Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.497
Поени од реакции
18.520
Украина почна да објавува видеа од синоќешниот напад.

9 авио дронови и 7 поморски дронови.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.288
Поени од реакции
13.857
Изгледа Путин пуштил гас или Сорос го пуштил ХААРПот пошто на плаживе во Охрид е мај.
Среќа што не сме Полска па да измрзенеме:icon_mrgr:
Сва среќа во живот си осетил благодетите на гас како затоплување така и за индустриски намени. Кажи а какви елите не владеат. Такви стратези па нема ни на запад. 30 години неспособност една земја од милион и кусур да де гасифицира. Али све је то мастер план на нашите(СДММ и Дпмне), подалеку од Руски гас. Затоа сега со Урсулче ќе се врзат за ЛНГ. Ништо чудно и терминал да напраат по текот на Вардар а? Таман контра текот на реката ќе пловат танкери. :icon_lol: Патем цела Еу приказна и искуство е такво за Македонија и влезот во Еу како шегава што ја тераме.

Абе освести се што зелени тресеш, морону еден. Со дрва се грее повеќето од Македонија. Тој нашол за гас и такви прикзни да бие шеги. Единствен гас што имаш ти видено е оној во плинските боци за оние малите плински уреди за кафе :pos:

Бот еден, од пуста мржња забораи да пишеш колку милиони има Путин на запад и неговите тајкни. И како сега наеднаш никој не говори за нив:icon_lol: Ти ја снемува тезата за сејшелските острови мадам:kuracc:

Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
Epten imaat trpenie Rusite ili nemaat balls. Iran ispadna so povekje balls. NATO im go unishti gasovodot za da im gi namali prihodite, NATO oruzje so NATO logistika naveduvano od NATO dronovi im ja lovi crnomorskata flota I NATO sateliti brkaat nivni pozicii.

Ukrainskata strategija e jasna, samo edna rabota sakaat. Da provociraat i da gi nateraat na rusite na posilni napadi so cel NATO direktno na vleze posho samo toa e spas za niv (sega e nekade na linija, zavisi kako gledash).
Немаат муда факт. Тој дронот амерички што ги наведувал овие дроновиве требале во тек на операцијата сместа да го акнат.

И еве да дојде до нуклеарна пресметка. Незнам што би можеле да изгубат повеќе од САД, УК ? Или у превод САД и УК имаат 100 пати што повеќе да изгубат одколку Русија.
Не треба да тактизираат толку, тоа повеќе ги сили нацистите амерички.

Бтв, и да дојде до пресметка некоја со НАТО. Маваш во УК 20тина нуклеарки, и чекаш дали САД ќе имаат муда да го јадат за бедните британци. Немора да значи дека ќе биде all-out распуцавање.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.652
Поени од реакции
35.524
Суптилно е баба, малце сум заебан.
Мислам дека си повеќе заебан (буквално), отколку суптилен - ако ништо друго судејќи само според патологијата на потребата да направиш нов профил со варијација на името на противникот (можеби/веројатно заради плескањто во дискусии како Мандинго што плеска тинејџерки).

(малку контекст за останатите, на некои не им е јасно wtf e работава)
Автоматски споено мислење:

П.С. Така да очигледно изборот на Александар Белов за аватар бил коинциденција на рандом резултат од пребарување за руски кошаркар, како пандан за аватар од американски кошаркар (Коби, кој јас го имам за аватар). Демек паралела да направиш на иронијата што некој што е против империјата Пакс Америката - ама љуби спорт со американско потекло. Реалноста е дека вистинската иронија е тоа што Белов бил одличен ценар за времето, што е целосно несоодветно на твојот учинок на дискусииве. Го вреѓаш човекот. А јас лично немам ништо против американската култура (до пред 20-30 години), ниту па имам нешто против Амерканците - обичниот народ. Мене ми пречат злоделата на империјата Пакс Американа, злодела кои и нас овде не немаат одминато. Некој попаметен од тебе тоа лесно ќе го заклучел од моите пишувања и постови.

Последно уредено:
Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Смени слика од флотава Црноморска денеска.
Ништо не и` е на флотата. Нема веќе слободен превоз на жито. Сега има уште еден повод Русија да ја изрока пак Украина.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Не научија украинциве, сега кога ќе им исклучат скроз струјата па ќе кукаат. И тоа све го праат за некои пирови победи.
Чекајте уште некој денар покачување на лебот таму.

Не се свесни глупациве дека за 1 уништен посериозен објект, ќе јадат ракети на енергетска/водоводна, а верувам и на резерви со храна, само им даваат повод за уште погадни напади.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.652
Поени од реакции
35.524
Ништо не и` е на флотата. Нема веќе слободен превоз на жито. Сега има уште еден повод Русија да ја изрока пак Украина.
Па експлозивите за мостот Керч-Крим ги шверцале со таков брод. Којзнае што све шверцуваат. И не е дека нема слободен превоз за жито, само нема превоз без инспекција од руски инспектори. Тоа прави застој, ама јбг никој не сака терористи да им шверцуваат експлозиви и оружје. Украинците се тие што ја изневерија довербата (ок, не Украинците - туку нивните газди од ЦИА САД).

Kajgana Shop

На врв Bottom