Енергетска криза во Европа

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.530
Поени од реакции
22.185
Поедноставно е да го затворат вентилот. Зошто би ја убиле златната кокошка?
I Rusite znaat deka nema povekje da tece nisto niz ovie cefki. Ako poglednam cel proces od pocetok na vojnata do denes, Rusite cekor po cekor gi namalija kolicinite so golemi drami za na kraj skroz da zaprat. Ova bi pasuvalo vo celokupnata slika. Ama isto taka na mnogu drugi im bese trn vo oko ovaa cefka, taka da da pocekame sto ke ispadne na kraj. Ne bi isklucil niedna opcija.

Член од
3 септември 2022
Мислења
134
Поени од реакции
361
I Rusite znaat deka nema povekje da tece nisto niz ovie cefki. Ako poglednam cel proces od pocetok na vojnata do denes, Rusite cekor po cekor gi namalija kolicinite so golemi drami za na kraj skroz da zaprat. Ova bi pasuvalo vo celokupnata slika. Ama isto taka na mnogu drugi im bese trn vo oko ovaa cefka, taka da da pocekame sto ke ispadne na kraj. Ne bi isklucil niedna opcija.
Толку ли е тешко да се соочиш со реалноста? Знам дека боли понекогаш, ама подобро е за психата.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.530
Поени од реакции
22.185
Толку ли е тешко да се соочиш со реалноста? Знам дека боли понекогаш, ама подобро е за психата.
Tabasko care, ako imas dokazi site cekame da gi pokazes. Sve drugo e spekulacija.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.098
Поени од реакции
9.419
Да, за 10 - 15 години можеби ќе дознаеме.

Но сепак по логично е дека ова е за на Европа да и се тргне сансата да се предомисли.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.059
Поени од реакции
9.446
Tabasko care, ako imas dokazi site cekame da gi pokazes. Sve drugo e spekulacija.
Јавно се закануваат, дека ако Русија ја нападне Украина ојде гасоводот.

Член од
3 септември 2022
Мислења
134
Поени од реакции
361
Ти треба доказ да прифатиш дека небото е плаво? Целата оваа војна, има една примарна цел, да се спречи најприродниот сојуз во Европа, онај помеѓу Русија и Германија. Затоа е цело финансирање на Полска од страна на САД, и затоа Украина по цена да биде тотално уништена мора да служи како тампон зона.

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Ne bi isklucil niedna opcija.
Мој совет да не ја исклучуваш опцијата за греење на дрва, и да побараш со време дрва или пелети, а бидејќи си балканец за ќумбе не те жалам, ќе си направиш сам од некое старо буре, или во најмала рака барај еден казан за ракија :D
1664357098705.png

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.551
Поени од реакции
3.743
Најголем трн во око е на Полска/Украина бидејки ги заобиколуваше со тоа и нема да има приходи од транзит, додај на ова дека двете држави се под максимум контрола на Сад и се ти станува јасно. Глупост е да мислиш дека Русите ќе си ја уништат картата која ја имаа во ракав за притисок кон Европа..

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.530
Поени од реакции
22.185
Најголем трн во око е на Полска/Украина бидејки ги заобиколуваше со тоа и нема да има приходи од транзит, додај на ова дека двете држави се под максимум контрола на Сад и се ти станува јасно. Глупост е да мислиш дека Русите ќе си ја уништат картата која ја имаа во ракав за притисок кон Европа..
Koj pritisok? So nedeli ne tece nisto, kartite gore dolu bea istroseni.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.551
Поени од реакции
3.743
Koj pritisok? So nedeli ne tece nisto, kartite gore dolu bea istroseni.
Па сигурно има некакви преговори на страна, вака Русија со гасоводите преку Украина и Полска нема да сака да им плаќа транзит и се завршува тука

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.899
Поени од реакции
13.025

Да а.
Сега вака по логика на едноклеточниве малце да видиме.
Западните куртони кои тврдеа дека Русија ќе пропадне ако не продава гас на Европа истовремено сега викаат дека Русија го рокнала. Брее мајката еј. Овие ниту Фројд ниту Ајнштајн неможе дијагноза да им постави бре :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom