- Член од
- 16 октомври 2020
- Мислења
- 2.626
- Поени од реакции
- 5.558
Трол е.Ок, така нека биде, ако ти е подобро на душата.
Трол е.Ок, така нека биде, ако ти е подобро на душата.
мхм ми зборуваш за извори и после ми викаш историјата си ја пишува кој сакаIstorijata si ja pishuva koj kako saka.
Jas ne sporev za nastanite vo Polska kako, prvo ti se fati za toa, e koga go fati oroto kazhi koga USA will face up its past and present. Pa ova poslednovo so severniot tok ni Vardar ne mozhe da gi ispere.
Bi te zamolil koga replicirash ne upotrebuvaj polovi organi...znak deka se gubish vo bliskata dalechina
толку беше?Ок, така нека биде, ако ти е подобро на душата.
Toa beshe poentata.. sekoj si pishuva toa shto saka pa i komunistite. Izrazuvaj se malku pocivilizirano...se gubish, zemi neshto za smiruvanje.мхм ми зборуваш за извори и после ми викаш историјата си ја пишува кој сака
и ми праќаш линк од страна која се вика ИН ДЕФЕНС ОФ КОММУНИСМ
Ова неможе човек да го измисли
ти се фати за изворите и настаните за полска а кога ти ја затнав муцката почна да блебеташ
Автоматски споено мислење:
толку беше?
линк дете линк"About Ramzan Kadyrov's accusations against the commander of the Central Military District Alexander Lapin in the retreat near Liman, in fairness, it is necessary to refute the untruth:
All the conclusions of the emotional text of the head of Chechnya are based on incorrect information: General Lapin DID NOT COMMAND THE DEFENSE OF THE estuary and did not sit out in the rear.
To blame the retreat in the Kharkov direction, the general, who did not lead the defense of this sector, but was thrown at it WITH A SMALL PART OF HIS TROOPS, as reinforcements and the last attempt to correct the most difficult situation at the front, is extremely wrong.
Alexander Lapin never sat in the rear. This can be confirmed by everyone who has ever encountered him. Be it Syria, be it Ukraine, where almost all the fighters of the "O" group know this. This is probably the only group commander who has been in the battle formations of his troops since the beginning of the operation. Therefore, the statement that Lapin was holed up in Lugansk is not true.
Of course, it is necessary to look for the guilty, but blaming the commander for everything, whose area of responsibility was a completely different sector of the front, is to make a gross mistake, from which in the end it will not be possible to draw the right conclusions."
линк дете линк
било што
кој го вели ова
Министерство за Одбрана Руско
Мики Маус
Од Кадиров Мајкаму?
А што е со Википедиjа?Рече типот кој ги базира своите тврдења од Викепедија. А што Русија не се бори против нато?
Aма тоа е исклучок. Ниту еден народ во историјата нема толкаво ниво на самосвесност и самокритика какво што имаат Германците за Втора Светска. Да ги прашаме Јапонците, да видиш што мислат за Нанкинг.тоа е заради тоа што листата на злосторства што ги сторија германците е толку голема што практично не може сите да ги знае човек ако не е историчар, и повеќето се толку одвратни што ја засенуваат ваквата информација
али секаде како што викаш и самиот го има нештото, од википедија па натаму и секој што сака може да го научи
и што е најважно никој не го негира, јас сум комуницирал со навистина многу германци во животов и никогаш не сум налетал на човек што било кој дел од всв го спори или оправдува, буквално сите се срамат и директно го осудуваат сето тоа. Чак и да не знаат нешто дека се случило ставот им е демек не знам за тоа али сигурно сме го направиле А треба да се знае тука се согласувам со тебе
Која е теткава која изнесла ваков „премудар„ заклучок, прескокнувајќи ги сите досега познати кршења на т.н. меѓународно право, кое токму ради Украина некој (Русија) не го почитувал?...Твајлајт зоун.
И што зборат јапонците за нанкинг?Aма тоа е исклучок. Ниту еден народ во историјата нема толкаво ниво на самосвесност и самокритика какво што имаат Германците за Втора Светска. Да ги прашаме Јапонците, да видиш што мислат за Нанкинг.
Суден е и можеби јапонската влада го имала признаено.И што зборат јапонците за нанкинг?
Јапонците беа судени за нанкинг батица, тој е суден масакр кој што го имаат признаено во целост.
Или онака колку да се каже нешто.
И, што велиш, како изгледа срамот или неоправдувањето за злата кои нивните претци ги чинеле по Светот во ВСВ и конечно, ш‘о корист има Светов од нивниот срам?...јас сум комуницирал со навистина многу германци во животов и никогаш не сум налетал на човек што било кој дел од всв го спори или оправдува, буквално сите се срамат и директно го осудуваат сето тоа. Чак и да не знаат нешто дека се случило ставот им е демек не знам за тоа али сигурно сме го направиле А треба да се знае тука се согласувам со тебе
Западните држави не постојат како суверени ентитети.Види, мое субјективно мислење од контакт со неколку руси низ годините. Голем дел од ,,градското население,, е вестерницизирано, не е националистички настроено и е анти било каква војна. Не мора некој политички актер да е наивен, доволно е голема група од народот да е наивна.
Фрлање нуклеарно оружје е тешка одлука што не знам дали Путин може да ја преживее политички. Види колку време се токмеше за мобилизацијата. И покрај сите муабети дека е диктатор, сепак внимава на расположението на народот.
Сепак третото сценарио е најреално да се случи. Западните земји нема да остават да дојде до овие 2, кој се доста понепредвидливи како ќе завршат.
Не се работи тука за подјебавање и инаетење кон посилниот.Затоа пак не можам да ги сфатам тука, веќе ако им е за ситење на Западот треба да гледаат во друг играч, нека се фокусираат на тоа какво суптилно шамарање им прави Кина последниве години, Русија не е тој што има шанса ни пак можност да го шамара Западот.
Касниш, уште пред неколку години не само што ги спремија засолништата туку и вежби за засолнување од нуклеарен напад спроведуваа со населението во поголемите градови.Ќе биди јако кога ќе почнат да се чистат атомските засолништа и ќе нема јод по продавниците, оваа паника што е сега со мобилизацијата ќе биде 0, спрема тоа.
Убо е вака на телевизија колку сме јаки, ама кога ќе дојде момент да се умира ...