- Член од
- 3 мај 2019
- Мислења
- 19.337
- Поени од реакции
- 10.207
Nitu edno, nitu drugo.Змија или Магаре е работава.
Nitu edno, nitu drugo.Змија или Магаре е работава.
...едноставно згазнала некому на жуљ, па ова сега е одмаздата, инаку сите на ваков или онаков начин го прават истото, посебно тие кои се на раководни места од највисоко до пониско, посебно се храбри медицинските лица од албански етнос кои дури си завршиле и добиле повисоко медицинско образование додека се вработени, колку што знам не е вонредно сеуште, па и другите по нивни терк истото го прават,Да не знае чоек што е полошо? Оваа или некој од на груби министерството шо ќе дојде!
Тие на интензивна што го направиле тоа, треба под итно во затвор! Интензивна нега има во секоја секунда работа од која зависи животот на пациентот!!!...едноставно згазнала некому на жуљ, па ова сега е одмаздата, инаку сите на ваков или онаков начин го прават истото, посебно тие кои се на раководни места од највисоко до пониско, посебно се храбри медицинските лица од албански етнос кои дури си завршиле и добиле повисоко медицинско образование додека се вработени, колку што знам не е вонредно сеуште, па и другите по нивни терк истото го прават,
... за време на пандемија си доделувале дополнителни ковид исплати од министерство за „работење“ во ковид центри, а истите за тоа време отсутни во странство дури во САД или пак цел месец изолирани поради заразени на друго место приватно, а пишани како да се присутни на работа со дополнителни часови, но најсмел потег мислам се докторите во интензивна или во хирушки оддели дежурни ќе заминат дома на вечера или саат пауза, па хитно ќе ги повикаат за дојден хитен случај, па истиот потоа се пишувале и дежурство и повик, оти ги викнале од дома за време на пауза од дома кога дежурале!
... значи не е во ред воопшто ова што го направила дотичната, ако земала 300 000 ден месечно (доколку е точно) на таков начин претерала или како што не е во ред што само неа ја земаат како жртвено јагне поради некоја Х причина, а вакви случаеви ги има куп, пример дежурства последователни не спиел 72 часа цело време на работа, посебно спрема недела или празник кога се наплаќа, греота за другиот медицински персонал , посебно медицински сестри кои сироти поштено работаат посебно изработија за време на пандемија, а не се исплатени дополнително.
...проблемот е единствено што била месец дена во Словенија без разлика со кој повод и престој, а се напишала дека била присутна на дежурство на детска клиника во МКД, доколку има таква опција (а нема) според колективен договор да дежура на далечина онлајн, тогаш и тоа би било оправдано, сепак секој треба да има граница и малку совест кон другите вработени за алчност кон парите, барем да ги ,,награди,, и другите вработени вака на некој начин, а не цела торта за неа, дај некое парче и на друг, ама сите директори се вакви помалку или повеќе во државните установи затоа што истите се поставени партиски ,,имаат грб,, како рекла самата, арно ама изгледа згазнала незгодно, имам слушнато од прва рака дека е доста дрска со вработените и доста им ускратува па дури ги казнува за разлика од нејзина комоција , па не е ни чудо и да му пукнал филмот на некој, а посебно ако бил нововработен од дуи па да ја пријави онака апла на ваков начин, инаку пак ќе кажам не е ни прва ни поледна кој како ќе се снајде.Demant od Sofijanova
Софијанова: Никогаш мојата плата не била 300.000 илјади денари, никогаш
Сакам на почетокот да изразам жалење за тоа што во текот на вчерашниот ден и начинот на кој се одвиваше комуникацијата во јавност. Секогаш и во секоја прилика во мојата долгогодишна кариера сум била, уште сум и ќе останам транспарентна за новинарите, напиша на својот фејсбук профил директорката...a1on.mk
Mada, kolku sto svativ jas, problem e sto se pisala deka e na dezurstvo (a ne bila) I zemala pari za toa. Vo samiot nejzin demant nema zbor za toa
А каде пишува за кој месец колку пари земала?...проблемот е единствено што била месец дена во Словенија без разлика со кој повод и престој, а се напишала дека била присутна на дежурство на детска клиника во МКД, доколку има таква опција (а нема) според колективен договор да дежура на далечина онлајн, тогаш и тоа би било оправдано, сепак секој треба да има граница и малку совест кон другите вработени за алчност кон парите, барем да ги ,,награди,, и другите вработени вака на некој начин, а не цела торта за неа, дај некое парче и на друг, ама сите директори се вакви помалку или повеќе во државните установи затоа што истите се поставени партиски ,,имаат грб,, како рекла самата, арно ама изгледа згазнала незгодно, имам слушнато од прва рака дека е доста дрска со вработените и доста им ускратува па дури ги казнува за разлика од нејзина комоција , па не е ни чудо и да му пукнал филмот на некој, а посебно ако бил нововработен од дуи па да ја пријави онака апла на ваков начин, инаку пак ќе кажам не е ни прва ни поледна кој како ќе се снајде.
Vo nasava Makedonija, doktorite koi rabotat vo bolnica, posebno hirurzite, internistite, oftalmolozite, ete tie, se napolnija so pari....zalno e sto sega na tapet e Sofijanova, a treba uste edno stotina doktori da se izribaat, da im se vidi poteklo na imovina idr.Тие на интензивна што го направиле тоа, треба под итно во затвор! Интензивна нега има во секоја секунда работа од која зависи животот на пациентот!!!
Sofijanova ne ja pravi rabotnata lista, nekoj drug i pisal dezurstva.Demant od Sofijanova
Софијанова: Никогаш мојата плата не била 300.000 илјади денари, никогаш
Сакам на почетокот да изразам жалење за тоа што во текот на вчерашниот ден и начинот на кој се одвиваше комуникацијата во јавност. Секогаш и во секоја прилика во мојата долгогодишна кариера сум била, уште сум и ќе останам транспарентна за новинарите, напиша на својот фејсбук профил директорката...a1on.mk
Mada, kolku sto svativ jas, problem e sto se pisala deka e na dezurstvo (a ne bila) I zemala pari za toa. Vo samiot nejzin demant nema zbor za toa
Nemoj da me jebes, sto bi rekol Kili... So drugi zborovi, lazela za da napravi prevara, I na kraj nezakonski prisvoila drzavni pari......проблемот е единствено што била месец дена во Словенија без разлика со кој повод и престој, а се напишала дека била присутна на дежурство на детска клиника во МКД, доколку има таква опција (а нема)....
Pak, nemoj da me jebes... Nekoj "drug" I ovozmozil nezakonski da ukrade drzavni pari, ama sosema slucajno, taa e direktorka tamu...Sofijanova ne ja pravi rabotnata lista, nekoj drug i pisal dezurstva.
Taka e duso...tuka ti e glavna sestra i finansiska sluzba kade sto se pravat plati i isplati....prasanjeto e koj gi kontrolira platnite spiskovi?Nemoj da me jebes, sto bi rekol Kili... So drugi zborovi, lazela za da napravi prevara, I na kraj nezakonski prisvoila drzavni pari...
Автоматски споено мислење:
Pak, nemoj da me jebes... Nekoj "drug" I ovozmozil nezakonski da ukrade drzavni pari, ama sosema slucajno, taa e direktorka tamu...
Не знам дали и колку лажела, знам само дека секојдневно спасува животи на многу дечиња и пренесува знаење на многу студенти. Во нормални држави ваквите ко Софијанова земаат многу поголема плата од споменатите цифри и тоа без дежурства. И никој не ги плука.Nemoj da me jebes, sto bi rekol Kili... So drugi zborovi, lazela za da napravi prevara, I na kraj nezakonski prisvoila drzavni pari...
Автоматски споено мислење:
Pak, nemoj da me jebes... Nekoj "drug" I ovozmozil nezakonski da ukrade drzavni pari, ama sosema slucajno, taa e direktorka tamu...
Taka e duso...tuka ti e glavna sestra i finansiska sluzba kade sto se pravat plati i isplati....prasanjeto e koj gi kontrolira platnite spiskovi?
Se ova relativizianje na rabotite...Не знам дали и колку лажела, знам само дека секојдневно спасува животи на многу дечиња и пренесува знаење на многу студенти. Во нормални држави ваквите ко Софијанова земаат многу поголема плата од споменатите цифри и тоа без дежурства. И никој не ги плука.
Оние во влада секојдневно крадат, па не се најде новинар - професионалец кој ќе го обелодени тоа, сите молчат.
Македонија треба да почне да си ги цени професионалците кои се помалку ги има.
Криминал било врвен стручњак, професор, доктор на науки, професионалец во секоја смисла на зборот да зема 300 000 денари плата. А не е криминал да седиш дома, а да земаш плата?! Не е криминал да си купиш диплома и да се вработиш после некаде и да земаш некоја вртоглава сума пари месечно?Se ova relativizianje na rabotite...
Pa taa ne znaela, drug gi pravi spisocite za plati, drn, drn... A taa direktorka I bez nejzin potpis nisto ne mine...
Ili, I drugi ima sto kradat, zasto niv nikoj ne gi prasuva...
I?
Kako toa ja menuva sustinata? Dali taa napravila kriminal I neovlasteno prisvoila moi/tvoi pari? Da ili ne?
Nikoj ne vidov deka I gi osporuva strucni kapaciteti. Naprotiv. I jas licno imam mnogu pozitivno iskustvo licno so nea. I ja falam sekogas koga ke dojde Detska klinika kako tema na muabet.
Ama toa ne go osporuva faktot deka treba jasno da se ukaze ako ima namerna greska. Zatoa sto od vakvi raboti e otideno se u kurac u drzavata. Od relativizieanje. Ako zamizes na dokazan kriminal, sto ke spreci utre uste 100 drugi doktori da napravat slicen kriminal. I niv ke gi pravdame? Ili tie ne se vazat, Edna e Cuci? Koj moze da izmeri kolku mladi I nadezni doktori izbegale od drzavata zatoa sto im doslo preku kurac od vakvi raboti vo drzavno zdravstvo.
I za Filipce site vikaat deka bil super doktor... Valjda I toj spasuval zivoti... Ama eve bas sega ispadna deka dodeka bil minister poradi negova odluka okulu noviot Klinicki, drzavata sega ke plati 8 mil penali... Kolku operacii mozat da se platat so ovie 8 mil evra I kolku, primer, zivoti na deca mozele da se spasat? I toa treba da go opravdame zatoa sto bil super doktor?
Skoro pravev nekoi specificni preventivni analizi. Edna analiza koja porano odela so upat, sega moze samo ako privatno si ja platis. OK, ja plativ.. Ama, kolku luge ima vo MK sto nemaat finansiska moznost da ja platat? Kolku zivoti prerano se zagubeni zatoa sto ne site imaat moznost da napravat pregledi i analizi... Zatoa sto "filjan" doktori go cicaat istoto toa zdravstvo kaj stignat...
I sega, ke stavame na kantar kolku zivoti spasile Zan, Sofijanova I slicni, a istovremeno ke kutime kolku zivoti se izgubeni sto poradi necija alcnost zdravstvo e dovedeno do ovaa mizerija?
...па слушни го подобро видеото, за време на престој во Словенија си допишала дежурствата поправајќи ја листата на редовност на плата што ја напишала претходно главната сестра пред да се предаде во благајна со нејзин краен потпис за одобрување.А каде пишува за кој месец колку пари земала?
... полека малку, споредбата ти е погрешна, замисли јас и ти да дежураме, а таа отсутна во Словенија, а се пишува тродупло дека дежурала, а мене и тебе да не избрише и да ни даде само слободен ден? како би ти било да речеме? што можеш да купиш со слободен ден? без разлика колку е врвен стручњак изгледа не е ферски и колегијална во клиниката, па ете некој и го намести разговорот со новинарот кој се повикал за новинарска дебата околу цистична фиброза колку да закаже интервију, па на перфиден начин и’ се пуштил со добиените фотокопии од дежурствата, а таа сеуште збунета што и’ се случува со тефтерот во рака снимена скриешно без никаков разговор околу „цитична фиброза кај децата“ се намести на новинарските провокации одговарајќи наивно и искрено нешто што можеби смета дека не е крива, зошто куј знае колку такви слични примери има, а таа само истото го направила!Криминал било врвен стручњак, професор, доктор на науки, професионалец во секоја смисла на зборот да зема 300 000 денари плата. А не е криминал да седиш дома, а да земаш плата?! Не е криминал да си купиш диплома и да се вработиш после некаде и да земаш некоја вртоглава сума пари месечно?
На погрешно место барате криминал. Најлесно е да се палиме на сензационализам.
Заради тоа не не бива.