Веганизам/Вегетаријанизам

• Креатор на темата Креатор на темата Darling
  • Време на започнување Време на започнување
Може да, само кога вие веганите и вегетаријанците ќе станете обични месојадци како што сме биле уште од настанувањето на човекот. За тие ваши житарици да се произведат пепелник правите, од животни до цела природа мајка и ебавте.

Може да, само кога вие веганите и вегетаријанците ќе станете обични месојадци како што сме биле уште од настанувањето на човекот. За тие ваши житарици да се произведат пепелник правите, од животни до цела природа мајка и ебавте.
Covekot e seshtojad, ama ok.

Covekovoto, na zivotnite, etc.
Бирај едно, двете потешко.
Еве за мене е страдање ако нема мевце, значи ќе мора да се жртвува животното за да се намали моето страдање.

Бирај едно, двете потешко.
Еве за мене е страдање ако нема мевце, значи ќе мора да се жртвува животното за да се намали моето страдање.
Sekoj bira za sebe.
Zatoa i tolku ima omraza kon nekoj sho odbral da zivee minimalno, eve da recam, pomalku sebicno, pomalku hedonisticki. Ne samo za veganizam/vegetarijanizam, tuku i za nekoj sho ne pie alkohol, ne pravi x, itn, obicno se gleda kako cudak so podbiv, bidejki drugite go gledaat so prizmata na opkruzuvanjeto i go percepiraat kako podobar ili popameten od niv ili zatucan i glup bidejki resil da zivee poinaku. Seedno, odgovorot e potsmev i podbiv.
Ete ti go shakespear, nas site tuka ne gleda kako mongoloidi oti ne sakame decata da gi kastrirame hemiski.
Iako ne e fer sporedbava, bidejki ona sho shakespear go poddrzuva e ekstremen hedonizam.

Така е, но затоа и производот кошта од 200 денари нагоре. И има многу поголем рок на трање.
Што сакаш да кажеш, дека помалку конзумираниов производ некако не смее да постои бидејќи што?
Другиот производ што доаѓа од добиток некако пооправдано е што користи до исто тони вода ДНЕВНО според гугл и тука лекции ми држиш?
Или ја сум грешка, сигурно не се потребни никакви ресурси за да дојде тетрапак млеко, така може магично без вода, нафта и струја се појавува на полиците во Кам.

Немаш доволно холестерол изгледа, слаб си со математика.

Госпожа, слабо спиновите, само покажуваш колку не поврзуваш одредени работи.
Зашто мешаш баби и жаби... јасно е дека повеќе СО2, подобро растат растенијата, ти дрн дрн.
Ако за 1л бадемов сок, треба 150 литри вода, а за 1литро кравјо млеко, треба 10 литра вода, за кој производ повеќе штета се прави на природата? 150 литра вода да обезбедиш вс 10 литра, значи неколку пати повеќе штета правиш.
За да има толку бадеми и храна за веганите, милиони хектари природен екосистем треба целосно да се уништи, од најситни животинки, па до шуми кои со векови се развивале. За тие животни што живееле во тој еко систем, не ти е гајле за нивното страдање и исчезнување...
Без тие дрвја што се таму според законите природата, ниту вода ќе има, ниту услови за диви животни да живеат, ерозија, а ни природна регулација на СО2.
За да ти го донесат бадемовиот сок, авокадото, гоџито, чиа семето, колку нафта се троши и други ресурси, а колку за млекото во Кам... Јас на пример, денеска бев со точак до зелено пазарче, си купив пресно кравјо млеко, па пресметај кој повеќе прави штета.

Животните кои човекот сам ги одгледува и размножува помалку штета прави него ли тоа што поради вас веганите цел еко систем се уништува. Ако човекот не ги одгледува, размножува, нема ни да постојат, значи не ја уништува природата толку многу. Кравите со пасењето, само позитивно влијаат врз природата и помагаат да се развива, а за веганите мора да се уништи и стерилизира.

Има уште, така да пробај освести се и види колку ти со твојот избор учествуваш да се зголеми страдањето, наместо да го намалиш:

Stradanjeto ne moze nikogas da zapre, sekogas ke postoi vo nekakva mera. Rabotata e dali moze da se namali taa entropija. A moze.

Изиграваш светиња, а си ѓаволица. :neetaka:

Сите вегани магично се претвараат во штурци, кога ќе им се објасни со факти, колку други животни страдаат, за тие да можат да се напијат бадемов сок и пудинг од чија семе, колку всушност се уништува природата, а со тоа сите страдаат, и животни, и генерации на луѓе. Да имаа доволно холестерол во себе, можеби и ќе сфатеа, вака по патот поплочен со нивните добри намери, гарантирано ќе стигнат до пеколот.

Steta sho nema nisto drugo za jadenje osven chia seme i bademovo mleko... Morame ete... I ovoj veganski zivot e tezok...

Штета што од разговор демек се грижиш за животните, демек си мислиш го намалуваш страдањето, а уствари допринесуваш за поголемо страдање, и на животните и на луѓето, прејде на други теми и слаби спинови.

Sekoj bira za sebe.
Zatoa i tolku ima omraza kon nekoj sho odbral da zivee minimalno, eve da recam, pomalku sebicno, pomalku hedonisticki. Ne samo za veganizam/vegetarijanizam, tuku i za nekoj sho ne pie alkohol, ne pravi x, itn, obicno se gleda kako cudak so podbiv, bidejki drugite go gledaat so prizmata na opkruzuvanjeto i go percepiraat kako podobar ili popameten od niv ili zatucan i glup bidejki resil da zivee poinaku. Seedno, odgovorot e potsmev i podbiv.
Ete ti go shakespear, nas site tuka ne gleda kako mongoloidi oti ne sakame decata da gi kastrirame hemiski.
Iako ne e fer sporedbava, bidejki ona sho shakespear go poddrzuva e ekstremen hedonizam.
Страдањето во случајов е релативно, и не гледам зошто како предатор би се изложил на свое страдање за да го куртулам пленот.
И не дискутираме минимализам, јас користам минимално ресурси во сите полиња, ама не би се префрлил во вегани.
Не се потсмевам, напротив, ме интересира да ја слушнам другата страна и не ве навредувам туку не се согласувам со вашето мислење.

Страдањето во случајов е релативно, и не гледам зошто како предатор би се изложил на свое страдање за да го куртулам пленот.
И не дискутираме минимализам, јас користам минимално ресурси во сите полиња, ама не би се префрлил во вегани.
Не се потсмевам, напротив, ме интересира да ја слушнам другата страна и не ве навредувам туку не се согласувам со вашето мислење.
Им фали протеин, затоа лесно се навредуваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom