Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    733

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.160
Поени од реакции
3.392
Уствари од кај би знаел, па ти сигурно имаш 10-тина видеа постирано со кој не убедуваше како украинците победувале.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Значи, се потврди дека ситуацијата во Бахмут не е баш најсјајна за укронацистите.

Член од
28 јуни 2018
Мислења
797
Поени од реакции
966
Е па ги блокира Руските воени бродови. То е вистината.

Прво ова рускиве куртони зборуваа дека заради договорот од 1936 Турција немала право да ја блокира Русија. Потоа кога Русија ги блокира руските воени бродови тврдеа дека таков бил договорот.

Реално договорот е завршен, Турција може само џентлеменски да го почитува. Реално ниту тогаш кога беше со важност до 1956, Турција не беше обврзана да го почитува, ако е против нејзините интереси.

Така Турција прави и сега, си ги брка нејзните интереси. Во моментов ги игра и САД и Русија.
Pa ti vikas deka Turcija ke blokirala, a posle mi pisuvas si gi gleala svoite interesi.

Konfuzen si nekako, zasto bi sakala Turcija da i blokura na Rusija premin i da si gi narusi odnosite? Koj i e interesot tuka? Ne se site glupi ko nie i sto i da ni kazat da pravime...prvi nie sme za osudi i slicni glupi raboti da pravime koga ne ne zasegaat...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Се гледа дека и уопште не читаш што пишува, па уште и виде дека е игла или стрела
Ukraine keeps winning on Arma 3 and downing KA-52's there
Автоматски споено мислење:

@teneke валда знаеш што е арма 3?
Појма немам, имам чувство дека сега ќе научам :D

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Кога ќе се судрат директно, тогаш Русија ќе војува со НАТО и УСА
Веќе се. Прво беше прокси војна кога им даваа оружје на Украинците ама сега буквално тие ги командаат Украинците така што е директен судир само топовското месо не е француско, американско, германско, полско туку украинско.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Pa ti vikas deka Turcija ke blokirala, a posle mi pisuvas si gi gleala svoite interesi.

Konfuzen si nekako, zasto bi sakala Turcija da i blokura na Rusija premin i da si gi narusi odnosite? Koj i e interesot tuka? Ne se site glupi ko nie i sto i da ni kazat da pravime...prvi nie sme za osudi i slicni glupi raboti da pravime koga ne ne zasegaat...
Премниот го блокира за да и угоди на САД, а ги крши санкциите, за да заработи на Русија :D

Користи геолокација, оти пенис некој што ќе и го земи Босфорот.

Плус продава оружје на Украина, сега и еден воен брод им завршија на Украинците, само што е во Турски води.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.689
Поени од реакции
42.276
Премниот го блокира за да и угоди на САД, а ги крши санкциите, за да заработи на Русија :D

Плус продава оружје на Украина, сега и еден воен брод им завршија на Украинците, само што е во Турски води.
што ќе блокира турција бе тенеке кога зависи од Русија. Порано зависеше од градежниот сектор и туризам, од скоро и од ефтин енергенс. Они пробаа да играат игри тамо 2016та кога им го соборија авионот, но после тоа се предомислија.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.160
Поени од реакции
3.392

Преминот го блокира кога Германија и Холандија рекоа дека ќе пратат бродови во Црното море, на кого му одговараат да нема бродови во Црното море,
мала помош, имаше изјави (од не толку официјални лица) да подариле бродови на Романија и Бугарија за да влегле во Црното море, нормално бродови со комплет америчка посада само знамето сменето.

И што ќе ти објаснувам што е Арма 3 кога ти веруваш во нејзината реалност како што веруваш дека постои Гоуст од Киев.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.891
Поени од реакции
23.295

I Erdogan e dobriot ili losiot vo slucajot.
Ne zaboravaj deka od koga ne mu uspea pucot na tie progresivnite, prozapadnite uapsi i osudi iljadnici ljuge, megju koi i profesori, sudii, studenti, se sto bese napredno i prozapadno. Tuka kosi kornejnje imase od kremot forumski( sarenite kurtoni de). A i Aja Sofija pak djamija ja napravi, kako kapak na se. I Azerbejdjan go podrzuvase koga im eba mater na Ermencite vo Nagorno Karabah, tamu so dronovi, oruzje, logistika sto li ne.
I sega so bidna, uste losiot e. Se znae nesto :cautious:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
I Erdogan e dobriot ili losiot vo slucajot.
Ne zaboravaj deka od koga ne mu uspea pucot na tie progresivnite, prozapadnite uapsi i osudi iljadnici ljuge, megju koi i profesori, sudii, studenti, se sto bese napredno i prozapadno. Tuka kosi kornejnje imase od kremot forumski( sarenite kurtoni de). A i Aja Sofija pak djamija ja napravi, kako kapak na se. I Azerbejdjan go podrzuvase koga im eba mater na Ermencite vo Nagorno Karabah, tamu so dronovi, oruzje, logistika sto li ne.
I sega so bidna, uste losiot e. Se znae nesto :cautious:
Море не издржа да ме прашаш, а вртиш, вртиш како киша око Крагујевца :pos:

Нема добар или лош. Јас овие демокративе заедно со Бајден, не можам да ги поднесам, не пак Ердоган.

Добри се за мене засега дури ја поддржуваат Украина.

Си имаш голем проблем ако гледаш црно бело на работите, не те мислев толку кус во умот.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Море не издржа да ме прашаш, а вртиш, вртиш како киша око Крагујевца :pos:

Нема добар или лош. Јас овие демокративе заедно со Бајден, не можам да ги поднесам, не пак Ердоган.

Добри се за мене засега дури ја поддржуваат Украина.

Си имаш голем проблем ако гледаш црно бело на работите, не те мислев толку кус во умот.
А ти си лош што ја поддржуваш Украина затоа што тоа не е македонски интерес.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.441
Поени од реакции
5.163
Кога ќе се судрат директно, тогаш Русија ќе војува со НАТО и УСА
зошто брзаш толку? ќе дојде и тоа “не се секирај се ќе биде во ред“, сега имаме прокси не е ли доволно?
Да не се пријави за Источен фронт па ти се брза? ако е одговорот да, распрашај се кај западњациве сигурно ќе ти излезат во пресрет, имаат редовни летови до Полска и после е лесно.

Kajgana Shop

На врв Bottom