Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.469
Поени од реакции
35.200
@Vanlok drygar ne zaebavaj, misles deka ova vo iran e zosto prodale dronovi na rusija ??????
Kuce vo evropa ima povise prava od zena vo iran
Во Европа?
Па изгледа дека не си бил по муслиманските гетоа во големите европски градови. Во Иран се шиити, тие барем им даваат кола да возат на нивните - додуша да бе, и во Саудијска Арабија пред некоја година доенсоа закон за тоа (иако веројатно е само на хартија).

Но сето тоа е небитно, америте обоена револуција не им прават за ради правата на жените.
Автоматски споено мислење:

Хеј @Yo Blow ти во Париз беше, или друго место? Кажи му на другарчево за жените на Сунитите таму, има за нив некоја разлика дали се во Франција или во Пакистан?

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
Бре, бре сте се разбореле за иранскиве дронови. Еве подетални информации за нив:
Прегледај го приврзокот 348493

About the Russian Geran-2:

According to our sources, Iran did not transfer the drones themselves, but the technology for their production. It is stated that in the territory of the Russian Federation there are already three enterprises that are engaged in this.

The price of one UAV is about $800. That is negligibly low. Drones can be tritely used to discharge enemy air defenses

With such a low price, the kamikaze UAV shows very good characteristics: massive, small, noisy slow-moving vehicle (weight about 200 kg, warhead weight up to 50 kg, speed up to 185 km/h)

For modern air defense systems, Geranium-2 is a very difficult target to defeat. It is also virtually impossible to hit a drone from small arms. Missile and gun systems of the "Pantsir" type are needed, but the Armed Forces of Ukraine practically do not have them

Finally, "Geran-2" calmly destroys any enemy armored vehicles, including a tank, it can destroy a detached medium-sized multi-storey building, a warehouse, a hangar.
Аман бе 800$ ... пепел ги направија со дроновиве а овие живо џабе.

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.324
Поени од реакции
1.167
Руската ослободителна армија која е создавана да може да освои цел континент,поранешниве Македонци а сегашни балистички пропагандисти помислија дека некоја бандера покрај трафостаницата е целта на таа армија.
Тоа е толку смешно да човек просто ужива кога некогаш ќе ги прочита овие невидени бисери.
Руската армија снемувала муниција е втората бурлеска која човек може да ја прочита од кујната на овдешниве балистички агитатори,кој секако дека ја превземаат таа храна од тоталитарната фашистичка камарила од Запад.
Замислете армија која е создавана да може да освои континент да снема муниција за Красни Лиман?
Би сакал да му ја видам насмевката на тој кој дава наредба за да се пласира таа информација прво преку Арестович па Подољак,па се до балистичкиве агитатори кај нас.
Во штабот некаде во Вашингтон сигурно умираат од смеење понекогаш читајќи ги корисниве светски будали кој им веруваат.
Во Молдавија е создаден комитет за национален спас,кој е промолдавски а во исто време и проруски кој ќе и помогне на ослободителната руска армија во ослободувањето на Молдавија.
Слободата воопшто не е толку далеку колку што сега на многумина им изгледа.
Вечна слава на руските маченици кои ги дадоа и ќе ги дадат своите животи за слободата и словенцките работи!!!

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.469
Поени од реакции
35.200
Другар стај го ова во медијска рамка, мрзливи ни се некои од колегиве а не бива да ја пропуштат музичкава нумера.
Еве дозволи ми мене. :)
(шортс имаат ист линк како другите видеа, само во линкот смени шорт со видео)

Еве прошетка низ Техеран во Мај 2022.

Јули 2022.
Заборави @volare_g да го тагнеш... @volare_g колку жени виде хиџаб да носат? И навистина мислиш дека таа што ја уасиле била уапсена за неносење хиџаб?

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.469
Поени од реакции
35.200
Одморете малце Русијаши. Недела е, убаво време сончево искочете малце со пичињата прошетајте.
Зајде сонцето овде. Ти го прошета пичето? Или дечко имаш (не судиме). :)

Член од
31 март 2008
Мислења
2.586
Поени од реакции
1.902
Во Европа?
Па изгледа дека не си бил по муслиманските гетоа во големите европски градови. Во Иран се шиити, тие барем им даваат кола да возат на нивните - додуша да бе, и во Саудијска Арабија пред некоја година доенсоа закон за тоа (иако веројатно е само на хартија).

Но сето тоа е небитно, америте обоена револуција не им прават за ради правата на жените.
Автоматски споено мислење:

Хеј @Yo Blow ти во Париз беше, или друго место? Кажи му на другарчево за жените на Сунитите таму, има за нив некоја разлика дали се во Франција или во Пакистан?
Не сум во Париз, ама живеев таму скоро 2 години.

Има гета каде буквално единствените жени кои ги гледаш се од тие нивните нинџи, од глава до пети облечени и го метата патот со тие фустаните.

Таму полицијата нема пристап освен кога треба да се берат политички поени.

Ова инаку го има во одредени квартови во секој град во Франција со над 100к жители.

Едно бело дете не може да се види по тие градинките.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.469
Поени од реакции
35.200
Има гета каде буквално единствените жени кои ги гледаш се од тие нивните нинџи, од глава до пети облечени и го метата патот со тие фустаните.

Таму полицијата нема пристап освен кога треба да се берат политички поени.

Ова инаку го има во одредени квартови во секој град во Франција со над 100к жители.
Значи можеме сите да се согласиме дека @volare_g може безбедно да врзе во крпче ново знаење - дека на жените во Иран им е неспоредливо подобро отколку на муслиманките во Франција (исто и во ЕУ)?

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.407
Поени од реакции
23.252
In response to air strikes by Ukrainian Air Force fighters on targets in Russia’s Belgorod region, air defence systems deployed to defend the area have reportedly broken a world record for the longest ranged surface to air kills.

A Ukrainian Su-27 and Su-24 aircraft, which are thought to be some of the last of these relatively scarce and heavyweight classes operational after over six months of war, were responsible for the strikes on Russian targets and benefit from significantly longer ranges and higher weapons payloads than Ukraine’s drones and more widely used lighter MiG-29 fighters. Both moved in at a very low altitudes, rising to fire rocket pods and again descending as part of a flight pattern referred to locally as “jumping,” before being fired on by Russian surface to air missile batteries - specifically an S-300V4 system. The missile system neutralised both aircraft at extreme ranges of 217km, surpassing the 150km range kill previously recorded by a Russian S-400 system against a Ukrainian Su-27 over Kiev in March, with this achieved despite the Su-27’s high manoeuvrability and impressive flight performance designed to allow it to effectively evade standoff missile attacks.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.469
Поени од реакции
35.200
Да , моментално шетам со ќерката. А за дечко прашај го брат ти.
Остај фамилија надвор од мајтапите, да не ја поздравам сега жена ти (или некој друг). А ако не ти држи газето закачење, не се закачај.

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
765
Поени од реакции
1.937
Другар стај го ова во медијска рамка, мрзливи ни се некои од колегиве а не бива да ја пропуштат музичкава нумера.
Еве дозволи ми мене. :)
(шортс имаат ист линк како другите видеа, само во линкот смени шорт со видео)

Заборави @volare_g да го тагнеш... @volare_g колку жени виде хиџаб да носат? И навистина мислиш дека таа што ја уасиле била уапсена за неносење хиџаб?
Like e za filterot na videoto,
Za linkot pogore nekoj dobro koristi google search engine.
Za tvoe info drygar imav nesreka prinudno da prenokam na aerodrom vo teheran takvi videa te molam preprati i tagni na drygo mesto.
Rabotno, Pariz odam najmalku 3 pati vo godinata , ako imas nekoj so poznavas tamy mozeme dadogovorime sedenka za geta imas sekade , sakas da kazes kaj nas vo Saraj zenasive so minic odat taka :).
Vo teheran imas apsolutna vlast, ako mislis deka amerika moze da predizvika sarena revolucija greska si,CIA raboti na slucaj od 84 navamy, otkako si pobegna kralot na Iran so avion vo koj se pretpostavuva deka imal 1 ton zlato, a americki drzavjani ziva glava edvaj izvadile od ambasada.
Muabetov mi e ne im davaj premnogy znacenje , ne se semokni, Iran ne e nasava vukojebina pa so kurton protesti da se smeni vlast/nasoka.

Kajgana Shop

На врв Bottom