- Член од
- 15 јуни 2013
- Мислења
- 1.782
- Поени од реакции
- 2.760
Да не беше опрцалана ќе си речев на лего има стапнатоПрегледај го приврзокот 349512
тежок живот..
Да не беше опрцалана ќе си речев на лего има стапнатоПрегледај го приврзокот 349512
тежок живот..
Зашто?Да, ама не секој ден.
Не се квалитетно месо.Содржат состојки кои се штетни ако често се внесуваат.Зашто?
Ако моча насекаде во станот/куќата (обележува територија на овој начин), значи дека му е дојдено време за парење. Што побрзо го однесиш на кастрирање, толку подобро...Zdravo da prasam imam masko mache ke go kastriram za 1mesec ama ono e kako mng voznemireno i ide u wc kaj stigne dali nekoj se soocil so vakvo nesto kako da mu pomognam nekako..
Pa neznam tocno go pribrav sig e okolo 1,5 2 god ama prezivea virus stenec i nemozese odma na operacija i sea bukvalno od strav da ne mu bidne nesto na sekoe negovo raspolozenie vnimavamАко моча насекаде во станот/куќата (обележува територија на овој начин), значи дека му е дојдено време за парење. Што побрзо го однесиш на кастрирање, толку подобро...
Колку ти е старо мачето?
1,5 до 2 години е веќе возрасен мачор, види консултирај се со ветеринар дали и кога ќе може да го кастрираPa neznam tocno go pribrav sig e okolo 1,5 2 god ama prezivea virus stenec i nemozese odma na operacija i sea bukvalno od strav da ne mu bidne nesto na sekoe negovo raspolozenie vnimavam
Da se slusnav ama povekje mi bese kako da mu pomognam poshto haos mi napravi doma1,5 до 2 години е веќе возрасен мачор, види консултирај се со ветеринар дали и кога ќе може да го кастрира
Sekako najdobro e da koristis samo nivna hrana dokolku uslovite ti dozvoluvaat iako tie sakaat se da jadat pogotovo meso virshli najubavo e samo hrana za macinja nekogas znam i da mu dadam jogurtПрвиот мачор мој исклучиво со виршли, салами, колбаси, живо и кафанско месо беше ранет. Тераше околу 12 години и ми умре од тумори во устата, не го оставив да се мачи... Сега две имам и само крекери за мачки му земам.
3-40%Колку е често труење на мачки од демони?
Prvo ke se obide moze da grebe na nekoi mesta ke mnjauci dokolku ne bide zabelezana ke si najde soodvetno mesto obicno nekoe kjoshe.Мачка од надвор доаѓа внатре на посета. Дали кога ќе и се оди во ВЦ ќе се обиде да излезе или на место ќе врши нужда?