Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
нека ти го замени со некое друго. Напојувањата на гигабајт не чинат баш. Прав гигашит се у други зборови.
Немаше друго 600W+. Не се разбирам многу на newegg најдов калкулатор пишит 600-699W и зато реков 700. И туј сам се зајебо :tapp: Ама во продавницата ко го однесов не шиштеше супер работаше го враќам дома пак истото. Евентуално со струјава неш ак иам проблем

Немаше друго 600W+. Не се разбирам многу на newegg најдов калкулатор пишит 600-699W и зато реков 700. И туј сам се зајебо :tapp: Ама во продавницата ко го однесов не шиштеше супер работаше го враќам дома пак истото. Евентуално со струјава неш ак иам проблем
Земи и појако ако треба и доплати само тргни се од гигабајт на пријател му ја рокна плочата.

Се мислам што е поправилно да направам, и сакам да слушнам други мислења. Мислам летото да се префрлам на iOS и најверојатно на некој од Mac-овите, но во меѓувреме ми се налага да земам нов лаптоп бидејќи на овој пластиката се крши и се распаѓа. Чудно, немам објаснување, не играм фудбал со него жими ја.

Е сега, дали и колку е рационално да земам некој поскап лаптоп, под услови кога ќе го користам за бејсик програмирање на Пајтон, уз Вижуал студио за Си, и програми за математика и физика?

Два ми паднаа во око, едниот е побуџетен и сметам дека ќе заврши работа за одрдеден период, и е на пола цена, а другиот е сосема фајн.

нека ти го замени со некое друго. Напојувањата на гигабајт не чинат баш. Прав гигашит се у други зборови.
Земи и појако ако треба и доплати само тргни се од гигабајт на пријател му ја рокна плочата.

Шо не ми кажаа воа пред да лупнам толку пари на гигабајт :( ама надежно ќе проживее некоја година

Шо не ми кажаа воа пред да лупнам толку пари на гигабајт :( ама надежно ќе проживее некоја година
Па не не праша. :D
Ако е Aorus не би требало да ти прави проблем.

Дајте предлог за ССД од 1тб, ќе се користи како помошен диск (не е за boot) на постар лаптоп

Дајте предлог за ССД од 1тб, ќе се користи како помошен диск (не е за boot) на постар лаптоп
Ако ти е за постар лаптоп што мора да ти е 1 тера земи си 240 гб подобро.
За марки што знам сандиск, кингстон.

Поскапи се самсунзите а ќе биде користено ссд-то во постар лаптоп (бут дискот ми е самсунг ево 850 120гб), затоа барав поефтино ссд ама добро (за парите)

na rabota imame HP laptopi,
z-book performance, ili nesto takvo.

pred eden mesec smeniv laptop, ne sum siguren dali istiot polnac od stariot moze da se koristi i na noviot lap top. od ist proizveduvac se laptopite, slicna konfiguracija. toa so mozev da vidam brojki na polnacite, izgledaat isti.

61A1AFA6-2A12-4FD1-B2DF-8EB0581DF418.jpeg

Го имам од 250гб, 3 години имаш гаранција (самсунг ти се со 2), не сум имал никаков проблем а маста му ја имаме извадено, машината се користи како сервер за тестирање скоро и да не се гаси.

Го имам од 250гб, 3 години имаш гаранција (самсунг ти се со 2), не сум имал никаков проблем а маста му ја имаме извадено, машината се користи како сервер за тестирање скоро и да не се гаси.
Ги гледав гигабајт ссд-јата мада ми кажаа дека имале проблеми и дефекти што не штима баш ама то е. И поскапи се од самсунг QVO и кингстон а400. Во друг стар лаптоп имам адата су650 веќе 4 години и задоволен сум за парите и уште си работи.

Ги гледав гигабајт ссд-јата мада ми кажаа дека имале проблеми и дефекти што не штима баш ама то е. И поскапи се од самсунг QVO и кингстон а400. Во друг стар лаптоп имам адата су650 веќе 4 години и задоволен сум за парите и уште си работи.
Самсунг имам само ЕВО, со тие другите не можам да споредам.
Инаку имам и Адата, Кингстон, Гигабајт, и генерално се сите ок.
Најбитно: ако имаш битни податоци чувај си ги на клауд, се друго е мачка во вреќа.

Па главниот диск ми е самсунг 850 ево 120гб еве веќе 5та година и си тера, сакав да зсеам уште еден како втор диск ама демек ссд да е да не е хдд. На него само музика, филмови и слики. Иначе имам и адата су650 на друг лаптоп и задоволен сум иако е пониска класа еве веќе 4 год.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom