- Член од
- 19 ноември 2020
- Мислења
- 2.524
- Поени од реакции
- 9.405
Турција не е со 95% етничка застапеност на Турци. Проценките се дека Турци се околу 75%. Од тие 80 милиони жители имаш над 15 милиони Курди кои отворено бараат повеќе права и бројката им се се повеќе зголемува и регионите кај што се населени убедливо водат во наталитет од сите региони на Турција.Што мислите вие дека е Македонија е Турција 80 милиона народ со 95% чиста етничка застапеност па ќе се курчиме ? Една Турција проба да се курчи економијата пепел и ја напраија што останува за нас...
Држава Македонија има 1,8 милиони жители од кои само 56% Македонци во неа другите 46% се од други националности кога ќе успеете да го сфатите ова и прифатите ќе сфатите зошто не е како што сакаме. Пред да давате глупи споредби Словенија е како нас , да ама словенија нема соседи како нашите и нема 30% муслимани.
Да Македонија беше 90% етнички чиста држава ќе се свиреше друга песна сега ќе ќутиме и пушиме или ќе сме Палестина друго нема според мене.
Северен фиром има 60 и нешто ситно проценти Македонци, 56% не се. Toa e заради делумен бојкот на попис.
Од кога има официјални бројки автохтоните си имаат доста голема бројка. Бројката од 1999та не е толку голема како што се шпекулира. Едноставно требаше да направиме како балтичките земји кои имаат наци постапки кон русите и не им даваат државјанства така и ние требаше да не се даде државјанство на сите што се населиле од другите републики во СФРЈ. Така да пуниша сега ќе можеше само да гласа за градоначалник и совет на Липкова или КумановаАбе ако ми ставаш податоци стави ги од официјален документ, на Wikipedia може да седне секоја будала и да истресе бројки од ракав.
Инаку ова со мобилизација незнам дали знаете дека има доста видеа како има огромни гужви на рекрутните центри. Доста од видеата се и од далечниот исток. И ставање на видео од флајт радар што прикажува забрзана снимка на авиони што одат надвор од Русија ми е безмислено, финската полиција на твитер објави дека нема гужва на границите и дека се фејк видеата. Секако дека ќе си има народ што ќе гледа да побегне од мобилизација, фала богу има народ што не им се умира во оваа непотребна војна ама бројката не е голема.
Има и одредени политичари што се пријавиле, секако тоа е за маркетинг само.
Ова ќе оди на уште поголема ескалација и најверојатно русите ќе ги засилат нападите.