Sto ti i nekoi ovde ne sfakjaat e, deka e sosema legitimno da se branat Ukraincite ako toa go sakaat. Ti na kraj sakas da kazes, deka podobro da im ja dozvolija celosna okupacija bez otpor, za da nema zrtvi. No poinaku e realnosta. Ednostavno Rusija ne trebase da pravi vakva avantura a ne deka Ukraincite se branele.
Не, туку требаше да си ги смират наците кои се изживуваа врз обичниот народ во последните 8 години.
Претседател што не е марионета можеше да го среди тоа по кратка постапка, им ги ликвидираш водачите и играш со двете страни.
Инаку секој нормален на местото од Русија би играл слично, дури се и меки во пристапот, и мислам дека доста задоцнија, требаше да им влезат уште појако ама пред неколку години. Е сега ако се паметни треба да ја држат оваа војна барем уште 2 години, и по секоја цена. Сериско производство на дронови и ракети,и рокање на се што е значајна инфраструктура, особено во западниот дел на државата. Е после таков пристап таа држава ќе биде завршена и ќе треба децении да ја изградат, а исто и задолжена ЕУ што е најбитно ако сакаат да и ги пресечат крилјата на САД. Ако ги ослабнат тие два сојузи Украина ќе тлее во пепел со децении, и секој друг ќе се помисли каква политика води пред да се заебава со нив.
Друга работа што треба да ја прават е размена на енергенси со Кина, да го дигнат новото чудовиште али да го држат до себе, жутите ќе им го убрзаат уништувањето на ЕУ, а со тоа и слабеењето на САД.
Е здравје после тоа ќе може да си преминат спокојно во трета/четврта светска сила, и рамо до рамо со Азијатите да го мочаат цел „западен свет“.