Помош, проблеми, прашања, совети...

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.232
Поени од реакции
3.838
нека ти го замени со некое друго. Напојувањата на гигабајт не чинат баш. Прав гигашит се у други зборови.
Немаше друго 600W+. Не се разбирам многу на newegg најдов калкулатор пишит 600-699W и зато реков 700. И туј сам се зајебо :tapp: Ама во продавницата ко го однесов не шиштеше супер работаше го враќам дома пак истото. Евентуално со струјава неш ак иам проблем

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.906
Поени од реакции
10.179
Немаше друго 600W+. Не се разбирам многу на newegg најдов калкулатор пишит 600-699W и зато реков 700. И туј сам се зајебо :tapp: Ама во продавницата ко го однесов не шиштеше супер работаше го враќам дома пак истото. Евентуално со струјава неш ак иам проблем
Земи и појако ако треба и доплати само тргни се од гигабајт на пријател му ја рокна плочата.

Член од
1 април 2020
Мислења
142
Поени од реакции
836
Се мислам што е поправилно да направам, и сакам да слушнам други мислења. Мислам летото да се префрлам на iOS и најверојатно на некој од Mac-овите, но во меѓувреме ми се налага да земам нов лаптоп бидејќи на овој пластиката се крши и се распаѓа. Чудно, немам објаснување, не играм фудбал со него жими ја.

Е сега, дали и колку е рационално да земам некој поскап лаптоп, под услови кога ќе го користам за бејсик програмирање на Пајтон, уз Вижуал студио за Си, и програми за математика и физика?

Два ми паднаа во око, едниот е побуџетен и сметам дека ќе заврши работа за одрдеден период, и е на пола цена, а другиот е сосема фајн.

Член од
14 декември 2021
Мислења
6
Поени од реакции
2
нека ти го замени со некое друго. Напојувањата на гигабајт не чинат баш. Прав гигашит се у други зборови.
Земи и појако ако треба и доплати само тргни се од гигабајт на пријател му ја рокна плочата.

Шо не ми кажаа воа пред да лупнам толку пари на гигабајт :( ама надежно ќе проживее некоја година

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.906
Поени од реакции
10.179
Шо не ми кажаа воа пред да лупнам толку пари на гигабајт :( ама надежно ќе проживее некоја година
Па не не праша. :D
Ако е Aorus не би требало да ти прави проблем.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.596
Поени од реакции
955
Дајте предлог за ССД од 1тб, ќе се користи како помошен диск (не е за boot) на постар лаптоп

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.906
Поени од реакции
10.179
Дајте предлог за ССД од 1тб, ќе се користи како помошен диск (не е за boot) на постар лаптоп
Ако ти е за постар лаптоп што мора да ти е 1 тера земи си 240 гб подобро.
За марки што знам сандиск, кингстон.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.596
Поени од реакции
955
па постар е да, имам веќе ссд од 120гб за бутирање

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.596
Поени од реакции
955
Поскапи се самсунзите а ќе биде користено ссд-то во постар лаптоп (бут дискот ми е самсунг ево 850 120гб), затоа барав поефтино ссд ама добро (за парите)

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.502
Поени од реакции
10.170
na rabota imame HP laptopi,
z-book performance, ili nesto takvo.

pred eden mesec smeniv laptop, ne sum siguren dali istiot polnac od stariot moze da se koristi i na noviot lap top. od ist proizveduvac se laptopite, slicna konfiguracija. toa so mozev da vidam brojki na polnacite, izgledaat isti.

61A1AFA6-2A12-4FD1-B2DF-8EB0581DF418.jpeg

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Го имам од 250гб, 3 години имаш гаранција (самсунг ти се со 2), не сум имал никаков проблем а маста му ја имаме извадено, машината се користи како сервер за тестирање скоро и да не се гаси.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.596
Поени од реакции
955
Го имам од 250гб, 3 години имаш гаранција (самсунг ти се со 2), не сум имал никаков проблем а маста му ја имаме извадено, машината се користи како сервер за тестирање скоро и да не се гаси.
Ги гледав гигабајт ссд-јата мада ми кажаа дека имале проблеми и дефекти што не штима баш ама то е. И поскапи се од самсунг QVO и кингстон а400. Во друг стар лаптоп имам адата су650 веќе 4 години и задоволен сум за парите и уште си работи.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Ги гледав гигабајт ссд-јата мада ми кажаа дека имале проблеми и дефекти што не штима баш ама то е. И поскапи се од самсунг QVO и кингстон а400. Во друг стар лаптоп имам адата су650 веќе 4 години и задоволен сум за парите и уште си работи.
Самсунг имам само ЕВО, со тие другите не можам да споредам.
Инаку имам и Адата, Кингстон, Гигабајт, и генерално се сите ок.
Најбитно: ако имаш битни податоци чувај си ги на клауд, се друго е мачка во вреќа.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.596
Поени од реакции
955
Па главниот диск ми е самсунг 850 ево 120гб еве веќе 5та година и си тера, сакав да зсеам уште еден како втор диск ама демек ссд да е да не е хдд. На него само музика, филмови и слики. Иначе имам и адата су650 на друг лаптоп и задоволен сум иако е пониска класа еве веќе 4 год.

Kajgana Shop

На врв Bottom