Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728
Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Нели имаше 1 милион активни војници, зошто сега треба некој механичар да се мобилизира.

Значи ништо немале, блефирале, имаме 12 илјади тенкови, 1 милион активни војници, хиперсонични.

Нападна соседна држава и сега де заканува дека ќе употреби нуклеарки ако се чепне една педа руска територија.
Ова задебеленово. Не си упатен, прочитај телеграм канали, форумов поназад и вести.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.784
Поени од реакции
10.590
Кои Drama Queens сте јас сум просто фрапиран
Па светот е на раб на Трета Светска Војна, а ние сме на иста страна со бугарите!!!
Работава не е за драма туку за хистеришење!

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Не ми се верува дека Русите замениле Азовци со заробените нивни од Харков...

Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364
Па светот е на раб на Трета Светска Војна, а ние сме на иста страна со бугарите!!!
Работава не е за драма туку за хистеришење!
Прва добра поента на темава
touché господине
Автоматски споено мислење:

Не ми се верува дека Русите замениле Азовци со заробените нивни од Харков...
Ауф не знаеш уште колку работи ќе видиш што нема да ти се веруваат, врзете ги појасите guys and gals

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Ukrainian media claim that Viktor Medvedchuk was extradited to Russia as part of a prisoner exchange which saw 50+ Russian POWs released & 4 Ukrainian Armed Forces Azov nationalists commanders released in exchange, as well as some troops.

Viktor Medvedchuk is kind of a big deal for those unaware.

Photo shows Russian POWs landing on Russian soil

t.me/asbmil

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.164
Поени од реакции
22.743
Па што знам дали вреди Медведчук толку. Он беше лидерот на опозицијата пред Зе да ја укине демократијата ако не се лажам. Наводно имало пилоти што е екстра, многу важен ресурс али овој ваљда поради симболика а-у.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Па што знам дали вреди Медведчук толку. Он беше лидерот на опозицијата пред Зе да ја укине демократијата ако не се лажам. Наводно имало пилоти што е екстра, многу важен ресурс али овој ваљда поради симболика а-у.
И дел од Азов ќе бидат погубени, а дел ќе киднат од тоа...
Јас мислам дека овие што биле пуштени азовци биле некои лесни колаборатори што не извршиле убиства туку потпомагале. Се надевам дека е вака затоа што ако не е, би било голем срам.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.255
Поени од реакции
18.205
Русија што мобилизирала 300.000 војници е слабост... Не знам како некои луѓе си замислуваат војна, како ачивмент во видео игра, освој ја Украина со 200.000 војници. Ништо чим не ја поразија вака - толку, изгуби Русија, време е да си одат дома. o_O

Тотално изопачено мислење кое се коси со реалноста. Па уште слика од гужва во Москва се покажува како Русите бегаат низ граница или некои рандом шарени зеле да протестираат и тоа се презентира дека Русите се против ескалација.
Не е знак на слабост туку знак на пропаднат план. Бидејки имаше тука многу дискусии дека тоа им било некаков лажњак.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Не е знак на слабост туку знак на пропаднат план. Бидејки имаше тука многу дискусии дека тоа им било некаков лажњак.
Не е слабост. Потреба е. Нема поента веќе да водат ограничена операција кога буквално цел Запад со се санкции, оружја се здружи со Украина.

Of the 55 Russians who returned from captivity today:

▪2 senior officers (colonel and major)
▪6 junior officers
▪4 ensigns
▪40 privates and sergeants
▪2 servicemen of the NM DPR
▪1 serviceman of the NM LPR

Out of 55, seven were hospitalized.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.164
Поени од реакции
22.743
И дел од Азов ќе бидат погубени, а дел ќе киднат од тоа...
Јас мислам дека овие што биле пуштени азовци биле некои лесни колаборатори што не извршиле убиства туку потпомагале. Се надевам дека е вака затоа што ако не е, би било голем срам.
Кој ги знае, мислам дека е грешка али да видиме кој се пуштиле Украинците првин.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.678
Поени од реакции
33.849
Епа потребата е слабост. Пошто кога војниците на РФ 7 месеци војуваат против 7-10 пати поброен противник, и победуваат - тоа е business as usual. Aма кога мобилизираат резервисти (заедно со кои пак не се ни четвртина од бројот на украинските војници), тогаш тоа е слабост и планот пропаднал.

Инаку самите војници најдобро знаат дека ниеден план не ја преживува битката (дури ни почетокот).

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Пак пропаганда ќе прават медиумиве за ова со Азовциве...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.441
Поени од реакции
18.426
Русите ги ослободија странците 3 или 4 беа, еден беше британец, го осудија на смртна казна ако се сеќавате.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.255
Поени од реакции
18.205
Русите ги ослободија странците, еден беше британец, го осудија на смртна казна ако се сеќавате.
Тој и за стрелан го прогласија :pos:
Добра денацификацијава. И тие нацисти што ги фатија ги трампаа.

Епа потребата е слабост. Пошто кога војниците на РФ 7 месеци војуваат против 7-10 пати поброен противник, и победуваат - тоа е business as usual. Aма кога мобилизираат резервисти (заедно со кои пак не се ни четвртина од бројот на украинските војници), тогаш тоа е слабост и планот пропаднал.

Инаку самите војници најдобро знаат дека ниеден план не ја преживува битката (дури ни почетокот).
Добро имаме напредок, планот не преживеал. Се доближивме до реалноста. Сега останува да видиме бекап планот како ќе се развива.

Kajgana Shop

На врв Bottom