Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Не ја успорија војската оти користат дизел локомотиви. Ене го Рибар квичи Русија да ги гаѓала дизел локомотивите :pos:
Да не се пријавуваш да одиш да ја браниш украина од путин? Ќе почнат откај нас да праќаат воиници. Сега е моментот да се покажиш и да ни праќаш видеа от терен.

Со тебе големо појачање добиваат во тимот. Мислам дека некои веќе и те гледаат како закана за лидерската позиција.
Далеку сум јас од тоа ванлок. Јас сум обичен пиун тука. Сеуште сум збунет. Имам уште муви да јадам и да се учам од легенди попут тенеке и едо.
Автоматски споено мислење:

Да не се пријавуваш да одиш да ја браниш украина од путин? Ќе почнат откај нас да праќаат воиници. Сега е моментот да се покажиш и да ни праќаш видеа от терен.
Ако им требаат генерали, ќе се пријави тенеке. Сега за сега само ние обична раја ќе идеме. Претходница ќе биде УЧК и Пиратик.

Далеку сум јас од тоа ванлок. Јас сум обичен пиун тука. Сеуште сум збунет. Имам уште муви да јадам и да се учам од легенди попут тенеке и едо.

Ако им требаат генерали, ќе се пријави тенеке. Сега за сега само ние обична раја ќе идеме. Претходница ќе биде УЧК и Пиратик.

Мило ми е што ти дојде умот, па ме слушаш сега само мене. Оти да ве потсетам некаде во март април исто вака паѓавте во делириум дека Украинците се готови оти Русите му уништија голем број на рафинерии и складишта со нафта.

Се разбира тоа беа ретардирани дезинформации наменети за рет.. овај 'паметна' публика.

Затоа што еве не сега после 8 месеци војна Украинците кристат повеќе воени возила од Русите на фронтот. :D

Знаев дека си шпиун. Ти чим си бил на куртонскиот сендвич протест на грулевите небањати против промена на името, што може да се очекува од тебе. Не ми се прај сега многу пронато, се виде дека си бил рамо до рамо со Бачев на тој протест.

за 12 дена се спрема паѓање на Крим. Вие куртоните проруски тек ќе плачете.

Запознај се со делото на ликот на Ивор Мицковски. Кој е, што е.
Има доста матерјал пишувано на тема Русија и Путин. Скопско дете, мастер во Болоња.

После продолжи со Сплинтер од Твитер , општо познат како Синиша.
Ќе ти се разјаснат после полемиките што ги имаш.

И неколку избришано профили па после нови креирани, само тоа им е тезата. Кариери изградија откако го бутнаа Грујо. Добар живот, ово оно. Пари од фондови, ваму таму. Владини невладини. Па на чело на неколку органозации што цицаат хонорарски пари од буџетот.

Слава Украјини. Тоа им е работа, платени се да го имаат тој мајнд сет.

Едно е само јасно Грујчо тежок комплекс им наби.

Последно уредено:
Знаев дека си шпиун. Ти чим си бил на куртонскиот сендвич протест на грулевите небањати против промена на името, што може да се очекува од тебе. Не ми се прај сега многу пронато, се виде дека си бил рамо до рамо со Бачев на тој протест.
Хахаха јамајканац, дај уозбили се, не ти личи ваков беден цинизам тебе, ти реков попаметен си. Врати се на своето фабричко подешавање, и не ми мешај агентури како Бачев те молам, дијареа ме фаќа само кога ќе го спомене некој неговото име..

Хахаха јамајканац, дај уозбили се, не ти личи ваков беден цинизам тебе, ти реков попаметен си. Врати се на своето фабричко подешавање, и не ми мешај агентури како Бачев те молам, дијареа ме фаќа само кога ќе го спомене некој неговото име..
Па сигурно ти ако си шпиун на Бачев јавно да кажеш дека си. Остај ти тие муабети, те фативме. Дури и без некој да ти каже дека си сам проба да се дистанцираш од него, што е бајаги сомнително. Еве незнам едо нека пресуди, чим си бил на протести против промена на името, тоа е тоа. @Едмонд Дантес дали кико е шпиун во нашите редови ?

Putin is ready to resume negotiations with Ukraine and the United States - Chinese Foreign Ministry spokesman Wang Wenbin. :pos:

Очај

Од другите очајни вести

218 thousand are at training grounds - Shoigu
82,000 mobilized people sent to Ukraine - Shoigu

82.000 илјади ги испратија директ на фронт. Не, Русите сигурно немаат загуби од 25 септември наваму.

ВРВ НА ОЧАЈОТ :D

Последно уредено:
Па сигурно ти ако си шпиун на Бачев јавно да кажеш дека си. Остај ти тие муабети, те фативме. Дури и без некој да ти каже дека си сам проба да се дистанцираш од него, што е бајаги сомнително. Еве незнам едо нека пресуди, чим си бил на протести против промена на името, тоа е тоа. @Едмонд Дантес дали кико е шпиун во нашите редови ?
Мистер јамајка, или си киднапиран или ти е хакнат профилот. Те молам, немој со цинизмов, срам ме фаќа да ти реплицирам.

П.С. трепни двапати ако си киднапиран, ќе ги пратиме бачињава од темава, како се тренирани воено, ќе те спасат одма. Спецназ вода може да му носи...

Putin is ready to resume negotiations with Ukraine and the United States - Chinese Foreign Ministry spokesman Wang Wenbin. :pos:

Очај

Од другите очајни вести

82.000 илјади ги испратија директ на фронт. Не, Русите сигурно немаат загуби од 25 септември наваму.

Путин и секое официјално лице од Русија непрекинато од 24.02 истото го повторуваат.

Очај било што сакаат да престанат да убиваат сопствен народ (украинците) кој е само бројка и топовско месо за нато и наци западот :facepalm:

Укро-нато-цистите спроведоа 100 бранови мобилизација, се што трепка мобилизираа, старо младо ќоро сакато машко женско лгбт, нато платеници, кучиња, мачки, голуби, мравки мушинки испратија на фронт да биде мелено месо, а тоа што не трепка и се останато седи у мрак и без струја...ама немаат загуби и победуваат :popce:

Пред една недела Норвежаните упасија научник во нивна научна установа кој што дошол и се претставувал дека е Бразилец.

Сега излезе дека упсиле ни помалце ни повеќе туку полковник на ГРУ :D

Очај

Од другите очајни вести

Готови се Русите еј. Нема шанса ни до нова година да издржат.

Путин и секое официјално лице од Русија непрекинато од 24.02 истото го повторуваат.

Очај било што сакаат да престанат да убиваат сопствен народ (украинците) кој е само бројка и топовско месо за нато и наци западот :facepalm:

Укро-нато-цистите спроведоа 100 бранови мобилизација, се што трепка мобилизираа, старо младо ќоро сакато машко женско лгбт, нато платеници, кучиња, мачки, голуби, мравки мушинки испратија на фронт да биде мелено месо, а тоа што не трепка и се останато седи у мрак и без струја...ама немаат загуби и победуваат :popce:
Што бе, Украинците немаат повеќе од 5000 жртви. Русите напаѓаат ко безглав петел, најмалце 150К мртви имаат.

И уште ова и доста е за вечерва. :D

Ако досеа не се погодија баш нај нај, мора ова да е долгоочекуваниот гејмчејнџер :pos:

Што бе, Украинците немаат повеќе од 5000 жртви. Русите напаѓаат ко безглав петел, најмалце 150К мртви имаат.
Абе какви жртви кај нацистите што тресеш, па ти текиња оние од Змиски остров ордени што си добија постхумно ама после ги оживејаа? Ееее, ти мислиш тоа чудо некое, ама не, напредна технологија имаат од ред алерт двојката.

Кај Русите ме фаќа страв што со првите 150К што ги изгинаа ослободија четврт територија од нацисти. Со вториве 300К логиката вели уште две четвртини... Па уште досеа голи боси без оружје муниција чипови, најслаба организација тежок фејл беа у секој поглед, ами ако сеа малце се потсредат? Незгодно упм.

Последно уредено:
Леееј салата.
50 такви се веќе во Украина од други земји. Ништо не сменија, да не се Химарсите ништо не прават од бомбардирање и ракетирање. Така и ова. Само што намената на обичен спамер е друга. Еве на пример да беше обратна страна вака ќе изгледаше постот на тенеке: "Артилерија дизајнирана пред 60 години користат русите. Очај."
Советски еквивалент на ова се 2S3 Akatsiya кој е и развиен како одговор на М109. Според википедија 500 такви имала Украина. Каде се тие 500, што прават никој незнае.
Италија ги заменува овие со оние швабските Панцерхаубитзе 2000. Истите тие што им се расипа механизмот за полнење за само 1 месец пошто било предвидено да пуцаат до 100 пати на ден.
Со Химарсите нанесуваат штети и тоа доста добри. Ова е само еден спам пост на тенеке ко и сите други, недоречени, извадени од контекст, повеќепати и неточни постови.
Ништо нема ова да смени, можеби плус некоја незначителна штета ќе нанесат и тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom