Се согласувам ! Затоа, ако забележа сум против каква било политичка агресија и националистички манифестации. Инаку сум токмак патриот. Немојте да мислите дека сите Бугари се такви.Да ви дадам пример. Каде е сега Каракачанов? Каде што беше во претходниот парламент и каде ќе биде кај новиот. Во зеленчукова градина.Не беше случајно што мојата порака беше до децата. Нема што да се лажем. Ќе биде потребно време за да се исправат работите. Ако се подобрат. Инаку да изградиме како Берлинскиот ѕид и да ни се смее цел свет.
Што да ти кажам за Гоце. Јас на левото рамо имам тетоважа потписот на Левски, не на Гоце. Ама тоа се космополитски личности. Левски, Гоце, капетан Петко војвода. Третиот е помалку познат, но има споменик на плоштад Гарибалди во Рим.Тие се бореа за слободата на сите угнетени луѓе без разлика какви се. Таквите херои треба да ги слави целиот свет, не да играме влечење јаже со нивните коски ! И уште нешто за Гоце. Ако се борел за независна Македонија, ние го почитувавме и го исполнивме неговиот завет. На 15 јануари 1992 година. И дали е тоа лошо ?
Се разбира, тоа не е аргумент сликата на Орфеј. Сакав да освежам малку атмосферата.Сепак, тоа е пример како се манипулира свеста.
Многу прочитав во подфорумот Историја. Мислам дека не можеме да напишеме ништо ново, ти како Македонец, јас како Бугарин. Ќе има само тензија. Не ме вовлекувај во оваа насока !