Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    739

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.143
Поени од реакции
83.795
Мислам дека е појако, и дека не разликува Ирак од Либија. :D
Цепидлака си бил одувек.
Автоматски споено мислење:

Не знам што лупеташ. Ова е само симболичен напад врз НАТО. Да беше буквален напад, Русија ќе беше здробена до сега.
Објасни ми, како може земја со 5000 нуклеарни глави да биде здробена?
Како?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.960
Поени од реакции
34.326
Во MAD, заедно со целата планета.

Можно е... Не дека ботот го разбира ова, за него приказната е дека Рамбо и америте ќе им ја скршат кичмата на Русите,

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Цепидлака си бил одувек.

Објасни ми, како може земја со 5000 нуклеарни глави да биде здробена?
Како?
Мислев на руската армија, не на државата. Не верувам дека НАТО би навлегле на територијата на Русија дури и да дојде до одбранбена војна.
Ама војската комплетно срушена ќе им биде.

Не, не е Трамп единствениот што не започнал војна. Ни Обама ни Клинтон не започнале никаква војна.
Ако демонстрациите во Србија ги нарекувате војна, немате поима што би значело НАТО стварно да имало војна со Србија досега.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.295
Поени од реакции
18.297
Ако демонстрациите во Србија ги нарекувате војна, немате поима што би значело НАТО стварно да имало војна со Србија досега.
Какви демонстрации?

Инаку украинците ја започнале офанзивата. Наредниве денови треба да има попрецизни информации. Мое мислење ќе биде тешко за Русите да го задржат Керсон. Реката би била добра граница за идно статус кво ситуација.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.143
Поени од реакции
83.795
Инаку украинците ја започнале офанзивата. Наредниве денови треба да има попрецизни информации. Мое мислење ќе биде тешко за Русите да го задржат Керсон. Реката би била добра граница за идно статус кво ситуација.
Клучен е за водоснабдувањето на Крим.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.857
Поени од реакции
10.824
Какви демонстрации?

Точно, започнале офанзива… ама Деки вика накај Лвов била :ROFLMAO:
Благодатное(Комсомолское) на правец Николаев, ослободено! Уаф со тешки загуби се повлекува!

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.996
Поени од реакции
13.207
Јаки се овие контраофанзививе.
Све преку социјални мрежи најавени, да ти е мерак да војуваш денешно време. :pos:
Која комедија у пичку матер.

Член од
28 јуни 2018
Мислења
803
Поени од реакции
968
демонстрации
Demonstracii na bombardiranje so osiromasen uranium.
Neli gledash deka @Shakespear upotrebuva anglicizmi koi i ne znae kako da gi koristi, ama valjda taka e programiran botot - mora da juzne nekolku smart vordovi za da ni pokaze deka e intelEgenten :icon_lol::D

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.172
Поени од реакции
3.417
Штета што се само твој мислења, во реалноста тешко дека ќе биде, зар мислеш дека русите пиеле водка и не знаеле дека ќе има офанзива (мислам кој не знаеше со месеци) па не се спремале, јас ништо значајно не очекувам, може само офанзивата да оди кон Николаев или Запорожје, тоа ми е на мене енигмата каде ќе одат русите.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.857
Поени од реакции
10.824
Бтв никој не коментира дека им обориле два авиона су-25 на укрите?!
Можно е да се нашите :(

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.172
Поени од реакции
3.417
Бтв никој не коментира дека им обориле два авиона су-25 на укрите?!
Можно е да се нашите :(
Нашите беа 24-ки и не верувам дека би летале без посериозен ремонт, некој што се движи околу аеродромот би можел да каже дали уште стојат.

Kajgana Shop

На врв Bottom