Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Што се однесува до мнозинството во Советот, ВМРО-ДПМНЕ има лидер, професорот Трајко Славевски е таму, имаме мнозинство, но работите се флуидни, денес имате, утре немате, не е многу важно“. рече Мицкоски.

Стварно баш вака изјавил Мицко? Кој бот човече... Како бе не е важно кој има мнозинство во советот на главниот град? :facepalm:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.172
Поени од реакции
3.417
Он да го биваше во политиката сега ќе седеше во белата палата покрај Вардар, ама оти не го бива цело време нешто не му е по ќеф, тие околу него да ги биваше до сега немаше да биде лидер.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.791
Поени од реакции
8.500
Што се однесува до мнозинството во Советот, ВМРО-ДПМНЕ има лидер, професорот Трајко Славевски е таму, имаме мнозинство, но работите се флуидни, денес имате, утре немате, не е многу важно“. рече Мицкоски.

Стварно баш вака изјавил Мицко? Кој бот човече... Како бе не е важно кој има мнозинство во советот на главниот град? :facepalm:
Какво мрсно теле е овој Мицковски, 22 советници се ДПНЕ и Левица, уште 1 им треба. Место од Зелен Град или ДОМ да бара зема на Алијанса и Алтернатива им тутна во скут 10 директорски места да ги нахрани малце шиптaрите гладни да не останат. Да им ги дадеше пола од тие директорски места на Павле или ДОМ влада ќе напуштеа.

Да не ни почнам како можеа и истата финта како Тетово да ја искористат. Да не донесат завршна сметка и кога СДС беше во нокдаун на нови избори за совет да извојуваат чисто мнозинство. Ама не е лесно да си министер за опозиција.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407
J

joli1

Гостин
Се изедоја меѓусебно за еден тендер.

Мицковски смешен, прво гласајте ја Арсовска, па се разидинувам со Арсовска, па го подржувам овој што јадеше отказ заради обиди за местење на тендер, wtf, па кој ќе гласа за ДПМНЕ на наредни локални избори кога за кандидатот од твојата партија два пати излегуваш контрадикторен.

Милион шанси пропуштени за да ги тргне од власт, изгуби се што можеше да изгуби, а и таму кај што доби (мал број ситуации), не ни знае правилно да одигра, пола гласачко тело на ДПМНЕ го пасивизира или го даде на тацна на другите партии, буквално најнепродуктивен политички лидер.

Мене да ми ја дадеа ДПМНЕ да ја водам боље резултати за партијата ќе извадев, а и на власт досега ќе ги донесев.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.139
Поени од реакции
83.789
Team Данела. Градската мајка треба да се тргне од лузерската реа што ја емитира вмро дпмне и да ја води метрополата во подобри денови без нивните ситни апаши .
Ми се чини дека има она амин од кај што треба, за ова да го праи.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407
Какво мрсно теле е овој Мицковски, 22 советници се ДПНЕ и Левица, уште 1 им треба. Место од Зелен Град или ДОМ да бара зема на Алијанса и Алтернатива им тутна во скут 10 директорски места да ги нахрани малце шиптaрите гладни да не останат. Да им ги дадеше пола од тие директорски места на Павле или ДОМ влада ќе напуштеа.

Да не ни почнам како можеа и истата финта како Тетово да ја искористат. Да не донесат завршна сметка и кога СДС беше во нокдаун на нови избори за совет да извојуваат чисто мнозинство. Ама не е лесно да си министер за опозиција.
За да направиш потег каков што викаш, треба да имаш муда т.е. да бидеш храбар.

А зошто Данела би имала амин да го прави ова што го прави? Личните конекции или?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
ДПНЕ веќе скоро цела една година владее со над 40 општини во државава, како и со главниот град. Од тука можеме да извлечеме поука и да претпоставиме како ќе владеат и воопшто со државава откако во иднина ќе ја превземат и централната власт. Од шупљо у празно и обратно, што би се рекло политиката на Курто-Мурто... :tapp:

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
ДПНЕ веќе скоро цела една година владее со над 40 општини во државава, како и со главниот град. Од тука можеме да извлечеме поука и да претпоставиме како ќе владеат и воопшто со државава откако во иднина ќе ја превземат и централната власт. Од шупљо у празно и обратно, што би се рекло политиката на Курто-Мурто... :tapp:
Ама нееее Левица е приврзок на СДС, само ВМРО ќе ја спаси државата - просечен в-морон...

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.782
Поени од реакции
49.642
Многу веројатно. Иако јас од добро информирани стратези :D сум убедуван дека ова е уствари своевиден поздрав од Будимпешта.

Не е ни важно, во крајна линија, ако оние пешљаци од вмро беа тоа што треба да се, немаше да има прстор за поздрави од ниедна страна. Недоследноста си раѓа вакви ситуации.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Ама нееее Левица е приврзок на СДС, само ВМРО ќе ја спаси државата - просечен в-морон...
Левица... Никогаш не сум гласал за Левица иако постои како партија веќе неколку години, зошто, скептик сум, ај што многу се офајдивме од овие т.н. умерени комуњари центар-лево социјал-демократи па уште да гласам за политичка опција која се наоѓа уште полево од нив на политичкиот спектрум, no way man, попрво би гласал за Бачев, Палчо, Родина или Интегра него ли за Димо Апасија, антипатичен ми е човекот уште од самиот почеток, а и воопшто неговата опција, партија, луѓе, политики, дејствија...

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.599
Поени од реакции
3.858

Го лапкаат на ш иптарите и пак кога ќе дојдат нови избори и после формирање на влада ќе му свртат грб и ќе се шитнат кај екипава на Зајо

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.873
Поени од реакции
2.850

Како прав министер за опозиција успеа да ги убие протестите што беа против францускиот предлог.
Од сите министри тој најубаво си ја врши својата работа.

Kajgana Shop

На врв Bottom