Fantasy Premier League 2022/23

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Prvo Fala za kodovite nekade moras da pratis PP za da ti gi pustat
Prv pat ke igram vo vasata liga
Eve go timot pred malku go sostaviv mada (Haland po se izgleda ke leta, Alvarez podobra opcija)

Screenshot_105.png

Прегледај го приврзокот 340514

Други години поише сум се размислувал.

Лено ќе иде у Фулам така да ќе брани прва постава, Кукуреља кај и да отиде ќе биде у ред, мада у Челзи и Сити можно е поише да седи на клупа ама секако ќе носи бодови а и не дека нема да игра.

Одегард им е капитен на Арсенал така да ќе игра цело време, Жоргињо пуца пенали мада тука поише се мислев за Ковачиќ па и Канте, ама исти курац се сите. Рајс е евтин а игра 90 минути секоја утакмица.
Хаверц би требало да игра цело време, Кејн нема зборови. Митровиќ гарант ќе си продужи по старо у Премиер лига а тоа е 0 голови следниот месец и трансфер аут.

Се гледаме до октомври кога ќе забораам дека играм ова.
Полош тим може само пакистанците и индијците имаат на играва, а они намерно такви тимови праат.

Прегледај го приврзокот 340514

Други години поише сум се размислувал.

Лено ќе иде у Фулам така да ќе брани прва постава, Кукуреља кај и да отиде ќе биде у ред, мада у Челзи и Сити можно е поише да седи на клупа ама секако ќе носи бодови а и не дека нема да игра.

Одегард им е капитен на Арсенал така да ќе игра цело време, Жоргињо пуца пенали мада тука поише се мислев за Ковачиќ па и Канте, ама исти курац се сите. Рајс е евтин а игра 90 минути секоја утакмица.
Хаверц би требало да игра цело време, Кејн нема зборови. Митровиќ гарант ќе си продужи по старо у Премиер лига а тоа е 0 голови следниот месец и трансфер аут.

Се гледаме до октомври кога ќе забораам дека играм ова.
Кукуреља е добар одбранбен ако остане во Брајтон. Ако отиде во Сити кељавото ќе го ротира, ако отиде во Челзи уште не се знае на која позиција ќе игра, може и централен дефанзивец да е во 3-5-2 формација.

Средината ти е ужас. Рајс ти е подвижен жолт картон, Жоржињо ќе ти носи поени на 1 од 5 утакмици, Одегард исто. Бернардо Силва е океј, ама толку, боље место него да го земеш Марез. Немаш ниту еден играч од Ливерпул, а имаат една од појаките навални линии во лигата.

Нападот е океј, освен Хаверц. Хаверц бе брат, сериозно? Боље летни го Хаверц земи го Стерлинг ако сакаш играч од Челзи да имаш, а во напад земи некој што е стварно напаѓач и ќе гарантира 15+ голови во лига.

Еве го победничкиот тим сезонава, по некоја случајност се погоди да е мојот. :D

Screenshot_20220802-162129.jpg

Објасни.

И дај да го видиме твојот.
-thats what she said.

Eve jas ke ti objasnam Leno ke go punat sekoja utakmica imas za 4.5/4.0 podobri golmani
Mings prv sostav moze samo da sonuva lani vide Dzerard kakva lejka e toj od negovi greski (ne znam kolku golovi imaat primano) ne za dzabe go zemaa Karlos od Sevilja, Vestergard slicno zamena bese kupen poradi faktot sto Fofana gi sjeba ligamentite Sojuncu istotaka bese povreden Evans e vo prednost spored mene duri i Amarti moze da pokrie na bek. Kukurelja dobar pik eden isfrli od Robinson/Canselo, sleepers (so vikaat anglicanite) Hikli od Brentford, Mitchel od Palas, ovoj Richards od Forest ali povereden e, Saliba, Botman/Tripie (prviot odlicen vo protivnickiot sesnasterec, drugiot odlicen izveduvac na slobodni mislam deka i corneri izveduva, plus dosta ofanziven)

Son ne vredi spored mene na 12.0, Kulusevski podobra poeftina varijanta ista pozicija igraa edniot e levo/drugiot desno, Berardo odlicen spored mene dosta dobro otvara prostor vleguva vo prosror baska ne e sebicen, Rajs enigma vo Vest Hem edino Boven i Fornals
zosto enigma igra dosta povleceno/destruktivno edino napred vleci vo kontra ili koga nema koj da iznese, Soucek e poofanziven od nego. Zorzinjo katastrofa racunaj 1 poen neka i u minus edino penali so sutira nikakva pozitivna strana spor dosta gresi (mislam deka Galager ke mu go zeme mestoto poofanziven poziv slicen tip na igrac kako Kovacic samo ovoj ima dobar sut i intuicija da vleguva od drug plan da pravi dosta prostor nesto slicno na Bernando SIlva od Man City) Odegard kreator soliden mada jas go zemav Saka koj e dosta prodoren moze sam da resi ovoj Odegard poveke gleda za timot zavisi do vkus koj poveke go cenis soliden go istisna Smit Rov.

Kejn ima problemi (poznatiot mesec Avgust) inaku dobar pick Havertz odlicen so ogled deka ke igra lazna 9 i polu spic koga ke vleguva Broja kako napagjac, Mitrovic na 6.5 nema vrednost mozes da vides kolku igrase pred 2 sezoni koga Fulam bea vo Premier Ligata, eve ti nekolku sleeperi od napadot Martijal od Man Utd so ogled deka (ovoj brka golovi vo Liga na Sampioni tesko ke ostane), Alvarez (moe mislenje sega ne moras da go zemas zdravo za gotovo mislam deka ima podobar value od Haland) Zesus (samo poradi faktot sto imase pekolno dobra pred sezona se gleda deka se kontaat) Vilson (Njukasal) se znae koj e prv napagjac tamuka.

Od sredina sleeperi Olise od Palas (odlicen dribler eden na eden lani dosta bese povereden) ima value na 5.5 i Eze od Palas isto (samo so mislam deka ovoj pak ke vleguva od klupa) Dele Ali na 5.5 od Everton, Eriksen od Man Utd na 6.5 ima value isto, Dusberi-Hal od Lecester dosta ofanziven vleguva od vtor plan mislam deka toj e zamena za Tilemans slicen still igraat, Gordon od Everton 5.0 isto taka dobar value.

Samo sugestii do tebe imas dobar/soliden tim ali treba dosta i da menuvas ima vreme.

Кукуреља е добар одбранбен ако остане во Брајтон. Ако отиде во Сити кељавото ќе го ротира, ако отиде во Челзи уште не се знае на која позиција ќе игра, може и централен дефанзивец да е во 3-5-2 формација.

Средината ти е ужас. Рајс ти е подвижен жолт картон, Жоржињо ќе ти носи поени на 1 од 5 утакмици, Одегард исто. Бернардо Силва е океј, ама толку, боље место него да го земеш Марез. Немаш ниту еден играч од Ливерпул, а имаат една од појаките навални линии во лигата.

Нападот е океј, освен Хаверц. Хаверц бе брат, сериозно? Боље летни го Хаверц земи го Стерлинг ако сакаш играч од Челзи да имаш, а во напад земи некој што е стварно напаѓач и ќе гарантира 15+ голови во лига.

Еве го победничкиот тим сезонава, по некоја случајност се погоди да е мојот. :D
Кукуреља ќе игра лев бек кај и да отиде, едино негативно е што ќе биде подложен на ротација.
Рајс нема ни да ми игра прва постава, плус за 5 фунти ми е таман за ротација, јеби га знам дека е деструктивец и подвижен картон ама лани имал добра сезона на фантазиво, секако ќе биде сменет во иднина и не ми е некој играч од кого иам очекувања.
Жоргињо знам, тука ми беа Ковачиќ и Канте како опции и некој од Бовен мовен тие ама превише ми се видоа играчи од Вест Хем па затоа измешав малце со Челзи. Ќе биде сменет гарант.

Одегард е мој човек и ќе има многу јака сезона, ко што реков капитен им е на Арсенал и ќе игра на секоја утакмица, плус е офанзивен и ќе им биде главен играч преку кого ќе идат сите напади. За 6.5 и тоа како вреди.

Бернардо Силва ќе игра на секоја утакмица, Марез од друга страна е ротиран често, ако случајно се погоди Алварез од старт, многу тешко ќе му биде на Марез да се пробие и да биде стандарден иако во секој случај ќе собере 30 утакмици у сезоната. Ама ништо не ми мења тоа ако на една утакмица постигне хет-трик а следните 2 ги преседи на клупа.

Од Ливерпул неам пошто имаат умрена средина, не знам кого да скинам за да го зеам Салах пошто он е единствен што ќе игра цело време. Место Хаверц можам Диого Жота да го стаам у состав ама он заедно со Луис Дијаз ќе ротираат и не се знае кој ќе биде првотимец таму.
Хаверц ќе игра цело време у напад, лани им беше еден од најдобрите офанзивци очекувам и годинава истото да го продужи, не е лош играч а Челзи моментално нема боље играч од него.
Стерлинг е поскап, 10 фунти вреди, неам место за него.

Ќе напраам некои ротации сигурно, мада да го видиш тимот на Стекот, ова моево ќе ти се чини како дрим тим на светско првенство.

Eve jas ke ti objasnam Leno ke go punat sekoja utakmica imas za 4.5/4.0 podobri golmani
Mings prv sostav moze samo da sonuva lani vide Dzerard kakva lejka e toj od negovi greski (ne znam kolku golovi imaat primano) ne za dzabe go zemaa Karlos od Sevilja, Vestergard slicno zamena bese kupen poradi faktot sto Fofana gi sjeba ligamentite Sojuncu istotaka bese povreden Evans e vo prednost spored mene duri i Amarti moze da pokrie na bek. Kukurelja dobar pik eden isfrli od Robinson/Canselo, sleepers (so vikaat anglicanite) Hikli od Brentford, Mitchel od Palas, ovoj Richards od Forest ali povereden e, Saliba, Botman/Tripie (prviot odlicen vo protivnickiot sesnasterec, drugiot odlicen izveduvac na slobodni mislam deka i corneri izveduva, plus dosta ofanziven)

Son ne vredi spored mene na 12.0, Kulusevski podobra poeftina varijanta ista pozicija igraa edniot e levo/drugiot desno, Berardo odlicen spored mene dosta dobro otvara prostor vleguva vo prosror baska ne e sebicen, Rajs enigma vo Vest Hem edino Boven i Fornals
zosto enigma igra dosta povleceno/destruktivno edino napred vleci vo kontra ili koga nema koj da iznese, Soucek e poofanziven od nego. Zorzinjo katastrofa racunaj 1 poen neka i u minus edino penali so sutira nikakva pozitivna strana spor dosta gresi (mislam deka Galager ke mu go zeme mestoto poofanziven poziv slicen tip na igrac kako Kovacic samo ovoj ima dobar sut i intuicija da vleguva od drug plan da pravi dosta prostor nesto slicno na Bernando SIlva od Man City) Odegard kreator soliden mada jas go zemav Saka koj e dosta prodoren moze sam da resi ovoj Odegard poveke gleda za timot zavisi do vkus koj poveke go cenis soliden go istisna Smit Rov.

Kejn ima problemi (poznatiot mesec Avgust) inaku dobar pick Havertz odlicen so ogled deka ke igra lazna 9 i polu spic koga ke vleguva Broja kako napagjac, Mitrovic na 6.5 nema vrednost mozes da vides kolku igrase pred 2 sezoni koga Fulam bea vo Premier Ligata, eve ti nekolku sleeperi od napadot Martijal od Man Utd so ogled deka (ovoj brka golovi vo Liga na Sampioni tesko ke ostane), Alvarez (moe mislenje sega ne moras da go zemas zdravo za gotovo mislam deka ima podobar value od Haland) Zesus (samo poradi faktot sto imase pekolno dobra pred sezona se gleda deka se kontaat) Vilson (Njukasal) se znae koj e prv napagjac tamuka.

Od sredina sleeperi Olise od Palas (odlicen dribler eden na eden lani dosta bese povereden) ima value na 5.5 i Eze od Palas isto (samo so mislam deka ovoj pak ke vleguva od klupa) Dele Ali na 5.5 od Everton, Eriksen od Man Utd na 6.5 ima value isto, Dusberi-Hal od Lecester dosta ofanziven vleguva od vtor plan mislam deka toj e zamena za Tilemans slicen still igraat, Gordon od Everton 5.0 isto taka dobar value.

Samo sugestii do tebe imas dobar/soliden tim ali treba dosta i da menuvas ima vreme.
Нека го пунат Лено ми е гајле, резервен голман ми е, 4.5 вреди, 0.5 ако заштедам со тоа што би го избркал. Не ми мења ништо.

Мингс игра прва постава да го ебам, репрезентативец е, нека го мош ќе дае некој гол со глава.
Вестергард ми е гајле 4 вреди, тешка резерва ќе биде, а може и да игра зошто да не, чат пат ќе рокне некој гол со глава ама јеби га нема да му се важи пошто никад нема да ми игра прва постава.
Кансело и Робертсон се коњаци, чисти асистенции имаат, поготово Робсон.
Овие другиве ми се непостоечки играчи, Нотингем и компанија ќе примаат секоја утакмица голови.

Сон е ударна игла на Тотенхем и нивни најопасен играч, нема мука косиот, и асистенции и голови. Кулушевски треба да се докаже за да игра пред Сон. Се согласувам дека 12 е многу за кореецот али јеби га, се исплати.
За другиве се согласувам.

Кејн е Кејн јеби га, нема боље шпиц од него у цела лига. Овие другиве се енигма, Кејн со здрав почеток на сезонава автоматски иде над 20 голови у лига.
Митровиќ знам, затоа и пишав дека ќе лета после еден месец откако ќе се посере у Премиер лигава.

Алварез сите го зборите ама Алварез е новајлија кај Гвардиола у состав, доаѓа од аргентинско првенство и ништо чудно да дреме на клупа до нова година доека се ухода. Сепак пред него има играчи како Марез, Фоден, Грилиш, Силва, Халанд. Ќе видиме во иднина за него.

Башка и у право сте многу набрзинка го напраив составов и у тоа филтерот ми беше наместено според лански поени, така да сосема забораив на играчи како Ериксен, Перишиќ, Деле Али и уште некои новајлии што би можеле да имаат океј настапи.

Ќе мењам сигурно.
Автоматски споено мислење:

Сменив све, јеби га.

fantazi222.png

Последно уредено од модератор:
Дај го на @Stefan-kobe тимот најумрен на цел свет да го видиме и сто мајки да му изнаебеме. :D

296357176_620661455994495_9193147842073195266_n.jpg

И јас правев измени, ама уште не ми е сигурен тимов.

Capture1.JPG

Може на крај да пробам со Кејн и Хесус некако, ама ќе треба да се откажам еден од ТАА и Џејмс, а Митровиќ да го сменам со некој непостоечки шпиц.. Исто има шанса Ворд-Праус со Одегард да го сменам и Мартинез со Далот/Вајт или некој од 4м. Моментално имам 0.5 во банка.

279FC893-B5F3-4136-8D38-05BAC1CFECEF.jpeg
Голема е веројатноста да направам уште некоја измена ама засега ова е составот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom