Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.493
Поени од реакции
87.405
Најбесмислената кампања што воопшто се спровела на територијата на државава... Тренирањето на магарињата ми има поголема логика од оваа кампања.

IMG_20220824_160740.jpg

IMG_20220824_160724.jpg

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Знам дека ти е јасно нема оправање на системот, ама сепак пак си да остане гломазен систем и да има што поголема моќ, за 100% од луѓето да бидат под негова контрола, а резултатот кој ќе е ???

Блам држава = блам народ , бидејќи народот е државата, не името или релјефот.
Абе убав му е муабетот, ама прво е касно за истото, а второ светот е апла поразличен во однос на тој од пред 300 години..

Бегање од системот тешко, т.е ако истиот кракира ќе имаш хаос, а во него кој преживее ќе раскажува.

Нели ти ме караше оти сум зборувал против народот?

Па главен виновник за целата ситуација во која се наоѓаме е народот, политичарите се од истиот тој народ, пак ќе го цитирам Карлин оти имаше апла муабет на место за ова:
Прво станаа паразити во тој претходниот систем, еден куп пензионери, уште толку напикани по администрација, во фабриките по 15 шефови и сменоводители, па во транзицијата дозволија идиоти да им ја распродадат државата и да ги направат 100% зависни од партии, па во 2001ва едно инцесоидно племе дозволивме да ни се сери на глава и да ни прави циркуси, за сега пак да имаме и многу „опулени“ што натртени се залетаа да менуваат имиња/историја/јазици надевајќи се дека ќе ги пикнат во унија која е прашање на ден кога ќе се распадне и ќе отиде во мајчина, и уште капак на се групата што сонува за соживот со племето кое и еба матер на цела држава...

Тешка мизерија од народ, да ти е срам да кажеш од каде потекнуваш.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.143
Поени од реакции
83.794
Терористите повторно не пропуштаат да се прикажат во своето најдобро светло:

"Грешката во Главните книги е испревртени страници без никаков редослед на описно и бројчано оценување, без редослед на реден број на учениците, со еден збор целосен хаос. "

Не го сфаќам ова каурско цепидлачење. Зарем 2001-ва се бореа за сега некој каур да им цепидлачи и мудрува?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.143
Поени од реакции
83.794
немој да бидеш затуцан
значи преку кур со тој македонски национализам
21-ви век сме

Во Украина се брани Косово. Нашата земја треба повеќе да помага на Украина, или Косово пак ќе го грабне Милошевиќ.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.990
Поени од реакции
5.140
Најбесмислената кампања што воопшто се спровела на територијата на државава... Тренирањето на магарињата ми има поголема логика од оваа кампања.

Прегледај го приврзокот 342833

Прегледај го приврзокот 342832
И, знае ли некој од Вас како се мерат резултатите од кампањава кај „срцињава„ Арачиновски?...:icon_lol:

Веќе не користат „калаши„, почнаа да плаќаат сметки за струја и даноци на имотите?...

Последно уредено:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.464
Поени од реакции
9.167

procitajte go cel tekst, rabotava e “solzi sami kapat prosti mi “
Posle 20 godini vladeenje so drzavata i uste ne znam kolku so nivnite opstini pak Makedoncite krivi sto namesto da se fokusiraa na kanalizacii i slicni problemi, za niv povazno bese da se vee znameto na Albania i red drugi gluposti, da ne gi spomnuvam.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.728
Поени од реакции
21.311

procitajte go cel tekst, rabotava e “solzi sami kapat prosti mi “
Posle 20 godini vladeenje so drzavata i uste ne znam kolku so nivnite opstini pak Makedoncite krivi sto namesto da se fokusiraa na kanalizacii i slicni problemi, za niv povazno bese da se vee znameto na Albania i red drugi gluposti, da ne gi spomnuvam.
Па како ќе возат после Mercedes-AMG G 63 SUV, таман работа уште да плаќаат даноци и давачки према државата !!!
Како и да е апел до македониците, плаќајте струја за арачиновци да можат да копаат биткоини ..

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.296
Поени од реакции
8.762
Ова е фиромската реалност, гнилост и мизерија насекаде. Џабе е и Бугарите да ги препуштат на Фиромјаните и Гоце, Даме, Петко, Станко, Далај Лама, кога вакви работи се случуваат. Само распад за оваа одвратна творевина и никогаш да не се повтори повеќе...

ЗАБАРОТ ГО СТАВИЛ ДРЕНОТ НАОПАКУ? 25-годишно момче од Берово почина од сепса откако поправало заб во болницата во Штип

Ф

Флеш

Гостин
Ма ова да ти било македонска верзија на ДУИ ..... Летс го Дуи .... Ооо Љочччччч ....

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.791
Поени од реакции
8.500
Ма ова да ти било македонска верзија на ДУИ ..... Летс го Дуи .... Ооо Љочччччч ....

Единствената причина зошто ова е напишана статија е зошто СДС пробуваат повторно да ги апсорбираат назад во себе сите банана партии како ДОМ, ЛДП, НСДП, ДС, итн ... зошто во моментов се како шумеча таблета и се разложуваат со време. А и страв им е овие да не решат да се одметнат пред избори па тек тогаш да имаат комплетен распад. Па така направија преврат во ДОМ, па во НСДП , па еве сега и во ЛДП, Само во ДС не можат зошто Павле Трајанов е најверојатно единствен кој има право на глас.

Министерот за опозиција нормално седи на страна и се лечи.

Kajgana Shop

На врв Bottom