Не ја мразам Русија, ниту Русите.@teneke одмори, не можеме да те стигнеме. Брзо ти куцаат тие прсти кога мора да се плука по Русија.
Имам бајо. Не се грижи за мене очигледно ме думаш.Некој амер му го има напишано затоа вика дека ништо не му треба,
а да и Игорче ќе заборавевме дека исто така се си има,
хм ние си мислеме дека работи некоја амалска работа во Дојч, ама почнувам да мислам дека е во бизнисот за продавање верар и магла.
Па не сакаш затоа што си сепак за Американците или не си доволно информиран. И малите деца знаат дека оваа инвазија беше настаната заради провокациите на НАТО кон Русија, а Украина им беше заморче за тоа.Не ја мразам Русија, ниту Русите.
Но, не можа да поддржам инвазија на Русија врз Украина, само затоа што САД се хегемон и ги мразам Демокративе и Неоконзервативиците.
Не оди тоа така.
Официјално прогласување војна ќе му даде овластување да ја внесе целата држава во воен режим. Ќе може да ги задржи сите регрути моментално што служат воен рок и да ги повика тие претходно го завршиле со служење (делумна мобилизација). Тука прекинуваат сите договорни обврски кај што регрути не смеат да се распоредуваат во воени дејствија надвор од териториите на Русија и ќе може да ги истовари во Украина. Ќе му се одврзат рацете да прибира пари и да ги пренамени во војската. Ќе се вадат воени резерви и опрема од магацини низ цела Русија и ќе се формираат нови воени единици. Формално ќе се трасира патот за можно користење нуклеарно оружје зашто државата официјално ќе биде во војна.Сега не се води ова како војна?Или сеуште русија води под мотото „ослободување на русите по украинско угнетување“
Така е, не се способни Русите, не ги бива, не се замарај повеќе со ова. Кога ќе станеш утре сабајле, Москва ќе биде падната.Кога започна се ова негде имаше ставено мислам дека на Русија би и требале само (незнам клк беа точно)5-6 дена да ја капитулира Украјна
И да мислам дека сите наши тенкови се дадени колку што имам разбрано.
Ти веројатно си единствениот на форумот што има ама БАШ СЕ и сега сум ти љубоморен оти ја немам ништоИмам бајо. Не се грижи за мене очигледно ме думаш.
Gesendet von meinem SM-S901B mit Tapatalk
Не може да чека детето, адреналинот го мава од сите страни, Украинците не чекаат до утре, напаѓаат од сите страни и се подготвуваат за победничката парада на Црвен плоштад на 25 декември 2022, на католички и протестантски Божиќ и годишнината од распаѓањето на Советскиот Сојуз.Така е, не се способни Русите, не ги бива, не се замарај повеќе со ова. Кога ќе станеш утре сабајле, Москва ќе биде падната.
Да ама Русите сега како да ја поддржуваат војната. Не се веќе против нејзе.Официјално прогласување војна ќе му даде овластување да ја внесе целата држава во воен режим. Ќе може да ги задржи сите регрути моментално што служат воен рок и да ги повика тие претходно го завршиле со служење (делумна мобилизација). Тука прекинуваат сите договорни обврски кај што регрути не смеат да се распоредуваат во воени дејствија надвор од териториите на Русија и ќе може да ги истовари во Украина. Ќе му се одврзат рацете да прибира пари и да ги пренамени во војската. Ќе се вадат воени резерви и опрема од магацини низ цела Русија и ќе се формираат нови воени единици. Формално ќе се трасира патот за можно користење нуклеарно оружје зашто државата официјално ќе биде во војна.
Со други зборови, многу повеќе смрт и уништување за двете страни.
Ова е меч со две острици и ќе создаде сериозна поларизација во руското општество која потенцијално може да му резултатира со граѓански бунт дома.
Господ да ти придаде од све. Раат ми е душата не морам да те думам.Ти веројатно си единствениот на форумот што има ама БАШ СЕ и сега сум ти љубоморен оти ја немам ништо
Тоа што ти го кажуваш е законска процедура, ама Путин беше диктатор и законите не ваат за него, па нема проблем некој работи да се поинаку.Официјално прогласување војна ќе му даде овластување да ја внесе целата држава во воен режим. Ќе може да ги задржи сите регрути моментално што служат воен рок и да ги повика тие претходно го завршиле со служење (делумна мобилизација). Тука прекинуваат сите договорни обврски кај што регрути не смеат да се распоредуваат во воени дејствија надвор од териториите на Русија и ќе може да ги истовари во Украина. Ќе му се одврзат рацете да прибира пари и да ги пренамени во војската. Ќе се вадат воени резерви и опрема од магацини низ цела Русија и ќе се формираат нови воени единици. Формално ќе се трасира патот за можно користење нуклеарно оружје зашто државата официјално ќе биде во војна.
Со други зборови, многу повеќе смрт и уништување за двете страни.
Ова е меч со две острици и ќе создаде сериозна поларизација во руското општество која потенцијално може да му резултатира со граѓански бунт дома.
Даре, на темава сум од самиот почеток, не ми објаснувај зошто настана војната. Русија се мешаше во внатрешните работи на Украина отсекогаш. Очекувано е незадоволство на народот од таквата ситуација, исто како што не се луѓето задоволни во Белорусија, исто како што беа и во Казахстан каде го примораа претседателот да промени политика.Па не сакаш затоа што си сепак за Американците или не си доволно информиран. И малите деца знаат дека оваа инвазија беше настаната заради провокациите на НАТО кон Русија, а Украина им беше заморче за тоа.
Поправено!...
САД, НАТО и ЕУ немаат поим во кој век се наоѓаат.
'Русија се мешаше во внатрешните работи на Украина отсекогаш.'Даре, на темава сум од самиот почеток, не ми објаснувај зошто настана војната. Русија се мешаше во внатрешните работи на Украина отсекогаш. Очекувано е незадоволство на народот од таквата ситуација, исто како што не се луѓето задоволни во Белорусија, исто како што беа и во Казахстан каде го примораа претседателот да промени политика.
Русија нема поим во кој век се наоѓа.