Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?


  • Вкупно гласачи
    681

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
23.342
Поени од реакции
31.219
ti seriozno ova go veruvas? :lolzz:
Не знам како не му досади да го мајтапиме за кромид. Она не е ни кромид туку најевтина пропаганда направеме за пократко време од што на тенеќе му треба за да ја прочита и да не загади овде со глупостите. Абе не мора ни да кликнам кога ќе видам „вест“ за наводни демек пресретнати телефонски разговори од незнајни регрути со жените им, каде ја зборуваат „вистината“ за тоа дека Русија ја губи војната. Жими се еј - абе вистина е! :D

На тенеќе да му напишат со огромен фонт PSY-OP ознака на пропагандиве, пак ќе ги голта како бебе слатки. Нема филтер со критичко размислување, само празна дупка во која се влегува без отпор.
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.326
Поени од реакции
18.186
Руската реторика, духовни транџи :pos:

What is a Ukrainian? I suddenly understood it. A Ukrainian is a Russian who got sick. Like a transvestite, he was born a man. Then something happened, he had an operation...

A Ukrainian is a Russian spiritual transvestite.

Автоматски споено мислење:

ti seriozno ova go veruvas? :lolzz:
Ако следиш што се случува во Бахмут, тогаш ќе ти биди јасно дека е ова 100% вистина, дури и да е овај разговор направен од глумци.

Затоа и го постирам. Тоа е вистината за новомобилизираните.

Еве баш видов и геолокација има од видеата вчера кај Бахмут, стварно Украинците во контраофанзива му се влезени скоро 2km.
 
Последно уредено:
Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364
Одличен авион за перење пари и собирање рекет од вазалите.
ах познатиот woozle effect чии што корени најверојатно негде се во несврзаните блебетања на Пиер Спреј, сосема очекував со вакви кромиди дека ќе маваш :icon_lol: иначене верувам пола од овие статииве да ти се прочитани, само ги изгугла и ги залепи ;) завлези малце читни и ќе видиш за какви несврзани глупости станува збор.
https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2021/02/23/the-us-air-force-just-admitted-the-f-35-stealth-fighter-has-failed/?sh=1cf018b21b16
еве пример форбс настапува со бомбастичен наслов
The U.S. Air Force Just Admitted The F-35 Stealth Fighter Has Failed
а кога ќе ја прочиташ статијата сфаќаш дека тоа us air joint force нигде не го рекле, и браун самиот вика користење на други авиони за функции каде не е потребен ф35 пошто не одиш со ферари на работа и после од оваа излегуваа 270 спиноф статии на рандом блогови, горе долу кликбејт :icon_lol: исто ако ги расчепкаш еффективнес имаш на сите различни проценти :icon_lol: али многу потешко е ова сето да го читаш и генерално да се расчепкаш одколку лепење рандом линк од гугл. Самото тоа што Ф35 е направен во поголеми бројки и од Су 30 и од СУ 34 и покрај што е пократко на сцена ти кажува многу. Американците како што гледаме продолжуваат и да го прават и да го користат, а статистика за падови ти дадов погоре. Нормално од руска страна вакво инфо за техника нема никогаш да видиме ќе гледаме само бомбастични најави на саеми и паради а после кога ќе се извадат вака на терен циркузи :icon_lol:

Не, па штом за руски авиони даваш амерички извори/статистика - сега јас сакам за амерички авиони да ми најдеш руски извори. ... It's only fair што би рекле Америте (по нашки има цитат од еден култен постар филм, со анегдота за гомнарска цевка). Знаеш не за друго - скраја дека не им верувам на америте, туку ете паритет да имаме.
ова не заслужува ни одговор колку е смешно :icon_lol:
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
23.342
Поени од реакции
31.219
Член од
14 ноември 2013
Мислења
6.744
Поени од реакции
21.774
Според директорот на украинското воено раздознавање наративот дека Русија се повлекува од Херсон е руска информациона операција да ги измами останатите дека се повлекуваат но всушност Русите ги засилувале своите единици таму.

 
Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364
7f4.jpg

Еден феноменален графички приказ на маѓепсаниот копиум круг на русофилите. Мастери на ова се нормално форумските доктринаши кои како поинтелегентни ги смислуваат утехите и ги приспособуваат руските цели на ситуацијата на терен а после ботовите ги повторуваат ad nauseam. Така на пример за дарче ако има големи изгледи бахмут да падне тогаш тој е клучен град за распадот на украинската дефанзивна линија а пак ако не падне тогаш ќе биде само еден небитен град хехехе види што им прават во херсон :icon_lol:
 

Attachments

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.326
Поени од реакции
18.186
Остатоци од се што имаат фрлено Русите на Харков.

 
Член од
28 февруари 2013
Мислења
58
Поени од реакции
90
Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364
види погоре
за разлика од русија на запад медиумите не се под тотална контрола од некое одделение на кгб и можат да изнесуваат горе долу информации послободно, па често знаат и кликбејт да мавнат пошто треба од нешто да се јаде така :icon_lol: затоа пример кај нас на просечниот комуњарски мозок му се дешава систем ерор кога ќе види западњачка статија која го критикува западот, пошто по нивната матрица сите во државата треба едногласно да пеат во хор истото, нештото и груле сакаше да го направи кај нас ама failed miserably
иначе статијата погоре разглобив зошто е различна од насловот
 
Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Од Украина ќе ја помага ЕУ со извоз на струја за зимава до Украина ќе увезува струја од ЕУ за да преживее.
:pos:
 
Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Едмонд Дантес: јас сум возрасен и давам поврзани ,,докажани" муабети дека Русија е срање, а САД е Супермен...

Експертот Еди:
imgonline-com-ua-twotoone-8nTLB5JIrSdV.jpg

:kuracc: :kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc:
 
Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364

Kajgana Shop

На врв Bottom