- Член од
- 4 октомври 2022
- Мислења
- 1.086
- Поени од реакции
- 1.584
Кога ќе се судрат директно, тогаш Русија ќе војува со НАТО и УСАЕпа индиректно се судрени.
Кога ќе се судрат директно, тогаш Русија ќе војува со НАТО и УСАЕпа индиректно се судрени.
Pa ti vikas deka Turcija ke blokirala, a posle mi pisuvas si gi gleala svoite interesi.Е па ги блокира Руските воени бродови. То е вистината.
Прво ова рускиве куртони зборуваа дека заради договорот од 1936 Турција немала право да ја блокира Русија. Потоа кога Русија ги блокира руските воени бродови тврдеа дека таков бил договорот.
Реално договорот е завршен, Турција може само џентлеменски да го почитува. Реално ниту тогаш кога беше со важност до 1956, Турција не беше обврзана да го почитува, ако е против нејзините интереси.
Така Турција прави и сега, си ги брка нејзните интереси. Во моментов ги игра и САД и Русија.
Појма немам, имам чувство дека сега ќе научамСе гледа дека и уопште не читаш што пишува, па уште и виде дека е игла или стрела
Ukraine keeps winning on Arma 3 and downing KA-52's there
Автоматски споено мислење:
@teneke валда знаеш што е арма 3?
Веќе се. Прво беше прокси војна кога им даваа оружје на Украинците ама сега буквално тие ги командаат Украинците така што е директен судир само топовското месо не е француско, американско, германско, полско туку украинско.Кога ќе се судрат директно, тогаш Русија ќе војува со НАТО и УСА
Премниот го блокира за да и угоди на САД, а ги крши санкциите, за да заработи на РусијаPa ti vikas deka Turcija ke blokirala, a posle mi pisuvas si gi gleala svoite interesi.
Konfuzen si nekako, zasto bi sakala Turcija da i blokura na Rusija premin i da si gi narusi odnosite? Koj i e interesot tuka? Ne se site glupi ko nie i sto i da ni kazat da pravime...prvi nie sme za osudi i slicni glupi raboti da pravime koga ne ne zasegaat...
што ќе блокира турција бе тенеке кога зависи од Русија. Порано зависеше од градежниот сектор и туризам, од скоро и од ефтин енергенс. Они пробаа да играат игри тамо 2016та кога им го соборија авионот, но после тоа се предомислија.Премниот го блокира за да и угоди на САД, а ги крши санкциите, за да заработи на Русија
Користи геолокација, оти пенис некој што ќе и го земи Босфорот.
Плус продава оружје на Украина, сега и еден воен брод им завршија на Украинците, само што е во Турски води.
Преминот го блокира кога Германија и Холандија рекоа дека ќе пратат бродови во Црното море, на кого му одговараат да нема бродови во Црното море,Премниот го блокира за да и угоди на САД, а ги крши санкциите, за да заработи на Русија
Плус продава оружје на Украина, сега и еден воен брод им завршија на Украинците, само што е во Турски води.
I Erdogan e dobriot ili losiot vo slucajot.Премниот го блокира за да и угоди на САД, а ги крши санкциите, за да заработи на Русија
Море не издржа да ме прашаш, а вртиш, вртиш како киша око КрагујевцаI Erdogan e dobriot ili losiot vo slucajot.
Ne zaboravaj deka od koga ne mu uspea pucot na tie progresivnite, prozapadnite uapsi i osudi iljadnici ljuge, megju koi i profesori, sudii, studenti, se sto bese napredno i prozapadno. Tuka kosi kornejnje imase od kremot forumski( sarenite kurtoni de). A i Aja Sofija pak djamija ja napravi, kako kapak na se. I Azerbejdjan go podrzuvase koga im eba mater na Ermencite vo Nagorno Karabah, tamu so dronovi, oruzje, logistika sto li ne.
I sega so bidna, uste losiot e. Se znae nesto
А ти си лош што ја поддржуваш Украина затоа што тоа не е македонски интерес.Море не издржа да ме прашаш, а вртиш, вртиш како киша око Крагујевца
Нема добар или лош. Јас овие демокративе заедно со Бајден, не можам да ги поднесам, не пак Ердоган.
Добри се за мене засега дури ја поддржуваат Украина.
Си имаш голем проблем ако гледаш црно бело на работите, не те мислев толку кус во умот.
зошто брзаш толку? ќе дојде и тоа “не се секирај се ќе биде во ред“, сега имаме прокси не е ли доволно?Кога ќе се судрат директно, тогаш Русија ќе војува со НАТО и УСА