватите, Србите, Македонците...?
Не паметам дека сум станал трансџендерКако можеше бе да отидеш у азил негде кај што шеф може да ти биде трансџендер. Па ваков син македонски е права штета да се изгуби.
Јас не гледам дека најавиле целосно повлекување од Украина. Инаку се согласувам дека се несериозни, прво влегоа со малку војска, второ внимаваат каде ракетираат/бомбардираат, и трето досега требаше да ја вратат во камена доба со употреба на се што постои од оружје.САД не го прогласија Авганистан за 52 држава, не потпишуваа декрети во Конгресот за да го примат како интегрален дел од нив, за после месец дена да го напуштат.
Тука лежи геополитичката катастрофа што и се деси на Русија. Не е толку повлекувањето или начинот на кој се прави. Туку проблемот е во несериозното и аматерско политичко однесување и неможност да одбранат територија која според Рускиот Устав се смета за дел од Русија.
Ако ја гледаш војната како примарна цел за територија може да ја анализираме од овој аспект.Моментално руските воени цели се нејасни, би рекол непостоечки. Кога почна војната, Руската воена цел беше “денацификација, демилитаризација на Украина”. После два месеци кога се виде дека таа работа не ја бива, Руската воена цел се префрли во “втора фаза: ослободување на Донбас”. Сега за да се влезе во втора фаза обично се подразбира комплетирање на првата фаза, ама ај ете флексибилно да размислуваме. Повеќе би рекол ова дека е бекап цел во случај иницијалната да не е остварена.
Офанзивната моќ пресуши веднаш после заземањето на Лисичанск и Северодонетск. Брзо стана очигледно дека немаат сила за Славјанск, Краматорск и Бахмут и за цел Донбас. После ова во наредните два месеци Русите се пасивизираа и ја оставија Украина целосно да се организира и припреми за напад.
Сега Русите не знам со кои цели се. Претпоставувам сега се во фаза, да се спаси што може да се спаси до мировен договор.
Земање во обзир на мислењето од „новинарскиот Стеф Шеф“ е уште поголема глупост од неговите ставови.Fala bogu duri i ovoj nešto pametno da kaže... Прегледај го приврзокот 352939
Затоа сега Русите ќе поттурнат малце и ќе порасне пак доларот.Веќе во минус е влезен.
Башка meta отпуштија вчера 11К вработени. Цените уште ќе паѓаат. Кога ќе размислиш малце, тоа е добро за нас робовладетелите, не?Таму каде што им требаат робови
Автоматски споено мислење:
Не паметам дека сум станал трансџендер
Јас не гледам дека најавиле целосно повлекување од Украина. Инаку се согласувам дека се несериозни, прво влегоа со малку војска, второ внимаваат каде ракетираат/бомбардираат, и трето досега требаше да ја вратат во камена доба со употреба на се што постои од оружје.
Енергетската инфраструктура по мене е задоцнета, водоводите требаше да бидат отсечени уште во првата недела, а исходот ќе беше или цела капитулација на Украина, или Трета Светска Војна. Е сега дали имаат некој друг интерес, ќе покаже времето.
Ако ја гледаш војната како примарна цел за територија може да ја анализираме од овој аспект.
Ако ја анализираш како алатка за: рушење на економии, создавање на нови партнерства, рушење на влади тогаш се на одлична насока.
Мислам дека сме многу далеку од мировен договор, небитни се дневните случувања, битни се глобалните трендови.
Руската цел за зимава е да продолжи со деструкција на енергетската инфраструктура во Украина, и да ја осиромашува ЕУ. Моментот кога просечните Французи, Германци и Англичани ќе дојдат да не можат да го закрпат месецот, ќе биде првиот чекор на конечен распад на Украина.
Платите на просечен инженер на запад се паднати драстично, еве ти подоле примери за во Англија, на некои позиции новите огласи се и по 30% пониски од тоа што беа пред 2 години, а цените на живот се отидени речиси толку нагоре, може да си замислиш како живеат.
За многу скоро истите нема да можат ни да рентаат квалитетен кадар ни од надвор. За дел од ИТ позициите во Македонија се заработува скоро исто, или повеќе од тоа што се огласени. Рачунај на 40к таму, после давачки остануваат околу 30к годишно (2500 месечно, на кирии од 1500-2500 ). Ако читаш ботови по темава, може да продаваме приказни дека западот не е афектиран, реалноста е дека се во гомна до над гуша.
Прегледај го приврзокот 353034
Прегледај го приврзокот 353032
Прегледај го приврзокот 353035
Прегледај го приврзокот 353033
Не е афектирано само ИТ туку се, и низ цел свет, ќе видиш што ќе се случува со пазарите на недвижности, и економиите ако ова продолжи уште некое време.Затоа сега Русите ќе поттурнат малце и ќе порасне пак доларот.
Башка meta отпуштија вчера 11К вработени. Цените уште ќе паѓаат. Кога ќе размислиш малце, тоа е добро за нас робовладетелите, не?
Аууу ова имало епски размери бе, само втора половина на Октомври 52К отпуштања на IT инжинери во САДНе е афектирано само ИТ туку се, и низ цел свет, ќе видиш што ќе се случува со пазарите на недвижности, и економиите ако ова продолжи уште некое време.
Секојдневно гледам постови по linkedin каде луѓе бараат било каква работа за да го прогураат месецот.
Инаку не ми е мило, без разлика што би се зголемил изборот на пазарот што технички ми одговара, сепак на крај од денот
дел од луѓето што ќе бидат отпуштени ми се колеги/соработници/пријатели.
Goldman Sachs Will Reportedly Cut More Than 3,000 Jobs—As Major Layoffs Continue Into 2023
Forbes is tracking the biggest layoffs in the U.S. as companies react to fears of a looming recession.www.forbes.comPhilips CEO Starts Tenure by Cutting 4,000 Jobs Amid Recall Woes
Royal Philips NV will cut 4,000 jobs just days after a new chief executive officer took over, as the Dutch company seeks to reduce expenses while it wrestles with a costly recall of a consumer medical device.www.bloomberg.com
Да не тераме „оф-топик“ (иако ова е дел од војната) ќе те цитирам во друга тема.Аууу ова имало епски размери бе, само втора половина на Октомври 52К отпуштања на IT инжинери во САД
Имаш огромна листа на најавена отпуштања тука...
Незнам само што ќе му праиме на кадарот тука. Ова ќе биде потоп налик на Железара/МЗТ од девеесетите. Штанцај машинци и оп пропаѓа индустријата.
Уште неможам да се соземам, за да можам да процесирам што би значело ова за нас...
Eве што ти е радост (иако и ова бледнее во споредба со радувањето овде за украинските победи):Oddaleku se gleda, zbor da nema tuka. I nie taka na vremeto precekuvavme pa mozi od tamu vlecis nekoe iskustvo, spomeni sto ti preraskazuvale dedovci babi. Bitno gi razbiras rabotite, tuka da sme nacisto.
Za tie sto ete ne znaat, a ocigledno Klinton znae, ete vaka izgleda koga narod te saka
Прегледај го приврзокот 352933
Ova Skopje e inaku, za tie sto ne znaat, Klinton ti pretpostavucam zapoznaen si, taka da ova ne vazi za tebe.
Прегледај го приврзокот 352934
Bitola
Прегледај го приврзокот 352935
Ohrid.
Pa toa kakva euforija vladee, se pee, se igra, cvekjinja, pijacki. Soncogled i semki neznam dali delele ali bilo veselo vo sekoj slucaj. Koga saka narod, saka pa toa ti e .
P.s @Едмонд Дантес izvini za Prilep ne najdov kaj so ste slavele. Izgleda vie gi nejkevte
Ти ако ја пратиш војната ќе знаеше дека тие (Амнести) тогаш друга песна пееја. Сега изгледа им го смениле и хорот и песната (иако на линкот кажуваат дека треба да се истражи, не дека е истражени и дека кривецот е најден).
Надеж викаш...абе преку 300000 војска со преку 5000 оклопни возила ќе ги нападне украинците штом смрзне земјата за некои две три недели. Не се палете како млади мајмуни, испогинаа украинците како пилци и уште толку ќе гинат.надежта последна умира али вие сте упорни момци тоа ме бендисува кај вас
Субмисивност е у прашање, стокхолмски синдром од кој страда западот, па и добар дел и од Русија да речеме. Перфидно медиумски инсталиран преку филмска пропаганда највеќе под капа на некои неолиберални филозофии.Поголеми пицајзли нема од такви створења.
Koга ќе се заситиш од јутјуб видеа, некогаш ако се осетиш спремен да преминеш на читање еве ти материјал на таа тематика: https://scholar.princeton.edu/sites/default/files/mgilens/files/gilens_and_page_2014_-testing_theories_of_american_politics.doc.pdfИма добра анализа на yt за ова што го зборуваш. За идеолошките убедувања на Русија и рускиот врв.