Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
За ЕУ се сите што имаат навика да следат тв вести и истите да им ја перат главата. Тоа се претежно возрасни жени и пензионери.

Не знам на која возраст си, но кога тогаш ќе почнеш да ја согледуваш вистината за таа унија. Младината е уште под влијание на ставот на родителите. Ќе дојде момент кога со своја глава ќе размислуваш, се надевам.
Појма немам за ЕУ немам време ни желба да истражувам а дури и тоа да го направам не сум стручен за одлучување. Ептен многу време треба да потрошам за еден глас во 2.000.000 ако ми платат би работел на учење за ЕУ за џабе нема. Нека одлучуваат стручни и учени луѓе. Ни сум правник ни сакам да станам и тоа за безпари.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163
Појма немам за ЕУ немам време ни желба да истражувам а дури и тоа да го направам не сум стручен за одлучување. Ептен многу време треба да потрошам за еден глас во 2.000.000 ако ми платат би работел на учење за ЕУ за џабе нема. Нека одлучуваат стручни и учени луѓе. Ни сум правник ни сакам да станам и тоа за безпари.
Епа за ова време што седиш на форум, можеш да анализираш какви одлуки донесува секоја земја членка + кандидати за влез. Сите држави санкционираат иста држава, сите држави затвораат граници и те принудуваат да се вакцинираш, сите држави те убедуваат дека родител 1 и родител 2 ти е нормална појава... и да не редам понатаму.

Државите ако одат контра ставот на унијата, се прогласуваат за корумпирани и се врши притисок за смена на власта.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Епа за ова време што седиш на форум, можеш да анализираш какви одлуки донесува секоја земја членка + кандидати за влез. Сите држави санкционираат иста држава, сите држави затвораат граници и те принудуваат да се вакцинираш, сите држави те убедуваат дека родител 1 и родител 2 ти е нормална појава... и да не редам понатаму.

Државите ако одат контра ставот на унијата, се прогласуваат за корумпирани и се врши притисок за смена на власта.
Не ми е интересно тоа. Има илјадници страни закони кој пола не ги разбирам а од тие што ги разбирам неможам на пола да им ги предвидам последиците. И се за еден информиран глас во 2.000.000 идиоти е не фала. Не сум толку луд.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
За ЕУ се сите што имаат навика да следат тв вести и истите да им ја перат главата. Тоа се претежно возрасни жени и пензионери.
Каква заблуда човече. Цела младина е за ЕУ и ти гарантирам не гледаме тв вести. Ние сме за ЕУ бидејќи во ЕУ најдобро се живее.
Тебе таму ти ја перат главата дека во Русија е рај.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Каква заблуда човече. Цела младина е за ЕУ и ти гарантирам не гледаме тв вести. Ние сме за ЕУ бидејќи во ЕУ најдобро се живее.
Еве јас како млад не сум за ЕУ. Не може мене да ме уценува да менувам идентитет, да бидам непознат или асли Блгарче до 1944, а после испечен Македонец. Или ,,/" само за да влеземе во ЕУ. Па ти не знаеш на протестите против францускиот предлог колку млади имаше, не си свесен. ЕУ се распаѓа, тоа е факт. И секако интересот ќе се намалува со мултиполарниот свет во акција. Во иднина, работењето во БРИКС членка или БРИКС+ членка ќе биде поисплатлива отколку во ЕУ.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Вие младите не е лошо да почнете да читкате троа повеќе и да се фатите за работа, оти како тргнало ќе останете со чекањето.
Македонија не влегува во ЕУ дури и да смени устав, јазик ама буквално се. Може да ви направат некоја унија со Србија, Косово, Албанија и демек со бизнис да го смират регионот.
А и голема е шансата ЕУ да си еби матер, особено ако се пролонгира уште 1-2 години војната во Украина.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163
Кога ќе дојдете на возраст 25-35, ќе се трескате во земја од фактот колку сте биле наивни. Ќе ти текне некој ден на ова што ти го пишав.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Еве јас како млад не сум за ЕУ. Не може мене да ме уценува да менувам идентитет, да бидам непознат или асли Блгарче до 1944, а после испечен Македонец. Или ,,/" само за да влеземе во ЕУ. Па ти не знаеш на протестите против францускиот предлог колку млади имаше, не си свесен. ЕУ се распаѓа, тоа е факт. И секако интересот ќе се намалува со мултиполарниот свет во акција. Во иднина, работењето во БРИКС членка или БРИКС+ членка ќе биде поисплатлива отколку во ЕУ.
Сега стига БРИКС прво инвазија после окупација а ако не слушате има и тактички нуклеарки и карпет бомби. Не Бугар туку Азиз боље од оние од Русија.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Сега стига БРИКС прво инвазија после окупација а ако не слушате има и тактички нуклеарки и карпет бомби. Не Бугар туку Азиз боље од оние од Русија.
БРИКС не е руски бе оооо.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
БРИКС не е руски бе оооо.
Остај се експерти...ај вие играјте си Ризико. Јас сум само еден у 2.000.000 и одлучувам и за БРИКС и за ЕУ. Немој идиот го бара моето „стручно“ мислење. Јас сум за Кептен Пикард. Која глупост.:facepalm:

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Остај се експерти...ај вие играјте си Ризико. Јас сум само еден у 2.000.000 и одлучувам и за БРИКС и за ЕУ. Немој идиот го бара моето „стручно“ мислење. Јас сум за Кептен Пикард. Која глупост.:facepalm:
Не знам за што ти одлучуваш и не се мешам. Меѓутоа фактот е дека во сиве овие 30 години, добиваме само :kuracc: од ЕУ и вечно сме во чекалната. И не само тоа, за да влеземе мора да смениме име, идентитет, устав и пак ништо. Зарем вреди ли?

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Друго е да си против предлогот и да си против ЕУ. Не се лажи дека тие протести беа за против влез во ЕУ.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Не знам за што ти одлучуваш и не се мешам. Меѓутоа фактот е дека во сиве овие 30 години, добиваме само :kuracc: од ЕУ и вечно сме во чекалната. И не само тоа, за да влеземе мора да смениме име, идентитет, устав и пак ништо. Зарем вреди ли?
Појма немам...ни ме интересира.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
@StefusRefus @Shakespear
Ама вие стварно верувате дека ќе влеземе во ЕУ?
Ептен живеете во илузиjа. :D
Ни знам ни ме интересира ни фајде некое најверојатно ќе немам. Така да ти читај си и теоретизирај си.

Kajgana Shop

На врв Bottom