- Член од
- 3 јуни 2022
- Мислења
- 1.535
- Поени од реакции
- 3.698
Западната помош кон Украина веќе надмина 85 милијарди долари, чисто за споредба Русија во 2021 имаше воен буџет од 66 милијарди
Вчера употребиле. Крш прават. Алал нека им е на Иранците.Иранските дрони почнаа да паѓаат како круши изгледа.
Додека тие кинат знамиња, нивните ги кинат...
Хммм, значи уште еден лик, кој е целисходно “инсталиран„ на висока политичка функција, а веројатно не знае на кои избори победил...ми станува појасно.Претседател на Косово.
Во секој случај, Кримјани се неспоредливи во процентуалната излезност со Липковчани...У Липково, процентот на излезност шиба над 100-ка.Кримјани одржале референдум, 100% излезност, 100% дека Крим е украјински, гласањето фер, демократско, без принуда, резултатите се читаа пред камера. (гарантирано дека ниеден починат не гласал, а на повредените им било овозможено да гласаат од болница)
Кој сака нека честита.
Остај ти кај ќе удрат, еве каде ќе ги натера вашиот НАТО.Мислам дека следно ќе удрат на правец Сиверск-Северодоњецк со чистење на фашистите..така ќе се направи еден прстен околу Доњецк за здравје боже скоро ослободување од руско-фашистичките инсталации.
Од овој демократски режим нема проблем нафта и гас да се купува, тие се вистински либерални демократски партнери.
Изгледа си помешал нешто.Остај ти кај ќе удрат, еве каде ќе ги натера вашиот НАТО.
Инаку нешто тивки сте ми за ова што се случува во Ерменија, или кучиња се овие, не луѓе?
Нормално дека нема да коментираат. Господинот Алиев не е гледан како опасност од тие што ги учат што е реалност.душебрижнициве форумски за ова не коментираат.
Беше сега во јули во Баку Урсула да пуши Азерски курови и да питачи за гас ко последна курветина. Па пријатели ги ословуваше, па партнери биле на страната на ЕУ. Шо да ти кажам. Мизерија.Остај ти кај ќе удрат, еве каде ќе ги натера вашиот НАТО.
Инаку нешто тивки сте ми за ова што се случува во Ерменија, или кучиња се овие, не луѓе?
И тоа е точно, ама едниот муабет не го исклучува другиот муабет дека тврдења за некое си либерално опшество и демократија потонуваат во вода кого Урусула ќе отиде во Баку и азерски курови ќе и ја решетаат швапската пичка. А тие таму се далеку погнасни диктатори од Русија.Изгледа си помешал нешто.
Арменија е руски сојузник и рачунаше на руска помош.
Ама изгледа јако се зафркнале штом рачунале на некомпетентни идиоти како Русите.
Колку сојузници до сеа беа зафркнати чекајќи руска помош?
Не сум помешал ништо јас, овие што стрелаат се на истата страна за тие што навивате во војната со Украина.Изгледа си помешал нешто.
Арменија е руски сојузник и рачунаше на руска помош.
Ама изгледа јако се зафркнале штом рачунале на некомпетентни идиоти како Русите.
Колку сојузници до сеа беа зафркнати чекајќи руска помош?
Абе тие прогресивните се најгадни, само толку му фаќа црпката на народот.Беше сега во јули во Баку Урсула да пуши Азерски курови и да питачи за гас ко последна курветина. Па пријатели ги ословуваше, па партнери биле на страната на ЕУ. Шо да ти кажам. Мизерија.
Со ЕУ треба да се игра само како што Ердо игра со нив. Дрско и безобразно со шлакање на курот од фаца.
Автоматски споено мислење:
И тоа е точно, ама едниот муабет не го исклучува другиот муабет дека тврдења за некое си либерално опшество и демократија потонуваат во вода кого Урусула ќе отиде во Баку и азерски курови ќе и ја решетаат швапската пичка. А тие таму се далеку погнасни диктатори од Русија.
Темава е буквално соба за мастурбација на руски тероризам и геноцид врз недолжен украински народ.Нормално дека нема да коментираат. Господинот Алиев не е гледан како опасност од тие што ги учат што е реалност.