Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Ф

Флеш

Гостин
Да си ја имате сликата вака урамнето и да се потсеќате дека у Грујо времето имаше режим и глад и невработеност и покачени цени .....

1666347723233.png

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.007
Поени од реакции
5.624
Се моли господинот Павле Богоевски да намали со брашното, не е чисто, те удираат халуцинации.

Роб си, затоа така мора да се однесуваш, овојпат продаден за некоја илјадарка плус, позиција за легачење и некоја линија тип 400.
Се моли господинот Габриел Бајрам, наместо да лупета на кајгана, дури е во зандана да направи нешто продуктивно, еве да речиме да се обиди да заврши барем основно училиште, па средно, и после да пишува на форум.

Роб можеш да бидеш ти на твојот идол Бачев Јанко, јас не. Не дозволувам разни мешетари како него, или како овие од другата провиниенција да ми станат идоли. Жалам.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Се моли господинот Габриел Бајрам, наместо да лупета на кајгана, дури е во зандана да направи нешто продуктивно, еве да речиме да се обиди да заврши барем основно училиште, па средно, и после да пишува на форум.

Роб можеш да бидеш ти на твојот идол Бачев Јанко, јас не. Не дозволувам разни мешетари како него, или како овие од другата провиниенција да ми станат идоли. Жалам.
До грклан ги имате сечените, вака не ги дупеле ни најголемите робови во историјата.
Оти сте неписмени му се лижите, ебаве неспособната багра.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.497
Поени од реакции
2.407

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.767
Прегледај го приврзокот 348832

2018 година...владата го пречекала канцеларот Себастијан Курц со погрешно знаме, наместо со австриското, кое требаше да биде поставено пред платото на Владата тие го дочекале со знамето на Латвија, погрешно поставено државно знаме на сосема друга држава го забележале австриските новинарите кои ги придружувале канцеларот Курц.

Прегледај го приврзокот 348842

- Бите, хер Шулц поминете покрај вашето знаме!
- Hm... ја ја, was ist das für ein idiot, das ist nicht meine flagge!

Прегледај го приврзокот 348822

2019 год... Шеќеринска сметала дека со влегување во НАТО, веднаш го поставиле македонското знаме на американските авиони од државата Аризона, толку го познава сопственото знаме, ваков гаф само покажува дека заостана со знаење некаде таму во студентските денови!

Прегледај го приврзокот 348830
Прегледај го приврзокот 348823
Прегледај го приврзокот 348824

Прегледај го приврзокот 348844

2019 година...Пендаровски како преседател на МКД знае да ги ужива бенефитите во преседателска резиденција ама не знае да ги постави знамињата на своите службени гости, така да црногорското знаме си го постави наопаку, па орелот „двоглавиот паѓа со главата надоле, а круната наопаку“, педантен за себе, хаотичен за околина!

Прегледај го приврзокот 348846
... што е сигурно, сигурно е, штом нема знаме на гостинот на владата нема ниту да се погреши, па да се постави туѓо знаме!

Прегледај го приврзокот 348825Прегледај го приврзокот 348826

2020 година ...знаме на Словачка што за тие советници во влада и министерства кои земаат астрономски плати го помешаа знамето на гостинката од Словенија, дури не можат барем малку да се подготват од општа култура што знамиња се поставуваат, срам за македонски народ од вакви неписмени кадри кои не водат, за вакви срамни гафови треба да им се скине од високите плати за несериозност и неодговорност!

Прегледај го приврзокот 348827

...знаме на Словенија со препознатлив врв наТриглав не може да се промаши ако воопшто знае нешто Бујар Османи од општа култура, ама тоа се учк деца поминати онака без основни познавања!
е добро де, вексикологија не е јача страна на УЧК
голема работа

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.007
Поени од реакции
5.624
До грклан ги имате сечените, вака не ги дупеле ни најголемите робови во историјата.
Оти сте неписмени му се лижите, ебаве неспособната багра.
Дај намали доживљај момак, не се пали како млад мајмун на палма, како прво.

Второ, јас бев во 200-те луѓе пред Собрание кога овие што те владеат го сменаа името, дури ти беше седнат на некој шанк со партнерот и си пиевте мартини со розево цевче, јорган патриоту. Јас си ја сакам татковината БЕЗУСЛОВНО за разлика од вас сдсовци и вмровци кои за бедна плата лижите смрдени задници, за минималец нишај врата...И мислите дека сите се шитнати за толку евтино бидејќи вие се шитнавте за петпари....

Трето, од никаде повикан чим се дрзна да ме ставаш во уста, ќе те замолам фино лепо, да не ме ставаш повеќе зошто незнам што имаш ставано во неа.

Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.491
Поени од реакции
87.380
IMG_20221022_060224.jpg

Викторија Лоба, Тамара и Тијана...тие се тие "естрадни уметници" на браникот на Европска Северна Македонија :jajce:

оваа увек ја спомињаат, викат била певачица, али никад не сум ја видел да пее, нити песна сум слушнал од неа
Па музиката не е во преден план кога земаш да го дркаш на нејзините спотови...

Член од
14 декември 2021
Мислења
813
Поени од реакции
3.167
Прегледај го приврзокот 349037

Викторија Лоба, Тамара и Тијана...тие се тие "естрадни уметници" на браникот на Европска Северна Македонија :jajce:

Па музиката не е во преден план кога земаш да го дркаш на нејзините спотови...
Што ти значи НАТО еј. Пуштија парно навечер за време на грејна сезона. Браво.

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.875
Поени од реакции
7.141

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Дај намали доживљај момак, не се пали како млад мајмун на палма, како прво.

Второ, јас бев во 200-те луѓе пред Собрание кога овие што те владеат го сменаа името, дури ти беше седнат на некој шанк со партнерот и си пиевте мартини со розево цевче, јорган патриоту. Јас си ја сакам татковината БЕЗУСЛОВНО за разлика од вас сдсовци и вмровци кои за бедна плата лижите смрдени задници, за минималец нишај врата...И мислите дека сите се шитнати за толку евтино бидејќи вие се шитнавте за петпари....

Трето, од никаде повикан чим се дрзна да ме ставаш во уста, ќе те замолам фино лепо, да не ме ставаш повеќе зошто незнам што имаш ставано во неа.
Лепотане дај кажи си што си направил за татковината освен џвакање празна слама? Колку пати си се обидел да донесеш некое евро во државата од надвор, колку пати си пријавил некој што прави корупција, колку пати си зел мито за да завршиш некому работа, колку пати си одбил да му дадеш некому мито за да завршиш работа, колку бизниси си отворил и разработил во твој живот, колку пати си решил да не пазариш во шиптаpcки дуќани како што тие избегнуваат да пазарат во нашите, колку пати си зачистил наоколу без да очекуваш нешто за возврат?

Преку таквото ми е дојдено од вакви лингури што пробуваат да деградираат цел народ, убедуваат наоколу дека сме неспособни, а се само партиски газолизачи и се восхитуваат на се што ќе се каже од калето, изигравате поголеми католици и од папата.
Во државата имавме, имаме квалитетен народ, само што на истиот му е дојдено преку таквото, си гледа својот двор и не се замара со политика.
Луд треба да си ако очекуваш дека таму може да се смени нешто на системско ниво се додека имаш преку 200 000 администрација, 600-700к гласачи за двете Македонски партии, и уште 300к гласачи за шипурските партии (едно те исто се овие, кога доаѓа за нивна полза секогаш гласаат заедно без разлика на партијата). Инфлацијата и времето ќе си го направат своето, првата ќе ги натера да бегаат од државно бидејќи во приватен сектор има повеќе пари, а втората да се надеваме дека ќе скинат конци тие генерации што и ебаа матер на државата и се тепаа да влезат на државно за да клатат врата и да земаат плата.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom