Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    739

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Ukraincite celo leto pravat kontinuirani kontraofanzivi vo Hersonskata oblast, maksimum ke oslobodat edno, dve ili tri selca, a za den-dva pak ke gi izgubat. Potoa povtorno se slučuva istoto i taka celo leto, bezbroj Ukrainski kontraofanzivi, a rezultat na teren trt...

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.848
Поени од реакции
4.542
Обама и Клинтон не знаев дека се републиканци, секој пат нешто ново откривам кога те читам.
Обама и Клинтон не започнале војна.
Секако дека не; војните започнуваат онака, сами од себе, а Американските власти никогаш немаат ништо со тие војни...
бидете мажи и кажете ми во лице што ми мислите, не позади грб

Член од
24 март 2010
Мислења
15.290
Поени од реакции
26.168
бидете мажи и кажете ми во лице што ми мислите, не позади грб
Зошто мораше да ја форсираш жена ти за функции? Ај што е лузер, па и глупа е. Толку немаше нешто поарно?

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Оваа е суштински иста песна со Удри Брусли! Дури и како таква, има во неа повеќе геополитика отколку на неодамнешните НАТО собири, пред војната, на кои се дискутираше углавно за расна, сексуална и полова застапеност.
еве ја цела:

Инжинериве се спремни за влез во ЕУ.Подобар избор се од клетите Руси.:confused:

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Токму тој Клинтон да беше претседател на САД имаше да го вовлече НАТО во срањево во Украина и сите ќе го окркавме убаво...

Едит:

Последно уредено:

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.848
Поени од реакции
4.542
Зошто мораше да ја форсираш жена ти за функции? Ај што е лузер, па и глупа е. Толку немаше нешто поарно?
ти совршениот немаш жена и не правиш глупости, шо сте лицемери еј..... поарно со министерства нека си игра него дома во штипки да ми се меша, не се прајте наудрени

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Нападот врз Србија беше демонстрација порадни нивните обиди за етничко чистење.
И тоа со Либија беше одмазден напад, немаше врска со цела Африка. (Републиканци, што да очекујеш.)
Ова со Русија е обид за проширување на руската територија кој нема да заврши само со Украина. Има опасност и кон други европски земји.
Автоматски споено мислење:

А како гледаш на нападот врз Македонија од страна на Косово?Како бе напагачите од терористи преку ноќ станаа борци за човекови права?Кој одлучи така и зошто?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.857
Поени од реакции
10.824
Отвори на Google Maps, отвори Google напиши USA, Canada, Australia, United Kingdom. Ќе ти излезе Wikipedia за секоја земја поединечно. Собери ги BDP, собери ги заедно териториите што ги имаат, ќе видиш дека имаат територија поголема од Русија. Што тоа значи. Тоа значи дека боли ги стојко. Ќе му дадат и на ЕУ ресурси од тоа по поволна цена и ќе се извлечат од оваа криза како после 2 Светска војна. Русија ќе изгуби повеќе. Се разбира Русија ја изгуби Украина засекогаш како влијание. Не завземам страна само давам свое мислење.
Ај уште еднаш чекор по чекор ако може?
На која икона треба да стиснам, на црвената или плавата…?

Не зафркавај… ќе се собереле и ќе им дале на еу што им треба :facepalm:
Па уште и по поволни цени…
Како ти го замишљаш тоа?!

Хахаха, и ова го спомнуваш ко да е лошо нешто што не се информира од лажни руски вести.
Се разбира дека ќе почнат прокси војна. Нападот на Русија е напад врз Европа. Ако не размислуваа за заштита на Европа од Русија, немаше НАТО никогаш да биде формирано.
Добро утро Шеки?! Како спиеше?
Како се осеќаш сега кога дозна дека нападот на РФ е напад врз НАТО/ЕУ и главниот непријател УСА?!

Да не пиеше kool-aid до сега, ќе знаеше..!
Читај не тука, ај, ќе поднаучиш и ти нешто.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Representatives of the civil-military administration of the Zaporozhie region denounced today that Ukrainian troops use artillery with NATO ammunition in attacks on the Energodar nuclear power plant.
“The latest attacks on Saturday were carried out with 155-millimeter shells of the North Atlantic Treaty Organization (NATO) with American M739 fuses,” the Ukrainian oblast authorities reported on their Telegram account.
In this regard, the member of the main council of the Zaporozhie oblast administration Vladimir Rogogov confirmed that long-range weapons were used in the aggression from the opposite side of the Dnieper River.
The Russian Defense Ministry warned last Thursday that Kiev troops would stage a provocation to generate a radiation leak, as well as to break the integrity of the nuclear waste repository and put the reactor in an abnormal operating state.
The portfolio specified that the aim of such action would be to create an exclusion zone of up to 30 kilometers and to blame Russia for nuclear terrorism
, in order to justify a further escalation of the conflict. Several Western politicians stated that a radiation leak at the Zaporozhie nuclear power plant as a result of the shelling could be a pretext for the Atlantic Alliance to start participating in the fighting in Ukraine.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.857
Поени од реакции
10.824
Representatives of the civil-military administration of the Zaporozhie region denounced today that Ukrainian troops use artillery with NATO ammunition in attacks on the Energodar nuclear power plant.
“The latest attacks on Saturday were carried out with 155-millimeter shells of the North Atlantic Treaty Organization (NATO) with American M739 fuses,” the Ukrainian oblast authorities reported on their Telegram account.
In this regard, the member of the main council of the Zaporozhie oblast administration Vladimir Rogogov confirmed that long-range weapons were used in the aggression from the opposite side of the Dnieper River.
The Russian Defense Ministry warned last Thursday that Kiev troops would stage a provocation to generate a radiation leak, as well as to break the integrity of the nuclear waste repository and put the reactor in an abnormal operating state.
The portfolio specified that the aim of such action would be to create an exclusion zone of up to 30 kilometers and to blame Russia for nuclear terrorism
, in order to justify a further escalation of the conflict. Several Western politicians stated that a radiation leak at the Zaporozhie nuclear power plant as a result of the shelling could be a pretext for the Atlantic Alliance to start participating in the fighting in Ukraine.
Пред два дена се вратија белоруските су-24 од апдејт! Сега и официјално можат да лансираат нуклеарно оружје!
Let them come ;)

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Добро утро Шеки?! Како спиеше?
Како се осеќаш сега кога дозна дека нападот на РФ е напад врз НАТО/ЕУ и главниот непријател УСА?!

Да не пиеше kool-aid до сега, ќе знаеше..!
Читај не тука, ај, ќе поднаучиш и ти нешто.
Не знам што лупеташ. Ова е само симболичен напад врз НАТО. Да беше буквален напад, Русија ќе беше здробена до сега.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.708
Поени од реакции
6.074
So replikite na onoj mentolot nepotreno ja zatupuvate temava. Ne znam sto ocekuvate , da go ubedite vo nesto? Da go naterate da misli so svoja glava? Da mu proraboti logika I razum?

Ignorirajte go... Zatoa sto ne vredi da debatiras so glupi luge. Moze samo da te spustat na nivno nivo.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.857
Поени од реакции
10.824
Не знам што лупеташ. Ова е само симболичен напад врз НАТО. Да беше буквален напад, Русија ќе беше здробена до сега.
Абре абдал!! До Рајна можат да ги збришат за 5мин без последици!
Твоите геј-лорди во Вашингтон можат само да гледаат и да плачат!

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
So replikite na onoj mentolot nepotreno ja zatupuvate temava. Ne znam sto ocekuvate , da go ubedite vo nesto? Da go naterate da misli so svoja glava? Da mu proraboti logika I razum?

Ignorirajte go... Zatoa sto ne vredi da debatiras so glupi luge. Moze samo da te spustat na nivno nivo.
Јас сум единствениот што ја пролева оваа тема со барем малце логика, а не руски пропаганди и теории на заговор ко вас.

Абре абдал!! До Рајна можат да ги збришат за 5мин без последици!
Твоите геј-лорди во Вашингтон можат само да гледаат и да плачат!
Ако можеа, немаше да плачат што НАТО им доаѓа на врата.

Kajgana Shop

На врв Bottom