Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Грешка е што пробуваш да протнеш муабет дека сум кажал дека Касемиро не е добар играч, или дека Рајс е подобар играч. Не пишува такво нешто никаде, сам си влечеш заклучоци.

Ај како на мало дете, зашто си скаран со логика. Рајс е послаб играч од Касемиро, но би го купил заради тоа што е далеку помлад, и постои помала можност формата да му пропадне, како кај некои играчи кои се над 30 години. Рајс за Мектоминеј е Касемиро лично и би го кренал квалитетот на тимот моментално. За мене е сулудо тимот да спука 80 милиони за играч кој е над 30 години, и ке биде најплатен во тимот. Тоа не значи дека играчот е лош, туку дека трансферот е скап. Се надевам дека можеш да направиш динстинкција меѓу двете.
Ај па ти најде да расправаш за трансфери со НејмарЏуниор што ќе мава ал ин на 3 играчи.

Рајс во моментов ја покрива позицијата во Јунајтед на која НЕМААТ играч. Ниту еден. Драстично би влијаел на квалитетот на играта. Нема среден ред во ПЛ кој го нема надиграно дуото Фред Мектоминеј.
Те разбирам само муабетот ми е дека Јунајтед не е тим што му фали само Рајс и готово тоа е тоа, него дека нема он нешто драстично да смени во играта за да почне Јунајтед да гази. Јебига, таков е моментот, не чини екипата...

Секако, Јунајтед мора да пазари и тоа очајнички така да многу веројатно е дека ќе ги изгори некој со сумата за играчот што ќе го купат. Али, боље Рајс или Каземиро него Леонче мамичка ака Рабио. Човече, Рабио и Арнаутовиќ ги бараа летово бе.... :sramezliv:

Те разбирам само муабетот ми е дека Јунајтед не е тим што му фали само Рајс и готово тоа е тоа, него дека нема он нешто драстично да смени во играта за да почне Јунајтед да гази. Јебига, таков е моментот, не чини екипата...

Секако, Јунајтед мора да пазари и тоа очајнички така да многу веројатно е дека ќе ги изгори некој со сумата за играчот што ќе го купат. Али, боље Рајс или Каземиро него Леонче мамичка ака Рабио. Човече, Рабио и Арнаутовиќ ги бараа летово бе.... :sramezliv:

За Арнаутович мислам дека беше новинарска патка, ама со Рабио сериозно се преговараше. ГоспоТ да и даде илјада убавини на ненаситната Вероника, инаку планирав да престанам да го гледам Манчестер ако дојдеше Рабио. Јуанјтед никако не може да почне да гази, ама сигурно екипата е подобра од тоа да изгуби од Брајтон и Брентфорд. Потребни се неколку играчи, десно крило, десен бек, холдинг мидфилдер и шпиц, и Јунајтед би заличил на нормална екипа. Во моментов Манчестер воопшто не изгледа како фудбалски тим, ова е тотален распад.

Последно уредено:
Те разбирам само муабетот ми е дека Јунајтед не е тим што му фали само Рајс и готово тоа е тоа
Еххх сеа немој така па сепак после куповината на долгоочекуваното десно крило во името на Санчо, заден везен (односно холдинг мидфилдер што би рекле тие што мислат дека многу разбираат фудбал ако вака ги изговараат позициите) е последното делче од сложувалката наречена новиот Манчестер, комплетен и спремен за све.

Еххх сеа немој така па сепак после куповината на долгоочекуваното десно крило во името на Санчо, заден везен (односно холдинг мидфилдер што би рекле тие што мислат дека многу разбираат фудбал ако вака ги изговараат позициите) е последното делче од сложувалката наречена новиот Манчестер, комплетен и спремен за све.

Кој мисли така? Само шти напишав дека на Јунајтед му требаат минимум 4 нови фудбалери.

Кој мисли така? Само шти напишав дека на Јунајтед му требаат минимум 4 нови фудбалери.
Па да де, сеа 4, коа ќе ве спука реалноста малце. Иначе коа ќе забегате у фантазиите дека сеуште сме 2007ма година ондак ви фали 1, некад и ниеден.

Фан клубот мисли така иначе. Ваши се тие зборови.

Мидлфолдер го напиша, ќе ми извиниш Џонтра, и ти ништо не разбираш :pos:

Па да де, сеа 4, коа ќе ве спука реалноста малце. Иначе коа ќе забегате у фантазиите дека сеуште сме 2007ма година ондак ви фали 1, некад и ниеден.

Фан клубот мисли така иначе. Ваши се тие зборови.

Тие зборови беа кажани во сезоната кога продолжи фудбалот после короната, и тогаш Манчестер играше одлично, и навистина изгледаше дека му недостига само добро десно крило. Од тогаш наваму многу работи тргнаа во погрешен правец, најмногу заради падот во формата на Бруно и Рашфорд кои тогаш беа најдобри фудбалери во тимот. Ваков муабет само уште Санчо и готово моментално служи само како дебилна заебанција достојна за @NeymarJunior all in три пати по ред.
Автоматски споено мислење:

Еј, наместо и ставив о, каква драма, плус и л додадов, каква досетка од твоја страна, каков хумор, генијално. Секоја чест, Карлин не ти е рамен.

Не ни приметив. Не мислев на него секако.
Општо на сите што се праат така паметни.

Поготово тој еден што го имаа у фан клуб, тренер изиграваше, од твитер читаше анализи и се претставуваше ко Алекс Фергусон.
Изби блам Манчестер лани и го снема од форумов.

3ца купиа, уште 4 и требаат и на 3ца да им се врати старата форма. И може ќе влезат у топ 6.

Таман една сезона да се развие во клуб од средина на табела (y)
Исто ко мајка ти прво се развиваше со чичковци од Визибегово, Љубанци после влезе малце во шема со попознати личности од град.

Триесет години има Касемиро, далеку е од крајот на кариерата. Фернандињо вршеше работа во Сити до лани, а има 37 на пример.

Или еве Родри нека е прв тим последните две сезони, Фернандињо газел на истата позиција до 35.
Зашто доаѓањето на Касемиро во Јунајтед нема да биде од спортски фудбалска причина, туку од финансиска.
Поготово ако се вистински бројките што се спомнуваат, дека ќе зима по 20 милиони по сезона во Јунајтед.
Убаво кажа @Командант Марк дека ова за Касемиро ќе биде пензија, наместо да иде во Катар, Америка или Кина, тоа ќе го направи во Јунајтед во Премиер Лигата.

Не е ова да те зафркавам или нешто, али едноставно Јунајтед како клуб веќе не е конкурентен.
Ако продолжи со оваа политика на давање вакви плати, се повеќе и повеќе играчите (поготово оние што имаат веќе се освоено) ќе го гледаат како клуб каде што ќе можат убаво во своите 30те години да искешираат пред да се пензионираат.

Зашто доаѓањето на Касемиро во Јунајтед нема да биде од спортски фудбалска причина, туку од финансиска.
Поготово ако се вистински бројките што се спомнуваат, дека ќе зима по 20 милиони по сезона во Јунајтед.
Убаво кажа @Командант Марк дека ова за Касемиро ќе биде пензија, наместо да иде во Катар, Америка или Кина, тоа ќе го направи во Јунајтед во Премиер Лигата.

Не е ова да те зафркавам или нешто, али едноставно Јунајтед како клуб веќе не е конкурентен.
Ако продолжи со оваа политика на давање вакви плати, се повеќе и повеќе играчите (поготово оние што имаат веќе се освоено) ќе го гледаат како клуб каде што ќе можат убаво во своите 30те години да искешираат пред да се пензионираат.
А зошто сево ова мора да значи дека не му се игра фудбал веќе? Не ли може да си ги зема парите ама и да игра фудбал во исто време? Пак ќе кажам, 30 години има само, плус како што читав демек бил разочаран од носењето на Чуамени, што по секоја логка вика дека на човекот уште му се игра фудбал.

Плус ќе игра во најдобрата лига во светот, каде нема лесна утакмица. Неможеш да одиш во ПЛ за да се пензионираш. Се пензионираш во Катар или во МЛС ради квалитетот на фудбалот и темпото на игра, бидејќи ќе можеш со 50% од силата да протуркаш утакмица. Нема сериозен играч што дошол во Премиер Лигата за да се заебава. А Касемиро го сметам како таков.

Мене ми е јасно дека Јунајтед во моментов не е конкурентен, ама од некаде мора да се почне, а пак ќе кажам ДМ ни е убедливо најболната позиција во моментов.

Ете Рајс се спомнува од дел од фановите на Јунајтед тука, ама од каде се они сигурни дека Рајс би сакал да дојде во Јунајтед летово? Челзи се исто така сериозно заинтересирани за него, и имаат пари и они. Во секој момент можат да ја изедначат понудата на Манчестер и да кидне таму.. Може да му понудат ЛШ, а и нели го избркале како младинец, може има "score to settle", па сака да се врати и да успее во клубот за инат на тој што го избркал пред 7-8 години.

Ако го тргнеме на страна Рајс, која друга опција би била подобра од Касемиро за оваа позиција? Јас дури сметам дека Касемиро ради искуството би можел и побрзо да има импакт во играта од Рајс. А на Јунајтед му треба квалитет таму сега и веднаш.

А зошто сево ова мора да значи дека не му се игра фудбал веќе? Не ли може да си ги зема парите ама и да игра фудбал во исто време? Пак ќе кажам, 30 години има само, плус како што читав демек бил разочаран од носењето на Чуамени, што по секоја логка вика дека на човекот уште му се игра фудбал.

Плус ќе игра во најдобрата лига во светот, каде нема лесна утакмица. Неможеш да одиш во ПЛ за да се пензионираш. Се пензионираш во Катар или во МЛС ради квалитетот на фудбалот и темпото на игра, бидејќи ќе можеш со 50% од силата да протуркаш утакмица. Нема сериозен играч што дошол во Премиер Лигата за да се заебава. А Касемиро го сметам како таков.

Мене ми е јасно дека Јунајтед во моментов не е конкурентен, ама од некаде мора да се почне, а пак ќе кажам ДМ ни е убедливо најболната позиција во моментов.

Ете Рајс се спомнува од дел од фановите на Јунајтед тука, ама од каде се они сигурни дека Рајс би сакал да дојде во Јунајтед летово? Челзи се исто така сериозно заинтересирани за него, и имаат пари и они. Во секој момент можат да ја изедначат понудата на Манчестер и да кидне таму.. Може да му понудат ЛШ, а и нели го избркале како младинец, може има "score to settle", па сака да се врати и да успее во клубот за инат на тој што го избркал пред 7-8 години.

Ако го тргнеме на страна Рајс, која друга опција би била подобра од Касемиро за оваа позиција? Јас дури сметам дека Касемиро ради искуството би можел и побрзо да има импакт во играта од Рајс. А на Јунајтед му треба квалитет таму сега и веднаш.
Pa za 430k funti nedelno da dojdes od Real vo vakov Junajted ne e nisto drugo osven penzioniranje. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom