Posle povekje pominati tutorijali/kursevi na povekje subdisciplini na programiranje sfativ deka imam pasija samo za Database Developer/Database Administrator. Kursevite koj sto mi pomognaa da go uvidam toa bea za MySQL(Mike Dane na youtube i Colt Steele na udemy). Moze da se kaze deka i osnovite na MySQL gi imam vekje sovladano.
-Dali moze nekoj da mi dade "roudmap" kako da stanam Database Developer/Database Administrator?
-Dali na kursevite na Semos za databazi bi mozela da naucam nesto(bidejki gi bie los glas za javascript akademijata)? Dali vredi sertifikatot? A i koj kurs od tie treba da se zeme bidejki gi ima povekje.
-Dali moze ova da se raboti bez soodveten fakultet?
-Kako bi trebalo da izgleda portfolio na nekoj bez iskustvo koga se aplicira za rabota?
-Dali moze nekoj da mi dade "roudmap" kako da stanam Database Developer/Database Administrator?
-Dali na kursevite na Semos za databazi bi mozela da naucam nesto(bidejki gi bie los glas za javascript akademijata)? Dali vredi sertifikatot? A i koj kurs od tie treba da se zeme bidejki gi ima povekje.
-Dali moze ova da se raboti bez soodveten fakultet?
-Kako bi trebalo da izgleda portfolio na nekoj bez iskustvo koga se aplicira za rabota?