Убаво си пишува без разлика на народноста. Дали Влав, Македонец, Евреин , Ром , албанец, турчин, грк.За сите кои го зачитат.,ЧЕСТИТ ПРАЗНИК 23 ОКТОМВРИ..
"Член на Б.М.О.Р.К може да б'де секи б'лгарин...." Тоа са написали во првиjа устав Делчев и Г. Петров.Убаво си пишува без разлика на народноста. Дали Влав, Македонец, Евреин , Ром , албанец, турчин, грк.
Се јави уште еден бугаристански цар, много си ве обичам . Толку фалсификати имате што ако дојдеш со лична карта и ми кажеш ја сум овој нема да ти верувам. Не знам што сакаш да постигниш и ти тука во форумов Ако ти е полесно и ќе си легниш мирно вечерва со моето признавање, ќе ти кажам ок во право си Кирил и Методиј, Тесла, Исус, Адам и Ева се Бугаристанци се е Бугаристанско, само аман не замарај и ти тука а иди во ваши форуми досаѓај таму"Член на Б.М.О.Р.К може да б'де секи б'лгарин...." Тоа са написали во првиjа устав Делчев и Г. Петров.
И кога се промена името на организациjата на ВМОРО, се смена и уставот..
" да сплоти всички недоволни елементи в Македонија и ОДРИНСКО, без разлика на народност ...."
Е, па ja не видем и М од от неква народност македонци во тоа период.
Видно е колко си во крак со времето и колко си начетен штом мислиш оти тие документи се фалсификат.Се јави уште еден бугаристански цар, много си ве обичам . Толку фалсификати имате што ако дојдеш со лична карта и ми кажеш ја сум овој нема да ти верувам. Не знам што сакаш да постигниш и ти тука во форумов Ако ти е полесно и ќе си легниш мирно вечерва со моето признавање, ќе ти кажам ок во право си Кирил и Методиј, Тесла, Исус, Адам и Ева се Бугаристанци се е Бугаристанско, само аман не замарај и ти тука а иди во ваши форуми досаѓај таму
Прочита последна реченица и се надевам ме разбра, ич к.. не ме боли што мислиш, само не замарај тука и да “ начетен” си повеќе од мене се ти признавам само задоволен да си , поздрав и пиши на бугаристански форуми Бугаристанецу Ти идеш на наши форуми, не ја на ваши…Видно е колко си во крак со времето и колко си начетен штом мислиш оти тие документи се фалсификат.
Ако и на тебе ке ти е полесно и ќе си легниш мирно вечерва со моето признаване ок, jа ти го признавам искрено., ти си Македонец от Вардарско ,ja сум Бугарин от Пиринско,. Не сакав никого да навредам.
Сега ке ми е интересно да ми кажеш како се замерам или навредувам на некоj со два сбора и два докумeнта кои постирав!!!!Прочита последна реченица и се надевам ме разбра, ич к.. не ме боли што мислиш, само не замарај тука и да “ начетен” си повеќе од мене се ти признавам само задоволен да си , поздрав и пиши на бугаристански форуми Бугаристанецу Ти идеш на наши форуми, не ја на ваши…
The modern Bulgarian written language, which stems from the language of the widely read religious collections of the 16th century, did not become fully established until the 19th century; its vocabulary contains a sizable number of Russian and Church Slavonic loanwords, although a purist movement during the period between World Wars I and II attempted to replace those words and loanwords from other languages with native Bulgarian words.И тоа написано на чист б'лгарски език!!!
Да де. Сите “бугари од Македонија“ се натпреваруваат кој повеќе ќе јаде против Македонија за да се покаже дека се исто толку големи бугари како и етничките бугари. Сепак, постои чуството дека живееш на туѓа територија.проф. д-р Кирил Топалов - по род од Деб'р. Неговиот дедо Тасе бил учесник во Илинденско-Преображенското востание.
Мојата опсервација е поинаква. Македонските Бугари најмногу настрадаа во последните 150+ години и затоа се многу чувствителни за Македонија. Не сум видел македонски Бугарин кој има дилеми дали ова му е земја или е туѓа, освен ОМО-вци.Да де. Сите “бугари од Македонија“ се натпреваруваат кој повеќе ќе јаде против Македонија за да се покаже дека се исто толку големи бугари како и етничките бугари. Сепак, постои чуството дека живееш на туѓа територија.
Од многу чувствителност ли ни ставивте вето? Грција успеа да го протурка Кипар во ЕУ, кој нема суверенитет на пола територија, кој е азиска земја и чии непосредни соседи се Турција, Сирија и Либан.Мојата опсервација е поинаква. Македонските Бугари најмногу настрадаа во последните 150+ години и затоа се многу чувствителни за Македонија. Не сум видел македонски Бугарин кој има дилеми дали ова му е земја или е туѓа, освен ОМО-вци.
Јас не бев вклучен во ветото, па не можам да ти одговорам на тоа прашање.Од многу чувствителност ли ни ставивте вето? Грција успеа да го протурка Кипар во ЕУ, кој нема суверенитет на пола територија, кој е азиска земја и чии непосредни соседи се Турција, Сирија и Либан.
А вие, племе одродено, цело време ни ставате сопки.
Море Станецу кој ти ја краде твојата историја, ханојте си се твои никој не ги чепка, фалсификати ви е полна историјата. Па ти си фалсификат чоече, не знаеш што си, уствари мислиш дека си нешто. Ко што тргнала работа од што сте глупи, не анти а суперанти држава ќе има за вас во ЕУ( ама се сомневам дека ќе влезиме и не заради вас а заради други држави што не сакаат проширување на ЕУ).Верувај не беше така пред ветото. Со народ 90% на улица да те сретне нема здраво да ти каже( зборам за Македонци, браќана ги боли к.. за вас). Не ме сфаќај грешно не се карам ама таму одат работите, уствари таму се. Убаво си беше вие си верувате вашето, ние нашето, вака само покажавте што убај ”комшии” сте. Со уцени ништо не се докажува. Ако сте толку сигурни во вашата “историја” што не преговараат со медиатор…Јас не бев вклучен во ветото, па не можам да ти одговорам на тоа прашање.
Правиш интересна споредба меѓу Грција - Кипар, Бугарија - Северна Македонија. Не сум слушнал за Кипар да краде историја од Грција, тврдејќи дека тоа е ексклузивна историја на Кипар и Грција нема право врз неја. Ветото се заснова на многу проблеми меѓу двете земји, почнувајќи од агресивната антибугарска кампања на сите нивоа. Бугарија нема лесно да дозволи антибугарска држава да и биде сојузник во Европската Унија. Потребни се или промени или гаранции.
Од многу чувствителност ли ни ставивте вето? Грција успеа да го протурка Кипар во ЕУ, кој нема суверенитет на пола територија, кој е азиска земја и чии непосредни соседи се Турција, Сирија и Либан.
А вие, племе одродено, цело време ни ставате сопки.
Македонски Бг смени Македонски изроди и се е перфект. Страдале 10-15 души да те чита чоек ќе си помисли геноцид сме ви правеле ако збориш за тие кај нас. Во Пиринска ве толчеле живковистите и сега сте поголеми Бугари од Бугаристанците. Абе како не ти е срам, хкк пуу…Мојата опсервација е поинаква. Македонските Бугари најмногу настрадаа во последните 150+ години и затоа се многу чувствителни за Македонија. Не сум видел македонски Бугарин кој има дилеми дали ова му е земја или е туѓа, освен ОМО-вци.
Значи и да си одлучувал, ветото останува . Антибигарска политика водат пола земји во ЕУ, па си живеете со нив.Јас не бев вклучен во ветото, па не можам да ти одговорам на тоа прашање.
Правиш интересна споредба меѓу Грција - Кипар, Бугарија - Северна Македонија. Не сум слушнал за Кипар да краде историја од Грција, тврдејќи дека тоа е ексклузивна историја на Кипар и Грција нема право врз неја. Ветото се заснова на многу проблеми меѓу двете земји, почнувајќи од агресивната антибугарска кампања на сите нивоа. Бугарија нема лесно да дозволи антибугарска држава да и биде сојузник во Европската Унија. Потребни се или промени или гаранции.