- Член од
- 16 април 2014
- Мислења
- 7.306
- Поени од реакции
- 11.639
Твитер пропагандава ти е исто како да се отцепи цела З. Македонија и ние да го вратиме с.Долнени после тоа, па да се дуваме дека победуваме.
Јас парите ги клавам на пирова мада можно е и накај тактички маневар маскировка да биди вртелешка@jamajka ме мрзеше да барам линкови кога беше очигледно (освен за фан клуб путин) дека ќе падне за 24 часа. Се признава победата во Лиман или ќе ја прогласиме за пирова или пак за непостоечка бидејќи русите се ,,повлекле"
Смири се пациенту имам јас и други работи не живеам на форумовPart2: Како на пример??? Гукни Едмонд или путуј среќо да те моје очи не виде...
Реков јас, ако го изгубат Русите Красни Лиман, тоа ќе биде прва победа на Украинците во битка. И да се повлекле на крај, битка се водеше за градот неколку дена. Дали била пирова или не, тоа си знаат Украинците. Тоа не значи дека сум рекол дека и Харкив не е победа на Украинците, победа е, секое завземање на територија е победа, без разлика што малтене беше отстапена територијата. Колкав стратешки значај имаат овие победи тоа ќе покаже текот на војната. Поентата за Красни Лиман беше дека можеа да го држат можеби и месец дена без никаков проблем, но ете решија да се повлечат, дали немале мотивација, дали генералите им рекле да се повлечат... тоа ќе го покаже времето.@jamajka ме мрзеше да барам линкови кога беше очигледно (освен за фан клуб путин) дека ќе падне за 24 часа. Се признава победата во Лиман или ќе ја прогласиме за пирова или пак за непостоечка бидејќи русите се ,,повлекле"
Хаха, буквално те има тогаш кога победуваат Украинциве (ако можеме тека да ги наречеме западниве медиумски кампањи). Ич да не следам што се случува, ако тебе те видам на темиве знам дека нешто се десило поволно за западниве.имам јас и други работи не живеам на форумов
Не пишувам во таа тема ја оставам за руските куртони, а и малце офтопик ти е муабетот, затоа овде ти одговарам.Види, сакале нејкеле мора да се борат сега. Ако мислат дека можат само да се повлечат од Украина и да живеат како што си живееле, гадно се лажат. Ќе бидат срозени до коска,90тите ќе им изгледаат како golden age во споредба со тоа што следи. Судбината како народ и држава им се решава во оваа војна.
Не е Русија Северџистан да стане вазал.Не пишувам во таа тема ја оставам за руските куртони, а и малце офтопик ти е муабетот, затоа овде ти одговарам.
Русите ќе имаат избор, ќе можат да станат нова Германија, политички и воено вазали, но економски многу богати. Но, чисто се сомневам дека русите ќе тргнат по тој пат.
Нема да има таква можност за Русија, се виде тоа во 90ти. Во овие граници никогаш нема да можат да бидат добри вазали.Не пишувам во таа тема ја оставам за руските куртони, а и малце офтопик ти е муабетот, затоа овде ти одговарам.
Русите ќе имаат избор, ќе можат да станат нова Германија, политички и воено вазали, но економски многу богати. Но, чисто се сомневам дека русите ќе тргнат по тој пат.
Тие воопшто нема да бидат вазали. Пре би ја уништиле Америка со се себе отколку вазали да се.Нема да има таква можност за Русија, се виде тоа во 90ти. Во овие граници никогаш нема да можат да бидат добри вазали.
Америка се обврза уште на почеток да обезбеди све што треба.Ќе најдат ли нова масовна гробница во Лиман Украинците?
Абе ко шо ви е одвратно името на таа партија така ви е одвратно и името Македонија.Денешното СДС нема само бугарофилски елемент туку е апла бугарско-албанска партија.Дури и Бранко ваш тоа го свати ама сега веќе е касно.Друже од 6 браќа колку што имал дедо ми 4ца го дале животот за оваа земја, замисли колку потенцијални братучеди имам изгубено. Денес Македонија се брани во Украина а кланот на путин е агресорот и фашистот кој нема право да се меша во туѓи држави како што тоа го прави бугарија со нас.
А инаку во денешното СДСМ има навистина бугарофилски елементи кои до вчера биле дел од дпмне а веројатно и нивните дедовци се бореле на страната на фашистот Борис НО и во ваква формација таа е мисловна именка за дпмне на Мицко и грујо, толку ми е одвратна таа партија што ми се повраќа и името да ѝ го помислам.
Автоматски споено мислење:
Само има еден мал проблем, не можеш да купиш евра.