PIRATIC
diplomiran klozetar
Ma jebeš kaleto, ni od niv nema arno, a ušte pomalku arno od rusite !Разнишување на американската хегемонија насекаде, вклучувајќи и на Балканот. Калето ќе има помалку влијание и моќ да нè команда...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ma jebeš kaleto, ni od niv nema arno, a ušte pomalku arno od rusite !Разнишување на американската хегемонија насекаде, вклучувајќи и на Балканот. Калето ќе има помалку влијание и моќ да нè команда...
Најголема глупост што може да направат Русите е да тргнат одма да ги враќаат изгубените територии... Една од целите на ваквите акции е да се натера непријателот на брзи и непромислени акции. Колку и да е успешна акцијата, таа територија што ја изгубија Русите, треба да се брани, треба да се обезбедни логистика и така натаму. Имај во предвид дека и Украинците во моментов имаат проблем со ресурси и бројност на војска и дека во моментов дополнителни 2000 квадратни километри ќе им биде само дополнителна тежина. Така да попаметно би им било на Русите на почекаат, барем јас така мислам. Поверојатно е да удрат на друго место, за да компензираат за политичката цена која ја платија.Не знам што им е планот, ама еве 48 часа нњ можат да се консолидираат.
Вчера се мислеше дека ќе направат одбрана на линија Изјум и Лиман, а денес ги изгубија без војна.
Единствено ако не спремаат некоја офанзива повторно на Киев, пошто огромен број од овие бригади, се всушност од таму. Иако, малку веројатно.
Не знам што им е планот, ама еве 48 часа нњ можат да се консолидираат.
Вчера се мислеше дека ќе направат одбрана на линија Изјум и Лиман, а денес ги изгубија без војна.
Единствено ако не спремаат некоја офанзива повторно на Киев, пошто огромен број од овие бригади, се всушност од таму. Иако, малку веројатно.
И вие северџаните не знаете што зборите веќе. Еднаш велите Путин е фашист и му давате надимак Путлер,а друг пат велите дека е комунист.Па дај одлучете се.Može e i najdobro ovaa vojna da ja izgubi Rusija i konečno da sfatat site rusofilski rublja patrioti i od Makedonija i od Srbija i voopšto od sekade deka Rusija e edna obična post-sovetska i post-socijalistička lepeška (slično ko nas) so milion vnatrešni problemi i apsolutno nema šansi da se natprevaruva so kolektivniot zapad na nitu edno pole !
Jas nikogaš ne sum napišal nikade deka Putin e fašist, nikogaš, toj si e bivša sovetska KGB komunjara, ko i našive političari ovde, bivši jugo-komunjari, a kobajagi isprani od bivšiot sistem. Putin e nacionalist-bolševik / nacional-bolševik, mešavina i od ruski nacionalizam i od socijalizam. Dugin javno se deklarira kako takov i go propagira toa, a i Putin e na taa linija !И вие северџаните не знаете што зборите веќе. Еднаш велите Путин е фашист и му давате надимак Путлер,а друг пат велите дека е комунист.Па дај одлучете се.
Не ми гледа за болшевик, ја форсира црквата и Романови. Националист и патриот е исто за мене.Jas nikogaš ne sum napišal nikade deka Putin e fašist, nikogaš, toj si e bivša sovetska KGB komunjara, ko i našive političari ovde, bivši jugo-komunjari, a kobajagi isprani od bivšiot sistem. Putin e nacionalist-bolševik / nacional-bolševik, mešavina i od ruski nacionalizam i od socijalizam. Dugin javno se deklarira kako takov i go propagira toa, a i Putin e na taa linija !
УгљедарКој е следен?
Лисичанск?
Колку за информација: Русија користи капиталистички економски систем. За тоа што рече дека Путин е националист ти држи вода.Jas nikogaš ne sum napišal nikade deka Putin e fašist, nikogaš, toj si e bivša sovetska KGB komunjara, ko i našive političari ovde, bivši jugo-komunjari, a kobajagi isprani od bivšiot sistem. Putin e nacionalist-bolševik / nacional-bolševik, mešavina i od ruski nacionalizam i od socijalizam. Dugin javno se deklarira kako takov i go propagira toa, a i Putin e na taa linija !
Што се случува во Угљедар?Угљедар
Се собираат Украински воени сили во тој правец.Што се случува во Угљедар?
Ако не објави војна чичо Путин и да се фати сериозно со работа, да прати вистинска Руска армија , мислам дека и Мариупол и Крим ќе ги изгуби за месец дена, таман пред зимата да дојде ....Кој е следен?
Лисичанск?
Да се губеше така лесно, прво Керсон ќе го изгубеа.Ако не објави војна чичо Путин и да се фати сериозно со работа, да прати вистинска Руска армија , мислам дека и Мариупол и Крим ќе ги изгуби за месец дена, таман пред зимата да дојде ....
Па еве гледаме на север како лесно губат.. зошто не би и на југ ? Мислиш дека оваа армија која освојува северно е истата што проба долу кај Херсон пред некој ден? Затоа што тие баталјони се собираа горе кај Харкив во исто време кога почна контраофанзивата доле кај Херсон (според руски извори ова дека ги гледале со денови дека се ложат таму) ... можно е да Херсонската офанзива беше лажнјак за ова што се дешава овие 2-3 дена ...Да се губеше така лесно, прво Керсон ќе го изгубеа.